Dolar 32,5192
%-0.06
Euro 34,8732
%0.13
Altın 2.432,040
%0.37
Bist-100 9.775,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kritik toplantı: İstanbul'un yol haritası hazır

CHP İzmir'de kritik toplantı: İstanbul'un yol haritası hazır

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kritik toplantıda 23 Haziran İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu'na ve İstanbul İl Örgütüne, İzmir İl Örgütü olarak destek olunması konusunda yol haritası konuşuldu. Toplantı sonrası açıklama yapan Yücel, İmamoğlu'nun bu kez daha yüksek oy farkıyla yeniden seçimi kazanacağını savundu. Binali Yıldırım’ın İstanbul seçiminin yenilenme sebebi olarak "Oyları çaldılar" açıklamasına tepki gösteren Yücel, “Yıldırım’ın çaldılar açıklamasına gelince bunu cevaplamak için kelimeler kifayetsiz kalır. Ama kişi kendinden bilir işi. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz" dedi İzmir’de ‘İstanbul’ zirvesi

  • Ege Postası
  • 13.05.2019 - 09:35

HAYRULLAH YILDIZ / EGEPOSTASI- YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi ve 23 Haziran’da yenileme kararının ardından İzmir’de İstanbul zirvesi gerçekleşti. İzmir CHP İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında bir araya gelen ilçe başkanları ve belediye başkanları İstanbul için yol haritasını belirledi. İstanbul'a İmamoğlu'na destek için gidecek partililerin komisyonda belirlenmesi kararlaştırıldı. İl Başkanı Yücel, Ekrem İmamoğlu’nun daha yüksek bir farkla seçimi kazanacağını savurken Binali Yıldırım’a tepki gösterdi.

YSK’nın iptal ve yenileme kararı aldığı İstanbul seçimleri için CHP İzmir İl Teşkilatı harekete geçti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel partisinin ilçe başkanları be belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Partisinin başkanları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda buluşan Başkan Yücel 23 Haziran İstanbul seçimleri için yol haritasını belirledi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez gerçekleşen toplantıda İstanbul’a destek formülleri görüşüldü.

KOMİSYON KURULACAK

YSK kararıyla iptal edilen ve 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda İzmir örgütünün sağlayacağı katkılar konuşuldu. Devam eden maddi destek kampanyasının büyütülmesine karar verilen toplantıda, ayrıca İstanbul'da görevlendirilecek partililerin belirlenmesi için komisyon oluşturulması kararlaştırıldı.

Benimsenen "Bilinçli partililerin İstanbul'a gitmesi" görüşü çerçevesinde ilçe başkanlarının talepleri alıp il örgütüne bildireceği, bu isimlerin de oluşturulacak komisyonda değerlendirildikten sonra görevlendirme yapılacağı ifade edildi. "Her isteyen değil, avukat, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, bu tür kampanyalarda tercübesi olan, uzman, nitelikli partililerin görevlendirilmesi"nin başarıya katkı sağlayacağı belirtildi.  

Toplantıda 31 Mart seçim sürecinin konuşulmadığı, tek gündem maddesinin İstanbul olduğu da edinilen bilgiler arasında yer aldı. 

BU ARTIK TÜRKİYE’NİN MESELESİ

Toplantının ardından açıklama yapan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  İstanbul’da yenilenecek seçimlerin CHP’nin değil Türkiye’nin meselesi olduğunu belirtirken, “İlçe ve belediye başkanlarımızla bir araya geldik. YSK’nın iptal kararını masaya yatırdık. Biz tabii İzmir İl Örügütü olarak İstanbul’a her türlü desteği vereceğiz. Bu artık CHP’nin, Millet İttifakı’nın meselesi olmaktan çıktı. Tüm Türkiye’nin meselesi oldu. Hangi partiden olursa olsun herkesin vicdanını sızlatan bir karar verildi. Biz 23 Haziran’a kadar gerekli hazırlıkları yaparak Ekrem İmamoğlu’nu daha yüksek bir oy farkı ile yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı yeniden seçtireceğiz” diye konuştu.

“GENELDE İKTİDAR YERELDEN GEÇER”

31 Mart Yerel Seçimleri’ni değerlendirdiklerini ifade eden Yücel, “İzmir’deki ve Türkiye’deki seçim sonuçlarını değerlendirdik. İzmir’deki yakaladığımız başarı, hedefimize yakındı ancak kazanamadığımız ilçeler için hiç ara vermeden çalışmalara başlamamız gerektiğini görüştük. CHP 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Türkiye’ye bir umut oldu. Yerel seçimlerde yakaladığımız başarıyı ilk gerçekleşecek genel seçimde iktidara taşıyarak taçlandırmamız gerekiyor. Başkanlarımıza bu konuda büyük bir görev düşüyor. Geneldeki iktidar yerelden geçiyor. Belediye başkanlarımızın tarihi sorumlulularını unutmadan hizmetlerini yapmaları gerektiğini konuştuk” dedi. 

“BAĞIŞ KAMPANYASINA DESTEK”

CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan Ekrem İmamoğlu’na destek kampanyasına değinen Başkan Yücel, “Şu an İstanbul’a konsantre olduk. Genel Merkezin hazırladığı bağış kampanyasına herkes kişisel olarak desteğini yapacak.  Başkanlarımızın ve bizim hazırlığımız var. İzmir’de olan İstanbul seçmeninin seçim günü İstanbul’a gidip gelmesi için bir çalışma yapacağız. Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyen kitlenin kazanılması konusunda çalışmamız olacak” dedi.

“İMAMOĞLU DAHA YÜKSEK FARK İLE KAZANACAK”

Ekrem İmamoğlu’nun daha yüksek bir fark ile seçimi kazanacağını savunan Başkan Yücel, seçim için destek olacaklarını, İstanbul İl Örgütü’nün programı Cuma gününe kadar belirleyeceğini ifade etti. Yücel, “23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun daha yüksek bir oy oranı ile kazanacağına inanıyorum” dedi.

BİNALİ YILDIRIM’A TEPKİ; KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ

Binali Yıldırım’ın İstanbul seçimlerinin yenilenme sebebi olarak ‘Oyları çaldılar’ açıklamasına tepki gösteren Yücel, “Binali Yıldırım’ın çaldılar açıklamasına gelince bunu cevaplamak için kelimeler kifayetsiz kalır. Ama kişi kendinden bilir işi. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. İmamoğlu’nun çalışmalarına İzmir’den görevlendirmeler olacak. Gönüllü olan vatandaşlarımız var, planlı programlı bir şekilde gerçekleşecek. Bu seçimin kaptanı sayın Canan Kaftancıoğlu’dur ve Ekrem İmamoğlu’dur. Onların hazırladığı program Perşembe  veya Cuma’ya kadar tamamlanacak o programa göre hareket edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.