Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kongreye saatler kala ilçe başkanları kararını verdi

CHP İzmir’de kongreye saatler kala ilçe başkanları kararını verdi

CHP İzmir’de yarın yapılacak il kongresi öncesi ilçe başkanları bir araya gelerek Kocaoğlu’nun desteğini alan Deniz Yücel için destek açıklamasında bulundu. Ortak bildiriyi Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan okudu. Bildiride, "Uyum içinde çalışacağımıza inandığımız avukat Deniz Yücel’i olağan il kongremizde il başkan adayı olarak destekliyoruz” denildi. Öte yandan sürpriz zirve sonrası başkanlar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanına gitti.

  • Ege Postası
  • 06.01.2018 - 13:09

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Örgütü'nde gözler yarın saat 10:00'da Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak 36. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Olağan İl Kongresi'ne çevrildi.

Kritik seçimde yarışın Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "mutabakat adayı" olarak işaret ettiği Deniz Yücel arasında geçmesi bekleniyor.

Kongreye saatler kala 21 ilçe başkanı sürpriz bir zirveye imza atarak, Yücel’e destek açıklamasında bulundu. Kordon Otel’de gerçekleşen başkanlar zirvesinden ilk defa bir isim çıkmış oldu. 

21 BAŞKAN KATILDI

Kordon Otel’de gerçekleşen zirveye Bayraklı, Çiğli, Konak, Buca, Çeşme, Tire, Beydağ, Seferihisar ve Menemen ilçe başkanları katılmadı.

Toplantıya katılan 21 ilçe başkanı adına açıklamayı Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan yaptı. Çalışkan şunları söyledi;

"CHP’nin ilçe başkanları olarak görkemli tarihimize sahip çıkıyoruz. Ülkemizde yaşanan siyasi ekonomik gelişmeler OHAL yasaları, KHK’lar ile iktidarın sürdürmeye çalıştığı baskı sistemi ile katılımcı demokrasi tamamen bitirilmeye çalışılmış ülke tek adam rejimiyle yönetilmeye istenmektedir.  Muhalefet görevini tek başına cesaretle bütün  zorluklara rağmen yılmadan yerine getiren tek parti CHP’dir. Ülkemizde huzurun barışın güven ortamının tesisi için demokratik parlamenter sistemi dışında bir alternatif yoktur. Türkiye Cumhuriyeti tekrar kuruluş ilkelerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydın çağdaş çizgisine mutlaka dönecektir.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIMIZ İNANDIĞIMIZ İÇİN  ADAYIMIZ DENİZ YÜCEL

Bu mücadelede kuruluşun ve kurtuluşun başkenti İzmir’e büyük görev düşmektedir. İzmir çoğulcu demokrasinin özgürlüklerin sevginin kentidir. Son referandumda aldığımız sonuçlar ve büyükşehirler arasındaki birinciliği ile halkın beklentilerini arttırmıştır. Bu sebeple delegasyonumuzdan aldığımız yetkiyle 2019’da yapılacak seçimlerin önemini de göz önünde bulundurarak parti içinde birliğin beraberliğin bütünlüğün sağlanması için tüm örgütü kucaklayan kapsayıcı dayanışmacı sen ben o ayrımı yapmadan uyum içinde çalışacağımıza inandığımız avukat Deniz Yücel’i  olağan il kongremizde il başkan adayı olarak destekliyoruz"

TOPLANTI SONRASI KOCAOĞLU’NA GİTTİLER

Öte yandan açıklama sonrası başkanların Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun makamına gittiği öğrenildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.