Dolar 32,5125
%-0.11
Euro 34,8203
%-0.13
Altın 2.425,400
%-0.19
Bist-100 9.712,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kadın kollarında yarış kızışıyor

CHP İzmir'de kadın kollarında yarış kızışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütünde kadın kollarının olağan kongre süreci devam ediyor. Mevcut başkan Nurşen Balcı’nın aday olmadığı, 14 Mart’ta gerçekleşecek olan CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi öncesinde adaylık yarışı giderek hızlanıyor. CHP İzmir'de kadın kollarında yarış kızışıyor

  • Ege Postası
  • 06.03.2020 - 12:46

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı koltuğuna Nesrin Avlunyalı ve Buket Fatoş Erol’un ardından üçüncü talip CHP İzmir İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Nurdan Şenkal Uçar oldu. Uçar, il binasında yaptığı açıklamada kadın kolları başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Mevcut yönetimin desteğini aldığı iddia edilen Uçar, adaylık açıklaması adeta bir gövde gösterisine dönüştü. Uçar'ın konuşması zaman zaman sloganlarla kesilen Uçar'a hem kadın kolları yönetim kurulundan hem de ilçe kadın kollarından destek geldi.

'CHP KADIN KOLLARINA SELAM OLSUN'

“Ben bu yola sizlere başkan olmak için bu büyük devrimcilere yoldaş olmak için çıkıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Uçar; “Hepinizin çok iyi bildiği gibi, ülkemiz çok zorlu ve karanlık bir dönemden geçmektedir. Ekonomik veriler, her gün daha da kötü bir geleceğin gelmekte olduğunu ortaya koyuyor. Dış politika, en usta diplomatların dahi içinden çıkamayacağı bir hal almıştır. İdlib’te yaşanan ve bizlere tarifsiz acılar bırakan olaylar, henüz aydınlanmadan yeni ve çok büyük çatışmaların önü açılmaya çalışılmaktadır. Bu kaosun yalnızca bir çözümü olabilir: Akla ve vicdana dayanan değişimleri gerçekleştirebilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları’na selam olsun”

'TOPLUMDA DIŞLANAN HİÇ BİR KADIN KALMAMASIN DİYE ADAYIM'

Karabağlar örgtünün sloganlarla destek olduğur Uçar "Kadınları, sadece kotalarla sıkıştırmamak içim toplumumuzda hüküm süren ‘Siyaset erkek işidir’ anlayışını yıkmak için, Kılıçdaroğlu önderliğinde hak hukuk adaleti hakim kılmak için, belli bir arkadaş grubu yada zümreye değil, kentimizde yaşayan tüm kadınlara hizmet etmek için, partimizin güzel İzmirimizdeki oylarını arttırmak adına kadın örgütlerimizle birlikte çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamak için, ben değil, biz diyebilmek ve dedirtebilmek için, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ışıkla, modern toplum, modern kadın yaratmak, partimizin bayrağını iktidara taşımak refah içinde yaşayan bir toplumun ancak ve ancak kadınların eğitilmesi ile mümkün kılındığının bilincinde olarak, sadece partimizdeki kadınların değil, kentimizde ulaşabildiğimiz her kadına eğitimler verip bilinçlendirmek için bu göreve talibim. Toplumda dışlanan hiç bir kadın kalmasın diye bu göreve adayım” dedi.

İLÇE BAŞKANLARI DESTEK VERDİ

Öte yandan Uçar’a ilçe kadın kolları yöneticileri ve Balçova Kadın Kolları İlçe Başkanı Derya Aksu, Kemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Aysel Ablak,  Çeşme Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Narlıdere Kadın Kolları Başkanı Ömür Gürokur, Karaburun Kadın Kolları Başkanı Esma Müjgan Çelikkol, Bornova Kadın Kolları Başkanı Duygu Bölük, Urla Kadın Kolları Başkanı Yuta Deniz Ulcay ve bazı il kadın kolları yöneticileri katıldı. Ayrıca başkanları gelemeyen fakat temsilci gönderen 12 ilçe kadın kollarının da Uçar'a büyük ölçüde destek verdiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.