Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de imza hareketi başladı

CHP İzmir’de imza hareketi başladı

CHP’de 24 Haziran seçim sürecinin iyi yönetilemediğini savunan Muharrem İnce taraftarları imza hareketini başlattı. Değişim ve Umut Kurultayı ismi verilen kurultayın toplanması için İzmir’deki 52 kurultay delegesinden de imza toplamak için düğmeye basan muhalifler, ilk imzayı Bornova 4’üncü Noter’de attı. 'Değişim ve Umut' harekatı başladı

  • Ege Postası
  • 16.07.2018 - 12:30

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir’deki Muharrem İnce destekçilerinin başını çeken CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar ile CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı ve CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, ilk imzaları veren isimler oldu.

ASUMAN ALİ GÜVEN: DEĞİŞİM ARTIK KAÇINILMAZ

CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, 52 Kurultay Delegesi’nden en az 30’unun desteğini alacaklarını, süreci 15 güne yaydıklarını belirterek, değişim talebinin hem örgütte hem halkta olduğunu söyledi.

GÜVEN: ONURSAL BAŞKANIMIZ OLARAK KALMASINI İSTERDİK

Eski Başkan Güven, “Değişim artık kaçınılmaz. İzmir’de 30’un üzerinde imza toplayacağımıza eminiz. Mevcut genel başkan değerli bir isim ancak 9 seçimdir partimizi iktidara taşıyamadı. Kendisinin onursal başkanımız olarak kalmasını isterdir” dedi.

KAVALAR İDDİALI KONUŞTU

CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ise değişimin halktan gelen bir talep olduğunu belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iyi bir devlet adamlığı yaptığını kaydetti. Kavalar, "Bu konuda kendisinden farklı bir değerlendirme bekliyorduk. Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde bir kurultay toplanmasını bekliyorduk. Bu sadece kurultay delegelerinin talebi değil. Halktan gelen bir talep. Bunu göz ardı etiler. Bu göz ardı edilemeyecek bir talep çünkü önümüzde yerel seçimler var. 30'un üzerinde delege arkadaşımızın imzasını alacağız. 52 kurultay delegesi var. Bunların isimlerini açıklamak istemiyoruz. Kendilerine baskı yapılmasını istemiyoruz. Bir de imza verecek olan kurultay delegelerinin hepsini burada toplayarak şov yapmak gibi bir amacımız da yok. Partimiz zarar görsün istemiyoruz. Değişim tehdit değil partimizin yenilenmesi adına bir fırsattır. Biz bu fırsatı yaratmaya çalışacağız. En kısa sürede Türkiye genelinde 700'lere varan imza toplanacak ve bu kurultay gerçekleşecek. Bundan eminiz" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da değişimden yana olduğunu vurgulayan Kavalar, “Aziz Başkan'ın yaptığı açıklamalardan onun da değişim istediğini ve bu değişimin gerçekleşmesi adına bir adım atılmasını, hatta bizler açıklama yaptıktan sonra o da aynı şekilde genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun buna öncülük etmesini istedi. Ama bu talepler geri çevrildi" dedi.

HATİCE TATLI: HALK ‘DEĞİŞİM OLMAZSA’ OY VERMEYİZ DİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı da partisinde 50 yıldır var olduğunu, değişimin kaçınılmaz olduğunu belirterek, CHP seçmeninin de ‘Değişim yaratamazsınız bir dahaki seçimde CHP’ye oy vermeyeceğiz’ dediğini vurguladı.

TATLI: OH OH MUHALEFETTEYİZ DEMEK İSTEMİYORUZ

Hatice Tatlı, “Partide 50 yıldır varım. Bir tarihim bu anlamda. Değişim gerektiğini düşünüyorum. Değişim yapmazsanız asla bir daha CHP’ye oy vermeyeceğiz diyor halk. Noter CHP’den istifa eden o kadar çok kişi var ki diyor. Atatürk ile var olan, Cumhuriyeti kuran CHP’nin halka umut olması lazım. Bu umudu yaratamadık son seçimde. Genel başkanı çok seviyorum. Dünya siyasi tarihine geçen Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdi ancak dokuz seçimde başarılı olamadık. Madem İnce ile yüzde 30 ivme yakalandı. Bunu büyütebiliriz. Seçim şaibeli. Bu konuda hiç sesimiz çıkmadı. Doğu ve Güneydoğuda oy vermeye bile gidemedi. Bilgisayar sistemimiz çöküyor. Olabilir mi böyle bir şey. AA’nın yalan yanlış haberlerine muhtaç kaldık. Bülent Tezcan açıklamaları çelişkiliydi. Sonra da hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Hangisini görevden aldı genel başka? Oh oh muhalefetteyiz diye devam etmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

MUHALİFLER 9 EYLÜL’DE KURULTAY TOPLANACAĞINI İDDİA EDİYOR

İmza hareketinin başarılı olması ve Kurultay toplanması için delegelerin 634’ünün imza atması şart. Öte yandan muhaliflerin verdiği bilgiye göre, gereken imza toplanacak ve 9 Eylül tarihinde Kurultay toplanacak. Türkiye’nin 81 kentinde noter tasdikli imza verilmeye başlarken, beyannamede;

“Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın (Büyük Kongresi’nin) Siyasi Partiler Kanunu’nun 14/6 maddesinin ve Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 48’inci Maddesinin 1-4 ve 5. fıkraları uyarınca GÜVENOYU ve SEÇİM Maddeleri konularak aşağıdaki yazılı gündem ve olağanüstü toplanmasını, NOTER onaylı imzalarımızla talep ediyoruz” denildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.