Dolar 32,5531
%0.02
Euro 34,8888
%0.07
Altın 2.430,640
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilk açıklama Sındır'dan!

CHP İzmir'de ilk açıklama Sındır'dan!

Referandumdan resmi olmayan sonuçlara göre 'evet' çıkmasının ardından CHP İzmir'den ilk açıklama CHP Genel Sekreteri Sındır'dan geldi. Sındır, “YSK’nın kararı milletin kararına gölge düşürmüştür. Milletin kararına saygı duyduk, duyacağız. Ancak, YSK kararına yönelik mücadelemiz sürecek”dedi. CHP İzmir'de ilk açıklama Sındır'dan:

  • Ege Postası
  • 16.04.2017 - 23:57

İzmir’de CHP’liler referandumun kesin olmayan sonuçlarına buruk sevinç yaşadılar. Referandum sonuçlarında İzmir’de “Hayır” oylarının yüzde 68,78 oranında olmasına sevinen CHP’liler, Türkiye genelinde az bir farkla “Evet” oylarının fazla olmasına üzüldü. Chp Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması sonrası İl Başkanı Ali Asuman Güven ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarına YSK’nın mühürsüz zarflarla ilgili kararının milletin kararına gölge düşürdüğünü söyledi.

CHP Genel Sekreteri Sındır,ülke, devlet, cumhuriyet ve milletin bekası, geleceği için önemli bir halk oylamasının geride kaldığını belirterek “ Ancak gönül rahatlığıyla çıkan sonuçlara olan saygımız ve güvenimiz ifade etmek isterdik. Katılım oranı yüzde 84,6’dır.Yaklaşık 9 milyon seçmen sandığa gitmemiştir. Sandığa giden seçmenlerin verdiği yüzde 50’yi aşan “Evet” oyları toplam seçmen açısından yüzde 42’dir. Meşrudur. Ancak katılan seçmenlerinkullandığı oylar olduğu için meşrudur. Gönül isterdi ki katılım yüzde 100 olsun”dedi.

Halk oylaması öncesi sürecin eşit koşullarda olmadığını, Devlet’in de tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın da tüm imkanlarını ve güçlerini kullandığını belirten Sındır, “CHP olarak tüm çabamız hukuk kuraları içerisinde oldu. Karşımızdaki gücün hukuk kurallarını tanımadığını müşade ettik. İlgili seçim kanunun 98.maddesi ilçe seçim kurul ve sandık mühürü olmayan zarfların kullanıldığı oyların geçersiz olduğuna işaret ediyor. YSK bir anda panikle bunları geçerli kıldı. Nedenini tahmin ediyorduk. Sonuçları görünce tahminimizde yanılmadığımızı anladık. YSK’nın kararı milletin kararına gölge düşürmüştür. Milletin kararına saygı duyduk, duyacağız. Ancak, YSK kararına yönelik mücadelemiz sürecek”dedi.

Ege ve İzmir’de Anayasa değişikliğini, rejim değişikliğini kabul etmeyen seçmenlerin çoğunlukta olduğunu belirten Sındır,”İzmir ve Ege Bölgesi’nde demokratik devlete sahip çıkan seçmenlere teşekkür ediyorum. Sandığa gidip Evet ve hayır diyen tüm seçmenlere de şükranlarımı sunuyorum.”dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.