Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilçe kongreleri tamam gözler il kongresinde

CHP İzmir'de ilçe kongreleri tamam gözler il kongresinde

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP İzmir’de gözler il kongresine çevrildi. Kongre öncesi kulisler hareketlenirken, il eski başkanlarından Rifat Nalbantoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın kurultay hesapları başladı. İkili arasında il yönetim kurulu ve kurultay delegesi listesinde anlaşmazlık çıkarsa sürpriz hamleler gelebilir. Öte yandan ekiplerin il başkanlığından çok parti yönetiminde söz sahibi olmak için çabaladıkları aktarıldı. CHP İzmir'de ilçe kongreleri tamam gözler il kongresinde

  • Ege Postası
  • 20.01.2020 - 14:19

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci devam ederken, ilçe kongreleri İzmir’de dün itibarıyla sona erdi. 30 ilçe kongresini tamamlayan İzmir İl Örgütünde gözler 8 Şubat’ta yapılacak il kongresine çevrildi.

Delege seçimlerinde il başkanlığı hesaplarının yapıldığı CHP’de ilçe kongrelerinden sonra şimdi de il başkanlığı ve kurultay hesapları yapılmaya başlandı.

Delege seçimlerinden önce İzmir genelinde Mavi hareketle dikkatleri üzerine çeken İl eski başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu ve ekibi ile yine başını Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın çektiği ekip neredeyse bütün ilçelerde karşı karşıya geldi. İki cephe şimdi de kurultay delegeliği ve Parti Meclisi (PM) için hesap yapıyor.

NALBANTOĞLU DENİZ YÜCEL’İN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ SORUN YOK!

İl kongresinde aday çıkarmak istediği kulislerde konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte hareket eden Nalbantoğlu’nun “Bizim derdimiz il başkanı kim olsun değil, yani Deniz Yücel de olabilir. Böyle bir derdimiz yok” dediği öğrenildi. Nalbantoğlu ve ekibinin asıl amaçlarının PM’de daha çok yer alarak parti yönetiminde etkin hale gelmek olduğu aktarıldı. Buna karşılık Deniz Yücel’le hareket eden Tuncay Özkan’ın amacının ise MYK’daki koltuğunu korumak olduğu belirtildi.

YÜCEL’İN YERİNE GRUŞÇU

Tuncay Özkan’ın bir başka hesabının da Deniz Yücel’i il başkanı seçtirmek, olası bir erken seçimde istifa ettirerek onu milletvekili yapmak ve Yücel’den boşalan il başkanlığı koltuğuna ise CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’yu getirmek olduğu kulislerde konuşuluyor. Gruşçu’nun son dönemlerde ilçe turlarına çıkmasının asıl sebebinin aslında bu olduğu ise iddiaları güçlendiriyor.

NALBANTOĞLU’DAN ÇAM HAMLESİ GELEBİLİR

İl başkanlığı için konuşulan bir diğer isim İzmir eski Milletvekili Musa Çam. Eski vekil Çam neredeyse tüm ilçe kongrelerine katılarak boy gösterdi. Büyükşehir cephesi yani Nalbantoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Özkan il yönetimi ve kurultay delegesi listelerinde anlaşamazlarsa Nalbantoğlu’ndan Çam hamlesi gelebilir. Nalbantoğlu’nun ön seçimlerden birinci çıkan ve son genel seçimde milletvekili adayı gösterilmeyen Musa Çam’ı aday olarak çıkarabileceği kulislerde en çok konuşulan iddialar arasında.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.