Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilçe kongreleri bugün sona erdi! Menemen'de seçim yarışını kim kazandı'

CHP İzmir'de ilçe kongreleri bugün sona erdi! Menemen'de seçim yarışını kim kazandı'

CHP İzmir’de ilçe kongreleri süreci bugün Menemen ve Beydağ kongreleriyle sona erdi. Menemen'de 4 adaylı geçmesi beklenen kongrede, seçim öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. Adaylardan Ömer Güney ve Sadık Tanrıverdi birleşme kararı aldı. Güney, Mehmet Çoban ve Turan Erdoğan ilçe başkanı olabilmek için yarıştı. Kıyasıya geçen yarışı Turan Erdoğan kazandı. Öte yandan Beydağ'da sandığa tek aday olarak giden Şakir Başaran yeni ilçe başkanı oldu. CHP İzmir'de ilçe kongreleri bugün sona erdi

  • Ege Postası
  • 19.01.2020 - 08:19

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci devam ederken ilçe kongrelerinde sona gelindi. CHP İzmir’de bugüne kadar 28 ilçe seçimini yaptı. Bugün yapılan seçimlerle İzmir’de ilçe kongreleri tamamlanmış oldu. 

Menemen ve Beydağ’da delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.

MENEMEN'DE KAZANAN ERDOĞAN

Menemen İlçe Kongresi, Menemen Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Serdar Değirmenci kongrede aday olmadı. 4 adaylı geçmesi beklenen kongrede, seçim öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. Adaylardan Ömer Güney ve Sadık Tanrıverdi birleşme kararı aldı. Güney, Mehmet Çoban ve Turan Erdoğan ilçe başkanı olabilmek için rekabet etti.

Büyük yarışa sahne olan Menemen İlçe kongresini 186 oy alan Turan Erdoğan kazandı. 401 delegeden 382'sinin oy kullandığı kongrede, Turan Erdoğan 186 oy alırken, Ömer Güney 170 oyda kaldı. Mehmet Çoban ise 26 oyda kaldı.

Turan Erdoğan'ın yönetim kurulu asil listesinde yer alan, İrfan Aras, Ercan Çakmak, Gözde Çaltı, Ferda Çankaya, Adnan Gökdemir, Didar Ok İnce, Tuğçe Kamalı, Ziya Koçak,Mustafa Kemal Özcan, Sevda Özdemir, Sibel Özder, Hande Sencer,  Hakan  Taşkıntuna, Ercan Uçar, Uğraş Yarar, İmam Yıldırım ilçe yöneticisi seçildi.

İl delege listesinde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yanı sıra Müşerref Aydın, Yüksel Coşkun, Berfin Deniz, İnci Doğan, Turan Erdoğan, İsmail Gül, Seda Giriş, Özcan Halisçelik, Mehmet Kaya, Selahattin Korkmaz, Kemal Kuşçu, Serkan Maral, Burcu Özkan, İsmail Polat, Berna Sevinç, Mustafa Kemal Sönmez.

KONGREDE GÜNBOYU NELER YAŞANDI'

Menemen İlçe kongresinde oylama başladı. Mehmet Çoban Sarı, Turan Erdoğan beyaz, Ömer Güney ise seçime mavi liste ile girdi. 

CHP Menemen'de kongre öncesinde salon adayların afişleri, Türk Bayrağı ve parti bayraklarıyla süslendi. Ömer Güney'in afişinde "Birlikte Güçlüyüz" ifadesi bulunurken, Turan Erdoğan'ın afişinde ise "Engelleri Aşmaya Geliyoruz" sloganı yer aldı. Öte yandan salonda Mehmet Çoban'ın "Bana verilecek görevin işsiz bir gence verilmesini, Cumhuriyet ile ilgili maaş almayacağımı duyuruyorum" afişi dikkat çekti.

"AMACIM PARTİMİZİ MENEMEN'DEN BAŞLAYARAK İKTİDARA TAŞIMAKTIR

Adaylardan ilk konuşan Mehmet Çoban oldu.

Çoban, "25 yıldır memleketin her köşesini dolaşıyorum" diyerek şunları söyledi; 

"Emekli olduktan sonra tatil belderinde yatmak yerinde. Doğduğum ve doyduğum topraklara hizmet etmek istiyorum. Amacım ilçe adaletli, erdemli, barışçıl ve kucaklayıcı bir prensiple yönetmek ve partimizi Menemen'den başlayarak iktidara taşımaktır. Üye sayısını çoğaltacak ve partiyi sahiplenmelerini sağlayacağız. Atatürk'ü halkımıza doğru anlatacağız. Partiye gönül vermiş insanlarımızın bilgi birikim ve tecrübelerinden faydalanacağız. Her mahallemizi gezeceğiz, sorunları belediyemize bildireceğiz, çözümü takip edeceğiz. Mahalle sorumlularımız belirleyerek sorunları yakından takip edeceğiz. Üyelerimizin üzüntü ve sevinçlerini mutlaka paylaşacağız. Halka verilen sözleri takip edeceğiz. Kadın ve gençlik kollarının çalışmalarına destek olacağız. Başarı kadın ve gençlerle mümkündür. Dürüst ve doğru siyaset ile kırgın ve küskünleri kazanacağız. Çiftçilerimiz için kooperatifleri güçlendireceğiz. halk için ulaşılabilir olacağız. Proje üreten gelişimi tabandan yeşerten bir örgüt yaratacağız. Birleştirici bir yönetim sergiliyerek çoğalacağız. Kuruluş ve kurtuluş felsefemizi yakalayacağız. Peki neden Mehmet Çoban. Ekonomik olarak bağımsızım. Hiç bir yerle organik bağlantım yoktur. Çevre için çok çalıştım. Eşimle birlikte ücretsiz olarak dans dersleri verdim. Ney üfledim şiir yazdım. 25 yıldır her renk her dilde insan yönettim. Devlet usulü bilirim. İlçe başkanı olmayı çok istiyorum. Doğal biriyim gösterişi ve yalanı sevmiyorum. Tüm bunları göze alarak sarı listeye oy vermenizi istiyorum."

‘HÜRRİYET OLMAYAN MEMLEKETTE ÇÖKÜŞ VE ÖLÜM VARDIR’

Turan Erdoğan ise yaptığı konuşmasında Menemen’in en önemli ilçelerden bir tanesi olduğunu vurguladı. Erdoğan, “ Ülkemiz hiç olmadığı kadar kritik bir süreçten geçmektedi. Bu dönemden geçerken, kazanımlarımızın günden güne kaybolması, hepimiz için üzüntü vericidir. Buradan almamız gereken dersler de var; Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde yaşadığımız zorluklara benzer süreçlerden geçiyoruz. Tarih değişmiyor sadece isimler değişiyor. En zor koşullarda bile kaybetmediğimiz umudu korumak ve yakılan Cumhuriyet Meşalesini taşımak ise en önemli mihenk taşlarımızıdır. Her dönem kendine özel olmakla birlikte çözümü yine kuruluş ve gelişim sürecinde yaptıklarımızla aynı hissiyat ve ruhla bulacağımıza yürekten inanıyorum. Zihinlerimizde oluşması gereken en önemli kavramın ve bu kavramın hissiyatla ete kemiğe bürünmüş hali ise Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir” diye konuştuı. 

‘BU MENEMEN BİZİM’

Menemen’in özel bir ilçe olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Sizler de takdir edersiniz ki Menemen kendi özelinde ülkemiizn en önemli ilçelerinden bir tanesidir. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış devrim şehidimizin mirasını omuzlarında taşımaktadır. Ömrümüz boyunca unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir değer. Bu memleket bizim bu Menemen bizim” dedi.

'CUMHURİYET'TEN YANA TARAF OLDUM'

"17 yıldır şiddetini giderek arttıran bir kasırganın ortasındayız" diyen Ömer Güney "Ülkemiz adı ak ama yolu karanlık bir iktidarın pençesinde. Gemide kimler var peki. Canını kanını hiçe sayarak ulusal kurtuluş mücadelesini kazanmış atalarımızın emanetçileri hepimiz varız. Ya batacak ya çıkacağız. İlk adımı atanlar zafere çok yakındır. İlk hedef Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP'yi iktidar yapmaktır. Bunu halkımızla birlikte başaracağız. Onlar kardeşi kardeşe kırdırılar. Biz inadına kardeşlik diyoruz. Böyle bir kritik süreçte kongremizi yapıyoruz. Önemli olan parti ilkelerimize inandığımız değerlere sahip çıkmak ve süreci tamamlamak. Birlik ve beraberlik ruhumuzu kaybetmemek. İçinde olduğumuz durumun kaybedeni olmadığın biliyoruz, önemli olan yolumuzu kabul etmemek. 42 yıllık hayatımın yarısını CHP'ye verdim. Ben kendi payıma şunu söylemek istiyorum. Özel ve siyaset hayatımda Mandela'nın dediği gibi hep kaybetmedim, öğrendim. Önce insan olmaktan yana oldum. Ben hayatım boyunca taraf oldum. Cumhuriyet'ten, Atatürk Devrimlerinden yana taraf oldum. Mağdurdan, ezilenden, barıştan ve doğrudan tarafı oldum. CHP'nin vaad ettiği aydınlık gelecekten taraf oldum" dedi.

'MENEMEN İKTİDAR YÜRÜŞÜNDE KİLOMETRE TAŞI OLACAK'

"İlçe başkanlığı büyük bir sorumluluk. Bunun farkındayım" diyen Ömer Güney "İzmir'de ve Ankara'da partimizi temsil edecek bir makam. Ben kendimi ilçe başkanlığına hazır hissediyorum. Siz hazırsanız ben de hazırım. Değerli partililerim bugün burada yeşeren bir umudu gerçek kılmak için bir aradayız. Bu ortak umudu sizlerle birlikte hayata geçirmek için adayım. Ben arkama baktığımda anlıyorum ki birlikten her zaman güç doğuyor. Sen ben öteki demediğimiz de başarı geliyor. En çarpıcı örneği aramızda. Cumhuriyet ve CHP sevdalısı değerli ilçe başkanımız Serdar Değirmenci. Sakin denizde herkes kaptan kesilir. Kaptanın iyisi fırtınalı deniz belli olur. Kendisi Menemen'e halkını kritik bir dönemde limana ulaştıran büyük bir kılavuzdur. Belediye Başkanımız Serdar Aksoy da her daim dostum yoldaşımdır. Hepimiz yaşadık. 31 Mart seçimleri öncesi istifaları hepimiz yaşadık. Söylenenlere inat Serdar Aksoy'u başkan seçtirdik. Aday gösterilmedim ama yağmur çamur demeden eşimle kapı kapı çalıştım. O zaman Sayın Aksoy'un başkan olması ve partimin iktidarı için canımı dişime taktım. Hiç bir şey beklemeden çalıştım. Üstüme düşeni yaptım yaparım da. Sonrasında belediye başkanımız Serdar Aksoy'un ricasıyla kendisine yardımcı oldum, olurum da. Bu uyum içindeki çalışmalarımızın devam etmemesi için hiç bir neden yok. İlçemiz her rengi taşıyan Anadolu'nun dört bir yanını içinde barındıran bir mozaik. Bunu partimizin avantajı haline dönüştürmek de bizim elimizde. CHP'yi iktidar yapmak için tek bir çaremiz var. Kapı kapı sofra sofra, tezgah tezgah, tarla tarla dolaşmak. Kurtuluşun CHP iktidarında olduğunu anlatmak. Her mahallemizde bir ilçe temsilcilerimiz olsun. Her toplatımızı mahalleler de ya da sokakta yapalım. Birlikte karar verelim birlikte hareket edelim. Her kesimin örgütümüzle bir bağı olsun. Ortak akıl ve heyecanla partimiz için taş üstüne taş koymuş herkes tek vücut olsun. Örgütümüzde güven olsun. Size söz veriyorum el ele vereceğiz ve bunları birlikte yapacağız. İnadına özgürlük inadına barış diyeceğiz. Memleketimizi dağlarına bahar gelene kadar gece gündüz çalışalım. Halk için politaka yapalım, Türkiye benimle değil bizimle gurur duyacak. Söz veriyorum Menemen iktidar yürüyüşünde kilometre taşı olacak. Tüm delegelerimizin fikri hür vicdanı hür bir seçim yapacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Kongreye İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Kanir Beko, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İzmir eski Milletvekili Musa Çam, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan, Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, İYİ Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. 

Üç adayın salona gelmesi sonrası mevcut İlçe Başkanı Serdar Değirmenci ve Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy adaylarla birlik pozu verdi.

Üç adayın imzasıyla verilen önerge sonrası kongrenin divan başkanlığına oy birliğiyle İzmir eski Milletvekili Musa Çam seçildi.

Divan başkanı seçilen Musa Çam kısa bir konuşma yaptı:

"Partimizin vefakar ve cefakar üyeleri Menemen İlçe Kongremize hepiniz hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan Çam, "Çok rahat olun. Çok demokratik ve adil bir kongre yürüteceğimizden hiçbirinizin şüphesi olmasın. İzmirimizin 30 ilçesinin 28 ilçe kongresini dün akşam itibariyle sonlandırdık. Seçilen yeni ilçe başkanlarımıza sonsuz başarılar. Bugün Menemen ve Beydağ'da kongre var. Bu akşam 30 ilçenin tümünde kongreler bitecek. 8 Şubat'ta il kongresini gerçekleştireceğiz, 28 ve 30 Mart'ta da Olağan Kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Menemen İlçe Kongremizin ilçemiz ve partimize hayırlı olmasını diliyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

SEÇİMİ ALAMAZSINIZ DİYENLERE İNAT 9 BİN 200 OY FARKLA KAZANDIK'

CHP Menemen mevcut İlçe Başkanı ve kapatılan İl Genel Meclisi'nin son başkanı Serdar Değirmenci, 31 Mart yerel seçim sürecini anlattı ve Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin'e sert eleştirilerde bulundu.

Değirmenci şunları söyledi;

" Bir yıl içinde neler yaptınız hangi faaliyetlerde bulundunuz derseniz, 31 Mart yerel seçimlerine ayrı bir parantez açmak lazım. Bir örgütün başarı göstergesi seçimlerdir. Partinizin oylarını arttırmayı başaramadıysanız, seçimi kazanamadıysanız gerisi boştur. 31 Mart öncesi karşılaştığımız durum şuydu ilçe başkanlığı ana kademesi istifa etmiş, Serdar Aksoy aday gösterilmiş bu adayla seçim kazanamazsınız diye istifa etmiş. Menemen'de seçimi alamazsınız diyenlere inat seçimi 9 bin 200 farkla kazandık. Meclis üyesi sayımız 18'di 19 oldu. Serdar Aksoy'u da belediye başkanı yaptık. Şu an aday olan Ömer Güney aday adayıydı partisine küsmedi ihanet edenlere katılmadı. Geldi seçimde Serdar Aksoy'un koluna girdi ve omuz omuza yürüdü. Nurgül Uçar aday adayıydı da aynı şekilde çalıştı. Üç aday arkadaşımız da geldiler seçime omuz verdiler. Biz bu seçimleri birleşerek bütünleşerek kimseyi ötekileştirmeden çalıştığımız için kazandık. Bu seçimin kazanılmasında başta ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımız olmak üzere bütün partililerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza vefakar partili arkadaşlarıma ve tüm Menemen halkına teşekkür ediyorum sevgilerimi sunuyorum.

TAHİR ŞAHİN'E SERT ELEŞTİRİ VE ÖRNEK VEDA!

31 Mart öncesi Serdar Aksoy Seçim gelmiş kapıya dayanmış, Serdar Aksoy aday gösterilmiş. 20 yıllık belediye başkanı başka bir  partiden aday olmak için çalışmaya başlamış herkes bir tarafa çekmeye başlamıştı. Geçmişte Menemen'de ilçe başkanı olarak görev yapmış arkadaşlarım bir araya geldik bir açıklama yaptık. Kendiliğimizden insiyatif aldık. Genel Merkez'in kararı doğrultusunda Serdar Aksoy'u belediye başkanı yapmayı bir görev biliyoruz demiştik. O arkadaşlarım onur üyesi olarak salonda yerlerini aldılar. Hepsine bir kez daha sizlerin huzurunda bu tarihi görevi yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir İl Genel Meclisi Başkanlığı'ndan sonra ilçe başkanlığını kabul etmem tenzili rütbeydi. Sağlığım el vermemesine rağmen çalıştım, hep beraber çalıştık. Menemen'i AKP'ye teslim etmemiş olmanın onurunu ve gururunu yaşadık. Seçimi kazanamasaydık fatura bana kesilecekti. Ama biz seçimi kazanmakla kalmadık. Üye sayımızı arttırdık. Rutin görevlerimizi yerine getirdik bütün toplantılarımızı yaptık. Delege seçimlerimizi bütün ilçelerin aksine kavgasız gürültüsüz klasik müzik eşliğinde gerçekleştirdi. Aynı dostluk havası içinde bu kongreyi gerçekleştireceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Aile içinde yarış olur, ama asla küslük kırgınlık olmaz. CHP birlikte siyaset yapmamızı sağlan ortak paydamızdır. Bize Atatürk'ten miras, Anadolu ve Rumeli Müdafai- Hukuk Cemiyeti ruhundan doğmuş. Cumhuriyet'i nasıl kurduysak bu halkı bu iktidardan öyle kurtaracağız. Her CHP'linin Cumhuriyete sahip çıkması boynumun borcudur. İlçe Başkanlığı görevini kabul etmem bu borç nedeniyle. Benim İzmir'in her köyün, Menemen'e her sokağında alın terim var. Ben sonradan değil kısa pantolonu giydiğim günden beri CHP'liyim. Gelmesini bildiğim gibi bir ağabey olarak gitmesini de biliyorum. Artık sıra gençlerde. Menemen'de hoş bir seda bırakabildimse ne mutlu bana." 

'SERDAR DEĞİRMENCİ AĞABEYİMİZ ARTIK EFSANE İLÇE BAŞKANIMIZDIR'

Menemen Belediye Başkanı  Serdar Aksoy, Serdar Değirmenci'ye bir plaket verdi ve şunları söyledi;  Efsane başkanımız Serdar Değirmenci'ye çok teşekkür ediyoruz. Bu saatten sonra Serdar Değirmenci ağabeyimiz artık efsane ilçe başkanımızdır. Ben efsane ilçe başkanımıza son İl Genel Meclisi başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  En zor dönemde CHP bayrağını gönlere çekmemize omuz verdi bize ön ayak oldu. Bütün salonun kendisini ayakta alkışlamasını istiyorum. Allah siyasetle uğraşan herkese böyle bir gün nasip eylesin" diye konuştu. Daha sonra bütün salon Serdar Değirmenci'yi ayakta alkışladı ve duygusal anlar yaşandı. 

'HUKUKSUZLUĞA KARŞI DURMAK...'

Menemen'in kendisinde çok derin izleri olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Yıl 1986 14 Mart. Menemen'de çok önemli bir seçim vardı. Zamanın belediye başkanı görevden alınmıştı ve Menemen'i o güne kadar hep sağdan gelen belediye başkanları yönetiyordu... O dönemde Güneş gazetesinden arkadaşlarımızla Menemen'de çalışmaya geldik. Kıran kırana bir seçim hadisesi vardı. Bir dönemin papatyaları 'Yıkılmaz' diye adlandırılan Adalet Partisi'nin başında Turgut Özal vardı. 13 bin seçmenden Kadir Yıldırım, Sosyal Demokrat Halkçı Parti adayı olarak 4 bin 200 oy alarak başkan seçildi. Bazı evlere gece yarısı para, altın, erzak yardımı yapılıyordu. Bu heyecanı birlikte yaşayan arkadaşlarım şu anda salonda var, o günleri anımsarlar. O günün çok önemli bir sloganı vardı, 'Yiyelim, içelim, satılmayalım' sloganıydı. O slogan Menemen'de seçim kazandırdı" dedi.

İSİM VERMEDEN TAHİR ŞAHİN'İ ELEŞTİRDİ!

"Şimdi, Serdar Değirmenci'ye verilen değerin ve ona gösterilen ilginin boşa olmadığını söylemek isterim" diyerek isim vermeden eski belediye başkan Tahir Şahin'i eleştiren Sertel, "Partimizde emek en yüce değerdir. 'Ben olursam parti var ama ben olmazsam yakarım, yıkarım' anlayışının hakim olduğu dönem, Menemen'de bitti. Hiç kimse kendini yıkılmaz, vazgeçilmez görmemeli. Bütün makamlar, koltuklar gelip geçer. Tarihe bakın, tarihsel mezarlıklara bakın. Bir dönemin efsanevi başkanı İhsan Alyanak, o Alsancak'ta kilisenin duvarını yıkarken yaşayan ve o günlere tanıklık edenler ve sonrasında faşist darbenin onu görevden almasıyla yaşadığı mütevazi hayat. Bizim bütün belediye başkanlarımız mütevazi yaşamıştır. Boğazımızdan haram lokma geçmedi geçmeyecek. Helalinden kazanmaya devam ettik. Korumayla gezmedik. Korkan insanların hareketleri karşısında hepimiz gülüyoruz. Bugün Türkiye'de AKP iktidarı yok. Yalnızca tek adam ve etrafında görevlendirdiği şüreka var. İstediğini görevden alan ve kendi hazırladığı yasayı topluma karşı sanki şirin görünmek için asgari ücret görüşmeleri yapılırken 'Jestimi yaparım' diyerek tüm yetkiyi elini almış tek kişi. İnanılmaz bir adaletsizlik ve hukuksuzlukla Türkiye'yi yönettiğini zannediyor. Aslında yönetemediğini çok iyi biliyoruz. Köylü kan ağlıyor, emekli perişan, gençler işsiz. İnsanlar bırakın ayın sonunu ayın 10'unu getiremiyor. Biliyor musunuz AKP milletvekilleri kendi grup salonlarına girerken kontrolden geçiyor. Korkuyor, ödü patlıyor. Oysa bizim belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz halkın arasında elini kolunu sallayarak geziyor. Biliyor ki CHP'liler kimsenin hakkını hukukunu çiğnemek için değil, bütün hukuksuzlara karşı durmak için var" diye konuştu.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ SAYGILI CAMİİ ELEŞTİRİSİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son İzmir ziyaretini hatırlatarak sözlerini sürdüren Sertel, şu açıklamalarda bulundu: "Saygılı Cami'nin açılışı için geldi, 30 milyon lira para harcadılar. O caminin temelini atan kişi şu anda kaçak olan eski rektör Cüneyt Hoşcoşkun. Eflatun ve Bilal Saygılı, haklarında FETÖ'den işlem yapılan ve gazeteleri kapanan bir aile. O gazete kapandığı için gazetecilerin basın kartlarını iptal ettiler ama Cumhurbaşkanı gelip onların yaptığı caminin kurdelesini kesiyor. Eflatun Saygılı'nın son dakika gazetesinin ortakları kaçak. Bütün bunları bilenler ve bütün bunlara karşı sessiz kalanlar... Aslında birbiriyle iç içe geçmiş bir yapının, FETÖ'yü kazısan altından AKP'nin, AKP'yi kazısan altından FETÖ'nin çıktığı bir dönemde insanları cezaevine atıyorlar. Emin Çölaşan gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün her daim izinde olan birini mahkum ediyor, Metin Yılmaz'ı, Gökmen Ulu'yu Sözcü yazarlarını mahkum etmeye çalışıyorlar. Aslında mahkum edilenler o hakimlerdir, savcılardır. Gün gelecek onlar da hesap verecektir."  

COŞKUNER: İKTİDARA ARTIK ÇOK YAKINIZ

CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Sedredil Coşkuner, "Ben Menemen'den sorumlu il başkan yardımcısıyım. Sizlere il başkanlığımızın selamını getirdim. Bugün ilçe kongrelerimizin sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. Menemen'de 31 Mart seçimlerinde çok güzel işler yaptık. Menemen kuzeyin yıldızı ama Bergama'yı kaybettik. Köylüden çiftçiden oy alamıyoruz. Bergama'nın 184 köyü var. Bu konuda çalışmamız gerekiyor. CHP uzun yıllardır iktidardan uzak ama artık çok yakınız. Aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

'BİZ BÜTÜNLEŞELİM İSTİYORUZ'

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy adaylardan önce konuştu. Başkan Aksoy "Kongremizde burada aday olan üç arkadaşım var. CHP'ye emeğini vermiş gönlünü vermiş arkadaşlarım. Tüm Menemenliler hoş geldiniz. Benden sonra üç aday arkadaşlarımız konuşacak. Önemli olan onların düşünceleri ve nasıl bir örgüt tasarlayacakları. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye şunu gördü. Artık yenilmez armada diye bir şey yok. Psikolojik üstünlük Millet İttifakı'na geçti. Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın yenileceğini gördük. İstanbul'da iki kez seçim oldu. İkinci seçimde daha yüksek oyla başkanımız yeniden seçildi. Seçim sonrası başkanlarımızı itibarsızlaştırmak için her türlü yol denenmeye devam ediyor. Yandaş medyada Tunç Soyer çıkıyor, Menemen Belediye Başkanı çıkıyor, Karaburun Belediye Başkanı çıkıyor. Bu çalışmalar devam ediyor. Bu harekete prim sağlayanlar da var. İktidara bu kadar yaklaşmışken, iktidar avucumuz içindeyken CHP'ye yapılan bu psikolojik savaşı püskürtmemiz gerekiyor. Bu nasıl olaca? Belediye başkanına destekle olur. İlçe yönetimi ilçe başkanı, il yönetimi il başkanı belediye başkanlarının yanında olmak zorunda. Belediye başkanı salvoları tek başına yanıt vermek zorunda kalırsa CHP kaybeder. Biz bütünleşelim istiyoruz" dedi.

'ÜÇ ARKADAŞIM DA BENİM YOLDAŞIMDIR'

Peki 15 yıldır bu salonda kaç tane ilçe başkanı adayı çıktı. Belediye başkanı tutup getir di m? Getirdi, kimse sesini çıkarmadı. Herkes oturdu. Bugün burada üç tane arkadaşım aday. Hiç birinin üzürinden belediye başkanını vurmaya kimse kalkmasın. Kendi egosunu tatmin etmeye kalkmasın. Üç arkadaşımla birlikte yürüdüm. Erdoğan'la üç yıldır birlikte yürüyorum. Ömer Güney arkadaşım aday adaylığından sora geldi omuz omuza yürüdük. Diğer arkadaşım Mehmet Çoban benim komutanım. Dört aday arkadaşımla konuştuk mu konuştuk. Diğer bütün formülleri konuştuk. Onaylamadılar ve bugün buraya geldi ilçe başkanımızı seçecek. Seçilecek olan ilçe başkanı belediye başkanını arkasında duracak. Belediye başkanı da ilçe başkanın yanında duracak. Üç arkadaşım da benim yoldaşımdır, gerisi de laftır. Herhangi bir arkadaşıma sen nerdeydin diye sormak doğru değil. Sosyal medya üzerinden vurmak doğru değil. Hepimiz 31 Mart'ta buradaydık. Hepimiz birlikte kazandık. 31 Mart öncesi ihaneti gördük. Hiç bir ilçede ve ilde yaşanmamış ihaneti ve şebekeyi gördük. Bütün yönetim istifa etmiş. O olmazsa olmaz diyerek CHP kimliğini yok eden zihniyeti gördük. Biz hiç kimse CHP kimliğinin üstünde değildir. Bugün ben varım yarın başka bir arkadaş olacak. O yüzden ben iki dönemle sınırladım kendimi. Biz o ihanetin yanında yandaş medyası, AK Partisi, MHP'si hükümeti devleti her şeyleri vardı. 31 Mart'ta biz hepsini gömdük mü' Gömdük. Bu ihaneti ilk defa görmüyoruz. Son defa ayrı, ondan önceki ihanetleri de unutmayın. O yüzden diyorum ki ben iki dönemin sonunda bu bayrağı teslim edeceğim. Üç tane adayımız var hepsi aslan gibi, onların üzerinden belediye başkanına hakeret edilmesin diyorum" dedi.ü

SEYİT RIZA SÖZÜYLE YANIT VERDİ

Başkan Aksoy sosyal medyada yapılan yalan eleştirilere Dersim isyanı sırasında Seyit Rıza'ya ait olduğu söylenen sözlerle yanıt verdi. Aksoy'un sonuşması söyle; "31 Mart'tan sonra Menemen Seni seviyorum dedik. Kullandığımız dil aşk dilidir, sevgi dilidir. Bırakın kendi içimizde parçalanmayı, dedikoduları. Burada sandık var. Sandığı göreceğiz. Bu pastayı büyütmemiz lazım. Ne Tunç Soyer başkanımıza, ne Serdar Aksoy'a, ne Fatih arkadaşımıza ne de Karaburu'na hakaret etmeyelim. Örgüt olarak topluma dokunacak. Menemen Seçimlerinde nerelerde az oy aldığımız belli. Seçilecek arkadaşa sesleniyorum ilk önce buralara gidin. Beni de çağırın ben de geleyim. Sevgi dilini kullanalım. Tüm ilçe başkanlarımızın adına Tunç Başkanımızın da adına bir şey söylemek istiyorum. Sosyal medyada yalan dolan gırla gidiyor onlara Seyit Rıza'nın bir sözü vardı "“Ben sizin yalan ve hilelerinizle başedemedim bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde eğilmedim bu da size dert olsun" onula yanıt veriyorum"

BEYDAĞ’DA BAŞARAN DÖNEMİ!

Beydağ İlçe Kongresi Beydağ Belediye Düğün Salonu’da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu aday olmazken, meclis üyesi Şakir Başaran ‘uzlaşı adayı’ oldu. Kongrede Başaran'ın listesi oylandı.

Kongreye İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz, Kiraz İlçe eski Başkanı İsmet Korkmaz, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını İl eski Başkanı Asuman Ali Güven yaptı.  

Kongreye tek aday olarak giden Başaran CHP Beydağ'ın yeni ilçe başkanı oldu.

Seçim sonunda Başaran'ın yönetim kurulu ve il delege listesinde yer alan şu isimler seçildi:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.