Dolar 32,5594
%0.14
Euro 34,8278
%0.47
Altın 2.418,580
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilçe başkanları isyan etti!

CHP İzmir'de ilçe başkanları isyan etti!

CHP İzmir'de hafta sonu gerçekleşen ve İl Başkanı Alaattin Yüksel'in "konuşulanlar basına sızmasın" mesajı verdiği toplantıda ilçe başkanlarının adeta isyan ettikleri ortaya çıktı. Başkanların hedefinde Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları vardı. CHP İzmir'de ilçe başkanlarının derdi 'Büyük'

  • Ege Postası
  • 02.05.2016 - 09:31

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir'de ilçe başkanları ve il yönetimi, hafta sonu  Alaattin Yüksel başkanlığında Karşıyaka'da bir araya gelmişti.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' çıkışına tepki için gerçekleşen basın toplantısının ardından CHP İl Başkanı Yüksel, ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı.

BASINA SIZMASIN!

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın da yer alıp, Yüksel'in "konuşulanlar basına sızmasın" mesajı verdiği toplantıda ilçe başkanlarının adeta isyan ettikleri ortaya çıktı.

İlçe başkanlarının dertleri 'büyük' olurken, hedeflerinde ise belediye başkanları vardı.

Belediyesi olmayan ilçelerin başkanları dert yanmazken, bazı ilçe başkanları içini döktü.

'BÜYÜK' İSYAN!

Başkanların Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun işçi alımlarında adaletsizlik yaptığını gündeme getirdikleri öğrenildi. İlçe başkanlarının " Büyükşehir'e örgütten adam sokamıyoruz. İşçi alınırken bize danışılmıyor" diye isyan ettikleri,  bazılarının ise "Partiden olmayan partiye emek vermeyenler Büyükşehir'de işe alınıyor. Örgüte karşı zor durumda kalıyoruz" dedikleri belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet birimlerinin ilçe örgütleriyle koordinasyon sıkıntısı yaşadığı, bu nedenle sorunların çözümünde yavaş kalındığı da toplantıda gündeme getirildi.

Büyükşehir'in zabıta birimini de eleştiri oklarından hedefini aldı. Zabıtanın esnafa kötü davrandığı bu nedenle partinin zor duruma düştüğü toplantıda dile getirildi. 

Toplantıda ilçe başkanları sıkıntılarını dile getirirken, ilçe belediye başkanlarıyla olan uyum problemi gün yüzüne daha da çıktı. 

3'LÜ İSYAN!

Toplantıda Urla, Bayındır ve Dikili ilçe başkanlarının yüksek tondan isyanı öne çıktı. Bu başkanların kendi ilçe belediye başkanalarına yönelik " Örgütten kopuk, örgüte sahip çıkmıyor", "CHP'li bir belediye başkanı gibi davranmıyor" ve "İlçe yönetimine ve meclis üyelerine danışmadan kararlar alıyor. Partinin kararlarına da uymuyor" gibi sözlerle sıkıntılarını dile getirdikleri öğrenildi. 

İŞÇİ SOKAMIYORUZ

Toplantıda çoğu ilçe başkanı ilçe belediyelerinde işçi alımlarında kendilerine danışılmamasını İl Başkanı Yüksel'e aktardı. Bazı başkanların "İlçe başkanıyım. Bir tane siftahım olmadı. Kimseyi işe sokamadım" dediği öğrenildi.

UYUM PROBLEMİ VAR

Başkanlar uyum problemi nedeniyle belediyelerin yaptıkları hizmetlerin tam olarak bilinmediğini bu nedenle yapılan işlerin düzenli olatak vatandaşa örgüt tarafından anlatılamadığını dile getirdi. Başkanların "Belediyenin yaptıklarından haberimiz olmuyor. Belediyeler çalışıyor ama oya çevrilmiyor. Belediye başkanları örgütlerden kopuklar o nedenle oluyor" dedikleri belirtildi.

ÇÖZÜMÜN ADRESİ ÖNSEÇİM

Toplantıda bazı başkanlar yaşanan sıkıntıların adresi olarak Genel Merkez'i gösterdi. Örgütten gelmeyen belediye başkanlarının örgüte uzak olduğu ifade edilirken çözümün adresi olarak önseçim gösterildi. Başkanlar "Belediye başkanları önseçimle belirlensin. Örgüt kendi seçsin. Bu kadar sıkıntı yaşanmaz o zaman" dediği ifade edildi.

Toplantıda Çiğli, Karşıyaka, Narlıdere, Balçova,Güzelbahçe, Bayraklı gibi ilçe başkanları kendi ilçe belediye başkanıyla ilgili hiçbir eleştiride bulunmadı. 

İl Başkanı Alaattin Yüksel'in Büyükşehir'le ilgili olan sıkıntıları Kocaoğlu'na iletmesi beklenirken, süreçte ilçe belediye başkanlarıyla da bire bir görüşmeler yaparak sıkıntıların çözümü noktasında fikir alış verişinde bulunacağı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.