Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gözler Bornova'da

CHP İzmir'de gözler Bornova'da

Delege seçimleri öncesi İzmir’de gözler, yarışın en kritik ve zor geçmesi beklenen Bornova İlçesi’ne çevrildi. Nevzat Kavalar aday olur mu, Aziz Kocaoğlu ‘Gövdesini koyar mı’, Peri-Atmaca etkisi ne olur, kulisler bu sorularla ve yanıt arayışlarıyla çalkalanıyor. CHP İzmir'de delege seçimleri öncesi nefesler tutuldu

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 10:43

EGEPOSTASI - CHP İzmir Örgütü, delege seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanırken ilçelerde hararetli çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Bornova’da yapılacak CHP ilçe kongresi ve delege seçimleri öncesinde de kulisler birçok iddia, soru, ihtimalle çalkalanıyor. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ilçesi olan Bornova'dan, sandıktan sonra nasıl bir tablonun ortaya çıkacağı merak ediliyor.

KOCAOĞLU GÖVDESİNİ KOYAR

Bornova, delege seçimlerinin en kritik ve zor geçmesi beklenen ilçelerin başında geliyor. CHP'nin ağır toplarının olduğu Bornova'da, delege seçimlerinden sonra çıkacak tablo, kimin kiminle hareket edeceğini, kimin daha avantajlı olduğunu az çok ortaya çıkaracak. Bu nedenle kulisler, özellikle delege seçimlerinden sonra daha da hareketlenecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 yıl önce gövdesini ortaya koymuştu. Kocaoğlu 2010 yılında yapılan kongrede “Beni evimde vurmaya çalıştılar. ‘Aziz Bornova'da seçim alamaz’ denildikten sonra müdahil oldum. Kim adam kim şalgam gördük” açıklamaları ile olay yaratmıştı. Bu nedenle yapılacak delege seçimlerinden sonra şartlar ve koşullar ne olursa olsun Kocaoğlu'nun Bornova ilçe seçimine müdahale edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Kocaoğlu'nun adayı kimin bilinmemekle beraber, "Bornova'da Nevzat Kavalar devam etsin" dediği iddia ediliyor.

KAVALAR ADAY OLUR MU'

Geçtiğimiz dönem Kocaoğlu'nun desteğini alarak İlçe Başkanı olan Nevzat Kavalar, daha sonra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın desteğiyle İl Başkan adayı olmuş ve 5 oyla seçimi kaybetmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "40 yıllık dostum, oyumu ona vermeyeceğim de kime vereceğim. Bir oyum var o da Nevzat Kavalar'a" sözleriyle destek  açıklaması yapması ve ardından il kongresine sürpriz şekilde Alaattin Yüksel'le girmesi Kavalar'da hayal kırıklığı yaratmıştı. Kavalar, sık sık yakın çevresine Kocaoğlu'na kırgınlığını ifade etmişti. Şimdi Kavalar, Kocaoğlu'nun "Nevzat Kavalar yeniden Bornova'da İlçe Başkanı olsun" önerisine sıcak bakar m? işte burası tam anlamıyla muamma.

KOCAOĞLU VE ATİLA BİRLİKTE HAREKET EDER

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da delege seçimlerine müdahil olacaktır. O da delege seçimlerinden sonra oluşacak tabloda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte hareket edecektir.

KAMİL OKYAY SINDIR TARAFSIZ KALIR MI'

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Başkanı olduğu dönemde Ertürk Çapın'ın aday olduğu kongreden önce yapılan delege seçimlerine karışmamış, yaptığı açıklamada "Ben oy kullanmayacaktım" diyerek o dönem ekibinde siyaset yapan birçok kişinin baskısına rağmen delege seçimlerine müdahil olmamıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve o dönem Bornova Belediye Başkanı olan Kamil Okyay Sındır'ın oy kullandığı sandıkta 1 oyla Aziz Kocaoğlu'nun desteklediği Enver Dündar'ın listesi kazanmıştı.

O günlerde delege seçimlerine karışmayan Genel Sekreter Sındır, bugün de görev ve pozisyonu itibarı ile delege seçimlerine karışmayarak, tarafsız kalmayı tercih edebilir.

Diğer taraftan, geçtiğimiz kongre öncesi delegasyonda önemli rol oynayan eski ilçe başkanı Ertürk Çapın'ın ve eski Belediye Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit’in ne yapacağı merak konusu.  Geçen dönem yapılan delege seçimlerinde mahalle ittifaklarından güçlü çıkan Çapın ve arkadaşları daha ilçe kongresinde desteklenecek aday konusunda uzlaşamayınca  farklı adaylara destek vermiş ve parçalanmıştı. Ertürk Çapın'ın ve eski Belediye Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit’in geçen dönemler CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile birlikte hareket etmesi, bu dönem delege seçimlerinde “Üçlü arasında gizli bir ittifak olur mu” sorusunu akıllara getiriyor.

PERİ-ATMACA ETKİSİ NE OLUR

Diğer taraftan, eski İl yöneticileri Osman Peri ile Metin Atmaca'nın Bornova delegasyonunda ne kadar etkili olacağı merak konusu. İki ismin yanlarına bir kaç eski ismi alarak mahallelerde yapacakları çalışmaların çok etkili olabileceği konuşuluyor. Ama geçmiş dönemlere bakarsak bu isimlerin delege seçimlerinde çok fazla etkili olması tek başına mümkün değil. Bu nedenle delege seçimlerinden sonra oluşabilecek iki yapılı bir oluşumda  yer almaları durumunda ekibin bir parçası olabilirler. Aksi halde çok belirleyici bir pozisyonda olmaları mümkün değil.

POLAT KOCAOĞLU’NUN YANINDA YER ALIR

Bornova'nın etkili isimlerinden YDK Üyesi Mahir Polat, delege seçimleriyle birlikte Belediye Başkanları Aziz Kocaoğlu  ile birlikte hareket edecektir. Polat, başka ilçelerde Kocaoğlu ekibine karşı muhalif olan isimleri arayarak Kocaoğlu yapısı ile muhalifleri bir araya getirmeye çalışıyor. Bu da Mahir Polat'ın önümüzdeki dönemde bu ekiple birlikte hareket edeceğini ortaya koyuyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.