Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'genç' mesajlar

CHP İzmir'de 'genç' mesajlar

CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse, Radyo Ege Postası'nda konuştu. Sarıküse, CHP'de parti içinde kotaların doğru kullanılması ve temsiliyette gençlerin artması noktasında mücadele edeceğini söyledi. Sarıküse, parti içi yarış öncesi "çamur atarak siyaset yapılmaz" mesajı gönderdi. İl Başkanı Sarıküse'den kota ve temsiliyette mücadele vurgusu

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 12:33

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse, Radyo Ege Postası'nda Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programına konuk oldu.

Sarıküse parti içinde gençlerin sorunlarına yönelik önemli mesajlar verdi. 

Sarıksüe'nin programdaki konuşmasından satır başları şöyle;

HESABI GENÇLİK SORAR

"Eğer ki gençlerin referandumda çalışmadığını düşünen varsa bunun hesabını gençlik zaten sorar. Gençlik unutmaz. Ne derlerse desinler gençlik kollarının yaptığı çalışmaları biliyorum. Daha çok kırsal bölgelere, kaybettiğimiz ilçelere ağırlık verdik. Metropol ilçelerde örgütlerimiz dinamik. Zaten gerekli çalışmaları yapıyorlar. Metropoldeki dinamizmi kırsal bölgelere Beydağ'a, Kınık'a, Kiraz' taşımaktı amacımız. Bunu yaptık. Elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Yapamadınız diyen varsa saygı duyarım. 

TEMSİL ARTMALI

Partide gençlerin yönetim kademelerinde temsili daha artmalı. Bu yönde mücadele ediyorum. Mahalle delegelerine bakın, ilçe yönetimlerine bakın gençlerin hakkının yendiği açıktır.

KOTALAR YANLIŞ KULLANILIYOR

Parti içi seçimler ve adaylık noktalarında kotalar yanlış kullanılıyor. Bu dönem buna asla izin vermeyeceğiz. Kadın ve genç yazıldığında hem kadın hem genç yazılmış oluyor. Bunu yapanlar var. Bunu engellememiz lazım. En büyük sorumluluk benim. Mahallelerde takip edeceğiz. CHP demokratik bir parti. Parti içi hukuk var. Bunu yapacağız. Gençler olarak haksız bir durumla karşılaştığımızda itiraz edeceğiz. En çok görünmeyen kısım ilçe kongreleri veya il kongreleri değil. Delege seçimleri. Genç sayıları sadece kotada kalmamalı. Bunu başaracak güçteyiz. 

ÜSTLERİMİZİN ÇİZİLMESİNİN KARŞISINDAYIZ

CHP'nin tozunu yutan gençler hemen bir şey olmak için siyaset yapmıyor. Gençler olarak üstlerimizin çizilmesinin karşısındayız. Gençler olarak bu durumla mücadele edeceğiz. 

NİTELİĞE ÖNEM VERİYORUM

Genç üye noktasında nicelik mi, nitelik m? Ben niteliğe daha önem veriyorum. Nitelik varsa nicelik de artar. İzmir genç üye kaybının en az yaşandığı il. Bizde bir yaş sınırı var. Alttan gelen kuşakları daha fazla üye yapmalıyız ama korku imparatorluğunu yarattığı durumlar var. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Ülkede öyle bir fişlemeler başladı ki tutuklamaları görüyoruz. 

KORKUM YOK ENDİŞELERİM OLUYOR

Hiçbir zaman korku hissetmedim. Endişelerim oluyor. Bizden daha yaşça küçükler var. Onlar için endişelerim oluyor. Kardeşlerimiz gelecekte bakan müsteşar olacak belki de ancak bakıyorum faşist bir tablo görünce endişe duyuyorum. Kardeşlerimizin Cumhuriyete bağlılığı endişemi ortadan kaldırıyor. 

KORKSAYDIK BIRAKIR GİDERDİK

Biz CHP İzmir olarak hiçbir baskıya boyun eğmedik. Eğmeyeceğizde. Hakkımızda açılan davalar orta da. Balçova'daki Bayraklı'daki Buca'daki Karşıyaka'daki arkadaşlarımız mahkemelere çıktı. Yılmadık. Benim siyasi parti bürolarına çağırıp ifade vermeme kadar giden süreçler var. Korksaydık sinseydik bırakır giderdik. Asla vazgeçmeyeceğiz. Korkusu olan kişi haksız bir şey yapmıştır. Biz haksız bir şey yapmadık. 

SONUÇ SAĞLIKSIZDI DEMEK HAKSIZLIK

Örgüte güvenmenin en güzel yeri sandıktır. Bizler gençlerin vekil meclis üyesi yönetici belediye başkanı olmasını savunan kişileriz. Önseçimde gençlerin büyük desteği oldu. Hem aday adayı olmam da hem oylamada. CHP'li gençler olarak bence başarı sağladık. Sadece aday olmak önemli değil. 26 yaşında girdim seçime  18. oldum. Örgütümüz bir teveccüh gösterdi. Oy vermemiş olanlar 'daha çok çalışın' mesajı verdi. Örgütün sonuç verdiği herşey sağlıklıdır. Sağlıksız eleştirileri doğru değil. Ne yapabiliriz üye yapısı daha sağlıklı hale getirilebilinir. Önseçim sonuçları sağlıksız demek örgüte ve seçilen vekillere haksızlık.

GENÇ BİRİ İL BAŞKANLIĞI YAPABİLİR

Genç biri il başkanlığı yapabilir. Partinin gençleri kendilerini geliştiren gençler. Gençler yönetim kademelerinde yer aldıkça kendilerini kanıytlayacaktır. Büyükler baştacımız ancak gençler bir noktaya gelince ağabeylerimizle harmanlayacağız. Biz onların genç filizleriyiz. Bazı yaşça büyüklerimiz bizden daha genç düşünebiliyor. Bu insanların kıymetini bilmek gerek. Bir gence bakıyorsunuz yaşlı düşünebiliyor. Bizim bunu temizlememiz gerek. Yenilikçi düşünce üretmemiz gerek.

BAZEN ACIMASIZ ELEŞTİRİLER OLUYOR

Benim iki dönemim arasındaki en önemli fark seçim. Partide bazen acımasızca eleştiriler oluyor. Atamayla geldi diye. Bunlar olabilir. Tüzüğümüzde var. İnsanlar göreve getirilebilir seçilebilir. Herkese saygı duymamız gerek. İlk dönem göreve getirildim ikinci dönemimde seçildim. Üzerimize düşen saygı duymak. Herkes bizim partilimiz. Herkes ülkeye partiye kentine katkı koymak istiyor. Atamayla geldi seçimle geldi diye ayırmak doğru değil. 30 yaşından genç birinin kontenjanla gelmesi beni rahatsız etmez. Seçilmişlerin sayısını yükseltmek lazım. 

KEŞKE DEMEDİM

Keşke demek doğru değil. Ben demedim. Bir karar alırsınız arkasında durursunuz. Hatalarınız varsa keşke diyeceğiniz hatayı tekrarlamamak için çalışın. İkinci hatada keşke deme seviyesine gelirsiniz. 

BİLGİYE DAYALI MUHALEFET

Genel Başkanımız 'Bilgiye dayalı muhalefet' diyor. Çok önemli kendinizi bilgiye dayalı muhalefete adarsanız sizlerin karşınıza kimse çıkamaz. Bizler ders alıp partiyi ileriye götürmemiz gerek. Siyasilerin hedefleri kısıtlı olmamalı. Daha iyisini bulana kadar devam etmeli. 

ÇAMUR ATARAK SİYASET YAPILMAZ

Bir insanı karalayarak çamur atarak siyaset yapılmaz. Bir yere aday olacak genç arkadaşlar daha iyisini yapabiliriz deyin bu cümlenin altını doldurun. Hem umut olursunuz hem de kimseyi kırmazsınız. 

KÜÇÜK SOKAKLARA GİRERSENİZ ANA CADDEYİ KAYBEDERSİNİZ

Muhalefet kendinizi geliştirmek için şanstır. İl kongresinde iki adaylı yarış oldu. Bizi geliştirmeye yönelik söylemler önem taşır. Parti içi egoları bir kenara bırakmamız gerek. Küçük sokaklara girerseniz ana caddeyi kaybedersiniz. Benim amacım taşıdığım bayrağı ana caddede ileriye taşımak. Benden sonrakilere bayrağı bırakmak ve onlara yardımcı olmak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.