Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de flaş karar! Karataş'ı 4 avukat savundu ama...

CHP İzmir'de flaş karar! Karataş'ı 4 avukat savundu ama...

CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş, Urla İlçe Örgütünün 'kesin ihraç' istemiyle sevk ettiği dosya için avukatlarıyla İl Başkanlığına gelerek ifade verdi. Karataş, "Avukat arkadaşlarımızla hukuk nereye kadar giderse peşini bırakmayacağız. Ülkemizde ve dünyadaki hukuki yolların tümünü başvuracağız" diye konuştu. İl Disiplin Kurulu devam ettiği toplantı sonrası Karataş oy çokluğuyla partiden ihraç edildi. Karataş, karara 'Atmışlar beni partiden' diyerek tepki gösterdi. 4 avukatla savunma verdi yetmedi...

  • Ege Postası
  • 06.09.2019 - 12:54

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer hakkında yaptığı sosyal paylaşımlar nedeniyle CHP Urla İlçe Başkanlığı tarafından ‘partimize telafisi çok güç zararlar vermiştir’ denilerek kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş savunmasını yaptı. 

İl Başkanlığı tarafından da kınama cezası istemiyle disiplin süreci devam eden Kemal Karataş’ın Urla dosyası için ek süre istediği savunmasını 4 ünlü avukatla yaptı. Karataş’ı İzmir’in ünlü avukatlarından Senih Özay, Burhan Güneş, İsmail Hakkı Bulunmaz ve Nurkut Çetiner yaptı. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen Karataş’ın savunması yaklaşık 2 saat sürdü.

HUKUKİ YOLLARIN TÜMÜNE BAŞVURACAĞIZ

İl Disiplin Kurulu’na verdiği savunma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kemal Karataş, “Bugün duruşma günümüzdü, çok uzun bir görüşme oldu. Avukatlarımızla birlikte savunmamızı yaptık, delillerimizi sunduk. Bununla ilgili asıl açıklamayı disiplin kurulu karar aldıktan sonra yine avukat arkadaşlarımızla yapacağımız bir basın toplantısıyla duyuracağız. Avukat arkadaşlarımızla hukuk nereye kadar giderse peşini bırakmayacağız. Ülkemizde ve dünyadaki hukuki yolların tümünü başvuracağız. Ama buna gerek kalmayacağını düşünüyoruz. Verilecek kararın partimizde içtihat oluşturacak” diye konuştu.

TELEFONLA ÖĞRENDİ

İl Disiplin Kurulu’nun yapılan savunmayı değerlendirdikten sonra kesin kararını verdi. İzmir'de 5 dönem CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Kemal Karataş’ın CHP’den ‘Üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlar ile basın ve kamuoyunun önünde partiyi tartışılır konuma getirme’ nedeniyle ihraç edildiği öğrenildi. Egepostası'na konuşan Kemal Karataş 'Atmışlar beni partiden. Karar bana tebliğ edilmedi fakat dipislin karar almış oy çokluğuyla ihraç edilmişim. İşte sağdan soldan telefonla öğrendik' dedi. 

Kemal Karataş, yıllardır partiye emek ve ömrünü verdiğini belirterek, "Bu partide elli yıl geçti. Bu parti çok başarılı seçim sonuçları aldı. Hiçbir partilinin başını öne eğmedim. Onurla, gururla partimi temsil ettim. Şimdi bana yaptıklarına bak" dedi. Karataş, Yüksek Disiplin Kurulu'nda karara itirazda bulunacaklarını söyledi.

Kemal Karataş'ın yasal zeminde partiye geri dönmek için arayış içine girmesi beklenirken, dosyanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşınması bekleniyor.

5 DÖNEM BAŞKANLIK VE 30'DA 29!

CHP İzmir'in esfane il başkanlarından Kemal Karataş 5 dönem il başkanlığı yapmış ve İzmir'deki en büyük yerel seçim başarısı kabul edilen 30 ilçeden 29'nu CHP'nin kazanması yine Karataş döneminde olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.