Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de flaş gelişme! O gençler disipline sevk edildi

CHP İzmir'de flaş gelişme! O gençler disipline sevk edildi

CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısında olaylı gençlik kolları kongresinin disiplin dosyalarını görüştü. Toplantıda olaya karıştığı ve basın mensuplarına saldırdığı tespit edilen gençlerden 8'i 'kesin ihraç', biri de kınama cezası talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2020 - 20:12

EGEPOSTASI- Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde sonuçların açıklanmasının ardından kazanan ve kaybedenler arasında kavga çıkmış ve o esnada bazı partililer olayı görüntüleyen basın mensuplarına da saldırmıştı.

Saldırıya uğrayan gazeteciler arasında muhabirlerimiz Tenzile Aşçı ve Yusuf Tomruk da yer almıştı.

Yaşanan şiddet olayı kamuoyunda büyük tepki toplarken CHP’li yöneticiler olayın takipçisi olacaklarını ve saldırıya dahil olanlar hakkında disiplin sürecinin derhal başlatılıp partiden ihraç edileceklerini duyurmuşlardı.

Bu kapsamda CHP İzmir İl Yönetimi, olaylı kongre için özel bir komisyon kurdu. Komisyonda İsfahan Naki, İpek Onbaşıoğlu, Binali Gül, İrfan Yelis ve Aygül Eryılmaz yer aldı.

Komisyon, basın mensuplarına saldırıyı titizlikle inceledi. Bir süre önce çalışmalarını tamamlayan kimsiyon tespit raporunu il yönetimine sundu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve komisyon, gazetecileri ve partili gençleri dinlerken güvenlik kamera kayıtlarını da inceledi. Görüntülerden ve ifadelerden saldırıyı gerçekleştiren partili gençler tek tek tespit edildi.

İL DİSİPLİN KURULANA SEVK EDİLDİLER

İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında il binasında toplanan yönetim kurulu haftalık olağan toplantısında disiplin dosyalarını görüştü.

İl yönetimi, gençlik kolları kongresinde basın mensuplarına saldırdığı ve olaylara karıştığı tespit edilen 10 gençten 8’sini 'kesin ihraç' istemiyle, Mehmet Tokal'a da 'kınama cezası' verilmesi talebiyle dosyaları İl Disiplin Kurulu'na gönderdi.

Ayrıca Okan Er isimli partili gencin disipline gönderilmesine gerek olmadığı yönünde karar verildi.

İhracı istenen isimler şöyle;

*Hüseyin Gül

*Emre Gelen

*Atakan Demirtaş

*Tarık Akbaba

*Onur Kurt

*Taner Gül

*Yakup Yılmaz

*Tayfun Ozan

İl Disiplin Kurulu dosyayı inceleyerek nihai kararı önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.