Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de eski başkanlardan örgüte 'olağan' mesajlar

CHP İzmir'de eski başkanlardan örgüte 'olağan' mesajlar

CHP İzmir'de geçmiş yıllarda il başkanlığı koltuğuna oturmuş partinin 'ağabey'leri konumundaki isimler önümüzdeki günlerde başlayacak delege seçimlerine yönelik Ege Postası aracılığıyla örgüte önemli mesajlar verdi.  CHP İzmir'de gündem delege seçimleri

  • Ege Postası
  • 17.07.2017 - 12:19

SERCAN AVCI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) 'Adalet yürüyüşü' mesaisi noktalandı gözler parti içi 'olağan kongre takvimi'ne çevrildi.

Adalet mesaisinde birlik beraberlik görüntüsü ve CHP'liler, parti içi yarışta da ciddi bir sınav verecek.

Üye listeleri askıya çıkarken, önümüzdeki günlerde delege seçimleri başlayacak.

Gözler parti içi yarışların en sancılı yaşandığı illerden olan İzmir'de...

CHP İzmir'de geçmiş yıllarda il başkanlığı koltuğuna oturmuş partinin 'ağabey'leri konumundaki eski il başkanları Ege Postası aracılığıyla delege seçimleri ve kongrelere yönelik önemli mesajlar verdi. 

İşte o mesajlar: 

AYHAN:ELİNDE GÜÇ TUTANLAR BASKI YAPMASIN

SELÇUK AYHAN: Delege seçimleri elinde değişik biçimlerde güç tutanların müdahalesi baskısıyla geçmemeli. Delege seçimleri demokratik olmalı. Bunun aksinin sonuçlarını yıllardır görüyoruz. Partide ne sağlıklı il örgütü oluşuyor ne de ilçe örgütleri...Kontrol altında oluşan örgütlerin siyaset yapma olasılığı düşük oluyor. 

ENGİN: UZLAŞMAYLA YAPILMALI

ALİ ENGİN: Ülkenin içinden geçtiği sıkıntılı bir dönem var. Parti içinde geçmiş yıllarda demokrasi kültürü olması ve bu geleneği yoğun yaşaması bazen partiye zarar verecek durumda oldu. Bu dönem bunlara tahammülümüz yok. Ben Bostanlı delegesi olarak bu dönem fedakarlık edeceğimi söyledim. Uzlaşmayla yapılmalı. Uzlaşma partinin menfaatine olur. Herkesin katkıda bulunması gerek. Zamanı olan enerjisi olan toparlayıcı olan isimler yazılmalı. Yarış rekabet oluyor, olacaktır. Taraf da olunacaktır tabi ki ama zarar verecek düzeyde olmamalı.  

BULGUN: PARTİ İÇİ KAVGA SON BULSUN

EKREM BULGUN: Parti içi kavgaya son verilmeli.  Demokratik yarış yapsınlar. 'Adalet yürüyüşü'ne katılan yüzbinlerce tarafsız vatandaş var. Bu vatandaşı CHP  yönünde bağlamalılar. Bunun da en önemli çalışması parti içi kavganın son bulması ve onlara partide görev vermek. O nedenle parti içi yarış kesinlikle kavgasız gürültüsüz olmalı. Yine kutuplaşılırsa 2019'da hüsran olur.

SERTER:HIRSLARI EGOLARI BIRAKALIM

BEDRİ SERTER: Bir önceki delege seçimleri sürecinde il başkanıydım. Elimden geldiğince süreci doğru yürüttüm. Delegasyon yapısında daha düzenli hale gelmemiz gerek. Bu delege seçimlerinde örgüt geçmiş deneyimlerinin üstüne koyarak daha demokratik bir süreç geçirmeli. CHP'lilerin herkesin delege olma hakkı var. 2019 seçimlerine giderken Türkiye'nin kader seçimleri olacak. Ümidim; oluşacak delegasyon yapısının kongrelerde çıkacak yönetimlerin çok aklı selim şekilde hareket etmesi...Kişisel hırslarımızı ve egolarımızın tümüyle yok olması gerek bu süreçte...Kesinlikle hiçbir şekilde belediye başkanlarının hatta ilçe başkanlarının da müdahalesi söz konusu olmaması gerekir. Doğru bir şekilde bu işin yürütülmesi gerek. Hem ilçe başkanlarına hem il başkanına büyük görev düşüyor. Ciddi bir sınav vereceğiz. 

NALBANTOĞLU: HERKESE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

RIFAT NALBANTOĞLU: Adalet yürüyüşünde Genel Merkezin Genel Başkanın ortaya koyduğu tavır çok önemliydi. Adalet kavramında birleşti toplum.  Partiyi bu yürüyüş ciddi anlamda umut haline getirdi. Türkiye'nin en ihtiyacı olan tavrı Genel Başkan ortaya koydu. Sorun bundan sonra parti içinde başta delege seçimleri ve kongrelerde taçlandırabilmek. Partinin yakaladığı gelişmenin ivmenin bu süreçte iyi yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkese önemli görevler düşüyor. Partili arkadaşlarımız bu bilinçte. Bu ülkede nasıl umut olabileceğimizi adalet yürüyüşünde gösterdik. Bunu parti içinde de kaybetmemek gerek. Burada gösterdiğimiz birlik beraberliği uyumu parti içi yarışta da göstermeliyiz.  

KARATAŞ:HAK HUKUK ADALET

KEMAL KARATAŞ: Partililerin hak hukuk ve adaleti atlamadan yapılmalı delege seçimleri. Demokratik yapılmalı. Parti tüzüğüne uygun yapılmalı. Ben yaptım oldu denmemeli. Klasik mahalle delege oyunlarından vazgeçilmeli.  Genel Başkan müdahale noktasında belediye başkanlarını uyardı. Belediye başkanları bu uyarıları dikkate almalı. Üyeler özgür şekilde seçmeli. Çalışkan çalışacak partilileri delege olarak seçebilmeliler. Listeler gizlenerek kaçırılarak hayali adresler gösterilerek delege seçimleri yapmaktan vazgeçilmeli. Vazgeçilirse parti güçlenir iktidarla mücadele edilir.  Entrikadan kurtulmalı örgüt. Her şey delege seçimleriyle başlar. Partinin başarısı da geleceği de delege seçimlerinde şekillenir. Tüm partililer bunu iyi bilsin. Kesinlikle belediye başkanları ve vekiller müdahale etmemeli.

BAYIR: ÇARŞAF LİSTE OLSUN

TACETTİN BAYIR: Biz şunu biliyoruz ki partide delege seçimleri zaman zaman bir çok mahallede partilileri karşı karşıya getiriyor. Ayrı listeler oluşuyor. Farklı listeler çatışıyor. Küsen oluyor. Kritik eşiğimiz 2019 seçimleri. Bu seçimlere kadar CHP örgütlerinde kırılma küsme ayrışma olmamalı. Burada il başkanımıza ilçe başkanımıza görev düşüyor. Ayrı listelerle delege seçimlerine gitmek yerine çarşaf listeyle tek listeli seçimler yapılabilir. Böylece kazanan kaybeden olmaz. Birleştirici listeler oluşur. Baskı müdahaleyi düşünmek bile istemiyorum. Özellikle belediye başkanları ilçe başkanları yeniden seçilmek adına bu tür baskı müdahale işlerine girmemeli. Bu partinin iktidar olmasında hep engel olur. Onların görevi birlik beraberlik sağlamak.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.