Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de eski başkanlar ifade verecek

CHP İzmir'de eski başkanlar ifade verecek

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısına disiplin kararı damgasını vurdu. İzmir’de uzun yılalr belediye başkanlığı yapan Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ ile Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin hakkında komisyon kurulmasına karara verildi. Öte yandan ilçe danışma kurullarının tamamlanmasının ardından il yönetimi İl Danışma Kurulu’nun tarihini ve yerini belirledi. CHP İzmir'de gündem yine disiplin

  • Ege Postası
  • 06.08.2019 - 18:39

EGEPOSTASI- CHP İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısı İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşti. Bir buçuk saatlik toplantının ana gündem maddesi disiplin dosyaları ve il danışma kurulunun planlanması olurken, yeni il binası çalışmaları için kurulan komisyon Başkan Yücel ve yönetime bilgi verdi.

KARABAĞ İÇİN TOP İL YÖNETİMİNDE 

Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay disiplin kuruluna sevk edilmesi kararı verilen Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ’ın dosyası Ankara’dan geri döndü. İl yönetimi tarafından disiplin suçunu işlediği sırada belediye başkanlığı görevini yürüttüğü için Karabağ’ın dosyası MYK’ya gönderilmişti. MYK görüştükten sonra dosyayı Yüksek Displin Kurulu’na (YDK) değil, İzmir İl Başkanlığı’na gönderdi. Hasan Karabağ için il yönetimi komisyon kurulmasına karar verdi. Önümüzdeki günlerde komisyonun Karabağ’ı ifadeye çağırması ve olayı derinlemesine incelemesi bekleniyor.

ŞAHİN DE KOMİSYONA İFADE VERECEK

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin hakkında da disiplin soruşturması açıldı. Sık sık Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile Şahin’in arasındaki gerilim kamuoyuna yansıyordu. CHP Menemen İlçe Danışma Kurulu’nda Başkan Aksoy “partiden ihraç edilmeli” sözleri ile Şahin hakkında disiplin sürecinin işaretini vermişti. Başkan Aksoy’un talebiyle Menemen İlçe Başkanlığı eski Başkan Şahin hakkında disiplin dosyası açarak il yönetimine gönderdi. Şahin de tıpkı Karabağ gibi il yönetimi tarafından oluşturulan komisyona ifade verecek. 

İL DANIŞMA KURULU'NUN TARİHİ BELLİ OLDU

Öte yandan il yönetimi, İl Danışma Kurulu toplantısının yeri ve saatini belirledi. Buna göre; İl Danışma Kurulu toplantısı 24 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’de İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.