Dolar 32,6014
%0.27
Euro 34,7943
%0.38
Altın 2.409,410
%-0.96
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'dokunulmazlık' çatlağı

CHP İzmir'de 'dokunulmazlık' çatlağı

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin CHP’lilerin büyük çoğunluğu 'evet' derken, parti içinde çatlak oluştu. İzmir İl Yönetim Kurulu'nda PM üyeleri konuyu tartıştı. Mustafa Moroğlu, partinin tavrının yanlış olduğunu vurgulayıp, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Sevda Kılıç ise Kılıçdaroğlu'nu savundu. CHP İzmir'de 'dokunulmazlık' çatlağı

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 11:47

EGE POSTASI - Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğine CHP’lilerin büyük çoğunluğunun evet oyu vermesinin ardından tartışmalar devam ediyor. HDP’nin kararı AYM’ye götürmek için imza toplama girişimine CHP’li hayırcı vekillerin destek vermek istemesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu sinirlendirdi. Kılıçdaroğlu, “HDP’nin dilekçesine imza atan olursa ya HDP’ye gitsin ya da istifa etsin” çıkışını yaptı.

İL YÖNETİMİNE KATILDILAR

İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında da gündem dokunulmazlıklaırn kaldırılmasına yönelik Kılıçdaroğlu'nun ve partinin tavrı oldu.

İl yönetim kurulu toplantısında PM Üyeleri Mustafa Moroğlu, Sevda Kılıç ve Özkan Yıldız da yer aldı.

PM üyelerinin geçtiğimiz haftasonu Antalya'da yapılan kamp hakkında bilgilendirme yaptıkları belirtildi.

MOROĞLU'NDAN DOKUNULMAZLIK ÇIKIŞI

Moroğlu'nun toplantıda dokunulmazlıkların kaldırılma kararında izlenen tavrın yanlış olduğunu, ortaya çıkan sonuç nedeniyle partinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya girilemeyeceğini dile getirdi. Moroğlu, kararı yanlış bulsada parti ahlakından dolayı partinin dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki tavrını savunmaya devam edeceğini söyledi.

DEĞİŞMENİ İSTEMİYORUZ

Moroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun süreçte PM'ye danışmamasından dert yanarken, il yöneticilerine Genel Başkan' a “Biz senin değişmeni istemiyoruz ama karar alırken PM'ye de sorsanız iyi olur” dediğini aktardı.

KILIÇ SAVUNDU

Bir başka PM Üyesi Sevda Kılıç ise Kılıçdaroğlu'nu savundu. Kılıç'ın, Moroğlu'na “Genel Başkanımız konuşurken herhalde içeride yoktunuz. Bununla ilgili Genel Başkanımız açıklama yapmıştı. Ben tatmin oldum açıklamalarından. Genel Başkan'ın tavrını anladım” dediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.