Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de devir-teslim yapıldı: Eski başkan helallik istedi

CHP İzmir'de devir-teslim yapıldı: Eski başkan helallik istedi

CHP İzmir İl Örgütü hafta sonu yapılan kongre ile yeni il başkanını seçti. Çarşaf liste ile yapılan seçimde il başkanlığı için yarışan Utku Gümrükçü 234 oy, Deniz Yücel ise 355 oy almıştı. Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan seçimlerden galip çıkan Yücel görevi, selefi İl eski Başkanı Asuman Ali Güven’den devraldı. Güven partililere “Hakkım helal” derken partililerden de helallik istedi. CHP İzmir'de devir-teslim yapıldı

  • Ege Postası
  • 11.01.2018 - 13:00

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Örgütü’nde bugün görev devir-teslim heyecanı vardı. İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Pazar günü delegelerin onayını alan çiçeği burnunda Başkan Deniz Yücel’e görevi teslim etti. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, ilçe başkanları, eski ve yeni dönem il yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. 

“KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDAYIZ”

Deniz Yücel tüm partilileri selamlayarak başladığı konuşmasında İl kongresinde önemli bir görev üstelendiğini berliterek görevi devraldıklarını belirtti.  İl Başkanı Asuman Ali Güven’den görevi teslim almaktan onur duyduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Değerli Asuman başkanım siz bu partinin gençlik kollarından itibaren çalışmış değerli bir parti büyüğümüzsünüz. Bu onurlu görevi sizden devralmak benim ve yönetim kurulu üyelerim için apayrı bir onurdur. Bu bayrağı devraldıktan sonra şundan emin olmanızı istiyorum iktidar yolunda 24 saat çalışarak bayrağı daha yukarı çıkarmak için çalışacağız. İzmir’imizi gerici güçlere ve dikta heveslilerine teslim etmeyeceğiz. Kentimizin her alanında, dezavantajlı kesimlerde ve kent merkezinde partimizin oylarını arttırmak için 24 saat çalışacağız en kısa zamanda ilçeleri ziyaret edip çalışma programı hazırlayacağız. Önümüzdeki kurultay sürecinde birlik sağlayarak partimizin iktidar olması yolunda katkı koyacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” dedi.

İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetimine teşekkür etti. 

“ZOR BİR SÜREÇ TAMAMLADIK”

Partinin uzun bir kongre sürecinden geçtiğini ifade eden İl eski Başkanı Asuman Ali Güven görevi süresince birlik ve beraberliği sağlamak için çalıştıklarını belirtti.  Güven, “Bugün burada 7 Ocak’ta yaptığımız il kongremizi ve sonucunda il başkanı olan kardeşimiz Deniz Yücel’e görevimizi teslim etmek üzere bir araya geldik. Zor ve uzun parti içi süreçten geçtik. 6 aylık bir süreçti. Başarılı bir şekilde tamamladık. 2 genç arkadaşımız yarıştı. Deniz Yücel bu yarışın galibi oldu. Biz de kendisini tebrik ediyoruz. Şahsım ve yönetim kurulum, görev yaptığımız süre boyunca en çok birlik beraberliğin güçlenmesi için çalıştık” dedi.

“KOORDİNELİ ÇALIŞTIK”

İl Başkanı olduğu süreçte tüm birimlerle koordineli çalıştığını da vurgulayan eski Başkan Güven partililerden helallik istedi benim varsa hakkım helal olsun dedi. Başkan Güven, “İl başkanı olarak her kesime yakın durdum.İlçe başkanlarımız milletvekillerimizi ve koordineli olarak gerçekleştirdik. Tüm dinamiklerle iletişim içinde kaldık. Kentte meydana gelen gelişmelere müdahil olduk. İzmir’den yana tavırdan ödün vermedik. Ortak akılla yönetmek fikri olan herkesi dinledik. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatlarını ve parti tüzüğünü yol haritası belirledik ve çaba harcadık” dedi.

“BEN BİLİRİM DEMEDİK”

“Hiçbir zaman ben bilirim demedik” diyen Başkan Güven, “Hiçbir zaman her şeyi ben biilirim anlayışında olmadık. Partinin başarısı ve örgütün birliği için kapımızı da kalbimizi de açtık. 2020 yılına Deniz Yücel başkanlığımı sürdürecek. Kongremizin mağlubu yoktur. Kazanan parti oldu. Bugün burada görevi genç başarılı bir arkadaşımıza bırakıyorum biliyorum kendisi de 2019 da CHP iktidarına en büyük gücü İzmir’den verecek. Bizlerin de her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi

Eski Başkan Güven en büyük teşekkürü İzmir halkı ve sade üyelere ederken tüm parti temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür etti. “Örgütüm bana Hakkını helal etsin benden yana kimde hakkım varsa helali hoş olsun” dedi.

Törende İl eski Başkanı Asuman Ali Güven’e verdiği hizmetten dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

16 aydır görevi sürdüren Güven, yeterli desteği görmediği için aday olmayacağını açıklayarak sandıktan galibiyetle çıkan Yücel’e destek vermişti. 

Parti binasındaki devir-teslim töreninin ardından CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve il yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydan'ında bulunan Atatürk Anıt'ına çelenk koydu. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.