Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Deniz Yücel tek aday!

CHP İzmir'de Deniz Yücel tek aday!

CHP'de 8 Şubat'ta yapılacak il kongresi öncesi düğüm çözüldü. CHP İzmir'de aylardır süren İl Başkanı Adaylığı konusu netleşti. CHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, CHP, 8 Şubat'ta yapılacak il kongresine tek adayla gidecek. İl kongresi öncesi düğüm çözüldü

  • Ege Postası
  • 29.01.2020 - 16:32

İl Başkanı Deniz Yücel 'uzlaşı adayı'  olacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ısrarcı bir şekilde tek aday olarak görmek istediği İl Başkanı Deniz Yücel konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de direnci kırıldı. Soyer'in Deniz Yücel'i uzlaşı adayı olarak kabul ettiği öğrenildi.

Dün, İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanları ile bir araya gelen Soyer, burada da "uzlaşı" konusunda net sinyalleri verdi. Kırgınlıkları unutup tertemiz bir sayfa açılmasını isteyen Başkan Soyer'in Yücel başkanlığındaki yeni CHP yönetimini oluşturma çalışmalarında etkin olacağı kaydedildi.

KAFA KAFAYA VERİP ÇALIŞIN

CHP Genel Merkezi'nin Soyer ve Yücel'e "Yönetimi belirleme çalışmalarını başbaşa verip sadece ikiniz yapacaksınız. Üçünücü bir kişi kesinlikle olmayacak. Yönetime aday isimlerle ilgili talepler sadece ama sadece ikinize gelecek. Başka kimse müdahil olmayacak" dediği öğrenildi.

 

KRİTİK TOPLANTI 5 ŞUBAT

Bu doğrultuda, dün örgütle sıcak bir temasta bulunan Başkan Soyer'in bugün akşam ABD'ye yapacağı ziyaretin dönüşünde tekrar Yücel'le özel bir toplantı yapacağı belirtildi. Kongre öncesi son görüşme olacak bu kritik toplantının, muhtemelen Soyer'in ABD ziyareti dönüşünden 1 gün sonra, yani 5 Şubat Pazar günü yapılacağı kaydedildi. Soyer'in 6-7 Şubat tarihlerinde ise Adana'da "Büyükşehir Belediye Başkanları Zirvesi"ne katılacağı ve 8 Şubat'ta ­ayağının tozuyla CHP İl Kongresi'ne geçeceği bildirildi.

SICAK BAKMAYANLAR VAR AMA...

Son derece önem kazanan 5 Şubat'taki toplantıda, Soyer ve Yücel'i özellikle kurultay delegelikleri ve il disiplin kurulu üyelikleri gibi konuların zorlayacağı ifade edildi. Kritik toplantıda yeni CHP yönetimiyle ilgili birçok ismin netleşeceği, tek listeyle gidilecek kongrede, kontenjanlar için kıyasıya rekabet olacağı belirtildi. Ayrıca, Karşıyaka, Karabağlar ve Bergama'nın yanı sıra Kiraz, Ödemiş ve Tire gibi ilçelerdeki CHP örgütlerinin tek adaylı kongreye sıcak bakmadığı ifade edildi.

TÜRKBAY IŞIK ALAMADI

Diğer yandan, Deniz Yücel'in karşısında il başkanı adayı olarak adı kulislerde geçen Karabağlar CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ise Ankara'dan beklediği ışığı alamadı. Bir CHP İzmir Milletvekili tarafından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştürülmek istendiği iddia edilen ancak umduğunu bulamadığı belirtilen Türkbay'ın adaylığının rafa kalktığı öğrenildi. Bir basın kuruluşuna konuşan Türkbay da CHP İl Başkanlığı'nda dün yapılan zirveye katılmayıp Ankara'ya gitmesini de "parti saymanlığıyla işleri olduğu" şeklinde açıkladı. (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.