Dolar 32,5849
%0.3
Euro 35,0684
%0.28
Altın 2.457,590
%0.88
Bist-100 9.821,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Baykara aday olduğunu duyurdu

CHP İzmir'de Baykara aday olduğunu duyurdu

14 Mart’ta gerçekleşecek olan CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi öncesinde adaylık açıklamaları peş peşe geliyor. Sevda Baykara da bugün yaptığı basın açıklaması ile başkanlık koltuğuna talip olduğunu açıkladı. CHP İzmir'de Sevda Baykara da yarışa katıldı

  • Ege Postası
  • 11.03.2020 - 15:22

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Örgütünde kadın kollarının olağan kongre süreci devam ediyor. 14 Mart’ta gerçekleşecek olan CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi’nde mevcut başkan Nurşen Balcı aday olmazken, kongre öncesinde adaylık açıklamaları da peş peşe geliyor.
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı koltuğuna Nesrin Avlunyalı, Buket Fatoş Erol, Karabağlar belediye meclis üyesi Nurdan Şenkal Uçar’ın ardından Sevda Baykara da aday olduğunu açıkladı.
“PARTİMİZ NE GÖREV VERDİYSE YAPMAYA ÇALIŞTIM”
Açıklamadan önce kendini tanıtan Baykara; partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını ifade ederek “Karşıyaka İlçe Kadın Kolları yönetiminde çalıştım. Partimiz ne görev verdiyse layıkıyla yapmaya çalıştık. Partide ilçe eğitmenliği de yapıyorum ve ilçeleri de çok yakından tanıyorum” dedi.
HEDEF KADIN SAYISINI ARTTIRMAK!
Baykara, İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında hedeflerinin partide kadın üye sayısını arttırmak olduğunu ifade eden Baykara; “Bir başka önemli hedeflerimizden birisi parti içi eğitimi çeşitlendirerek en çok siyasi anlamda ihtiyaç duyduğumuz konuları belli aralıklarla eğitimlerle çalışmalarla sisteme oturtmak. Başka bir hedefimiz ise dünyada ve Türkiye’de kadın sorunlarını takip etmek çözüm yollarını aramak olacak” dedi.
ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ
Kadın hakları konusunda da siyasi çalışmalar yapacaklarını belirten Baykara; “Partimiz için broşür de dağıttım, stantlarda da oturdum. Parti disiplini ne gerektiriyorsa yaptım. Dünya ölçeğinde ve Türkiye’de kadın sorunlarını takip etmeyi ve araştırmayı hedefliyoruz. 2020 Bilim ve Teknoloji çağına geldiğimiz bu yüzyılda ilçe başkanlarımızın, ilçe toplantılarında oy kullanma hakkıyla ilgili ciddi çalışmalar yapmak ve bu yanlışı bir an önce düzeltmek isteriz. Son olarak da kadınlara seçme ve seçilme hakkını herkesten önce bizlere veren Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan ayrılmayacağımızın sözünü veriyoruz. Yerin Türk kadınlarının kalbidir” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.