Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 13 ay sonra il danışma kurulu!

CHP İzmir'de 13 ay sonra il danışma kurulu!

13 ay sonra yapılan CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısında kürsüye gelenler parti içi ve 'hayır' bloğuna yönelik önemli mesajlar verdi. Konuşan isimlerin hedefinde iktidar da vardı. CHP İzmir'de 13 ay sonra danışma kurulu yapıldı

  • Ege Postası
  • 27.05.2017 - 14:45

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Örgütü, 13 ay sonra danışma kurulu toplantısında bir araya geldi.

Kültürpark’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde başlayana danışma kurulu gün boyu sürdü.

KATILIM GENİŞ OLDU

İl Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetiminin organizasyonunda gerçekleşen danışma kurulu toplantısına CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İzmir milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, YDK üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe sayman ve ilçe sekreterleri,  il disiplin kurulu üyeleri, kurultay delegeleri, il gençlik kolu başkanı ve il kadın kolları başkanı,  üyeliği devam eden eski milletvekili, eski il başkanları ve eski büyükşehir belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları ilçe başkan ve yönetimleri, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, ilçelerdeki meclislerin grup başkanvekilleri, son genel seçimlerdeki milletvekili adayları ile referandumda 'hayır' bloğunda olan STK'ların başkanları katıldı.

HAYIR KAZANDI

‘Hayır kazandı’ sloganıyla düzenlenen toplantının yapıldığı salonda yer alan pankartla dikkat çekti. Pankartlarda “Mühürsüz seçimi tanımıyoruz”, “ Milletin oyunu çalanlar milli iradeden söz edemez, “ Oy hırsızlarına, faşistlere ve diktaya hayır”, “ “Boyun eğimiyoruz OHAL ve KHK’lara” ifadeleri yer aldı. Salonda İzmir Marşı çalındı.

Danışma kurulunu divan üyeliklerini İl Başkanı Asuman Alİ Güven, il yöneticileri Birgül Değirmenci, Salih Özçiftçi, Okan Karlıdağ ve Ednan Arslan yaptı.

Sındır'dan danışma kurulunda parti içi çarpıcı mesajlar

Kocaoğlu'ndan 'hayır' bloğuna 2019 reçetesi

Danışma kurulu toplantısının basına açık bölümüne CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşmaları damga vurdu.

AKSÜNGER'DEN SİNE-İ MİLLET YORUMU

Genel başkan yardımcısı Erdal Aksünger referandum sonuçlarına ilişkin teknik olarak bilgi verdi. Daha sonra sine-i millet tartışmaları için çarpıcı açıklamalarda bulunan Aksünger, “Sine-i millet tartışmalarında o gün Selin Hanım’ı korudum. Çok da zorunluluğun yoktu ama… Bir muhabir ‘Mücadelenizde her türlü yolu deneyecek misini? diye sormuş.  O da ‘Evet’ demiş. Sine-i millet de buna dahil'’ diye sorunca o yine ‘evet’ demiş. Levent Bey’in kendisine söyledim ‘Yanlış yapmadınız ama eksik yaptınız’ dedim.  Çünkü bizim sine-i millete dönme kabiliyetimiz yok. Tüm milletvekilleri istifa etse erken seçime götüremiyorsunuz. Sizin böyle bir kabiliyetiniz yoksa sine-i millete dönemezsiniz. O zaman ne diye konuşuyorsunuz bun? Vatandaş, CHP’lileri gördüğü zaman ‘Siz koltuklarınızı terk etmek istemiyorsunuz galiba’ diyor. Bu tartışma yanlış bir tartışmadır. Eksik bilgilendirilmiştir halk. Biz zaten bu matematiğe sahip değiliz. Böyle bir şey yok. Bilinçli bir adım olasılığı mı var diye düşünüyorum. Bu tartışmayı ne diye açıyorsunuz'” dedi.

ÇARPICI ADAY ÇIKIŞI

Aksünger 2019’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterilecek isme yönelik önemli mesajlar verdi. Aksünger, “Partili cumhurbaşkanına karşıyken parti içinden aday mı göstereceği? Bana göre aday olacak kişinin partiden istifa etmiş olması lazım. Bunu çekinmeden söylüyorum. CHP’liyken gidip cumhurbaşkanı adayı olabilir m? Bence olmamalı. Hayır cephesi 2019’u referandum olarak görmek zorundayız” diye konuştu.  

SÜRPRİZ KONUŞMACI EROL

Toplantının misafir ismi PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da kürsüye gelen isimler arasındaydı. Erol “İzmir ve Tunceli’nin ortak özellikleri var. Mustafa Kemal ve AKP karşıtlığıdır. Siz referandumda başbakanın milletvekilli olduğu kent olarak ona kafa tuttunuz. Sandıktan çıkarmadınız. Benim Tunceli milletvekili olarak burada konuşmam farklı sorular akla getirebilir. 16 Nisan öncesinde ‘Bu referandumdan eğer evet çıkarsa siyaseti bırakacağım’ demiştim. Siyaset adamı verdiği sözün arkasında durmalı. Bundan sonra hiçbir ilden milletvekili ve belediye başkan adayı değilim. Artık davamın ve partimin sadece mücadele veren bir neferiyim” ifadelerini kullandı.

BATUM, TARHAN, GÜLER NEREDE'

Parti içi özeleştiriler de yapan Erol, “CHP’nin kurumsal kimliği genel başkanımızdan bile önce gelir. Bu partide bir partililer bir de particiler var. Particiler gelip gidiyor. Genel başkan yardımcılığı, genel sekreterlik, PM üyeliği gibi görevlere geldiler. Ama şimdi neredeler... Biz 33 yıldır buradayız. Nerede Süheyl Batum, Nerede Emine Ülken Tarhan, nerede Birgül Ayman Güler, nerede İhsan Özkes... Neredeler'” dedi.  


GÜVEN: AKP’DEN HESAP SORACAĞIZ

İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven toplantıda yaptığı konuşmada, “16 Nisan’ı hep birlikte yaşadık. CHP İzmir örgütü tüm yöneticileriyle gücünü ortaya koymaya çalışarak, iyi niyetli şekilde genel başkanımızın doğru önderliğiyle güzel bir mücadele verdi. Sonuçları resmiyette farklı ama bizim için daha farklı olan bir sonuçla karşılaştık. Bu sonucu içimize sindirmemiz çok zor ve sindirmeyeceğiz. Bunun hesabını ilk seçimde hayır bloku ve CHP olarak AKP’den soracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bize referandumda hile yapan, seçimin sonucunu değiştiren bu siyasi iktidardan mutlak hesabını soracağız. Sormak da zorundayız. Bu sorumlulukla siyaset yapmamız lazım. Elde ettiğimiz bir güç ve grup var. Hep birlikte büyük bir mücadele başlattık ve bunun ana omurgası olarak CHP bu işi taşımıştır. Bu bizim için çok büyük bir kazanım olmuştur. İzmir’de de büyük kazanım elde ettik. Bunu devam ettireceğiz” dedi.


İDDİALI YEREL SEÇİM MESAJI

Referandum sonucunu kent özelinde değerlendiren Güven, “İzmir’de referandumda hedefimiz yüzde 70 demiştik. Siyasi iktidar o kadar büyük bir güçle İzmir’i ablukaya aldı ki, başbakan İzmir’i son hafta terk etmedi. Cumhurbaşkanı iki kez İzmir’e geldi. Her gün iki bakanı İzmir ağırladı. Bu kadar büyük bir iktidar baskısı altında CHP İzmir örgütü 68.8 oyla hedeflenen 70’in bir puan altında kalarak büyük bir başarıya imza attı. Matematik açık ortada. Biz başlarken rakamımız ortada, iktidarın rakamları ortadadır. Bu rakamları lehimize çevirebilmişizdir. Bunun böyle olmasında genel başkanımızın çok ciddi katkısı vardır. Onun belirlediği yol, pozitif siyaset yapma anlayışı ve mevcut anayasanın içeriğini anlatılması çabası ve İzmir örgütünün özellikle kadınlarımızın büyük emeği sonucunda bu oyu aldık. İzmir’in 30 ilçenin tamamında hayır çıkararak 30 0’lık sonuç aldık. Bu küçümsenmeyecek bir başarıdır. Bunun ileride siyasi sonuçlarını partimiz lehine almanın ışığını gördük. Elimizde olmayan 8 ilçemiz var. Bu ilçelerdeki ‘hayır’ın başarısı bizim için çok değerlidir. Bu ilk yerel seçimin işaretidir. Onu ateşlemek de CHP il örgütünün görevidir. İnanıyorum ilk yapılacak yerel seçimlerde o ilçelerde de belediye başkanlıklarını devralacağız” diye konuştu.  

İZMİR MODEL KENT OLACAK

Güven, “İzmir bu referandumda birçok boyutuyla güzel deneyimler kazanmıştır. Hataları da vardır, onları da görmüştür. Özeleştiri yapmamız da lazım. Sonuçta alınan netice başarılı bir neticedir. İyi çalışıp, mücadele edersek, siyaseti seçimden seçime değil sürekli yapılan iş haline dönüştürürsek inanıyorum İzmir layık olduğu daha da üst yere gelecektir. Tüm illerin moral kaynağı model kenti olacaktır.  Süreçte milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza yaptıklarından dolayı şükran duyuyorum. Gurur duyuyorum. İyi ki İzmir var. Onlar bizim yüz akımız. Parlamentoda ‘hayır’ın mücadelesini başlattlar. Orada İzmirli vekiller ve tüm CHP’liler direnmişlerdir. Eğer mücadelelerimizi taktir etmezsek onur duymazsak olmaz. Başarılı olamayız” açıklamasını yaptı.

İZMİR HİLEYE MÜSADE EDER Mİ'

Referandum sürecinde örgütünün yürüttüğü teknik çalışmalara ilişkin konuşan Güven, “36 bin tane sandık müşahidimiz vardı. Bu bir ordu… Nerede hile yapacaksını? İzmir buna müsaade eder m? Bu kadar insan bunu yaptırır m? Hadi yapın bakalım. ‘Türkiye İzmir olmalı’ diye boşuna demiyoruz. Seçimden seçime iş, siyaset yapmayacağız. Her gün çalışacağız, her gün örgüte gideceğiz. Şimdiden eğitim çalışmalarına başlayacağız. O konuda da örnek şehir İzmir’dir. Ama yeterli bulmuyoruz. Kardeş illerimize katkı koyacağız. Biz daha fazlasını yapmakla Türkiye’ye karşı sorumluyuz. Kadın kollarımıza ‘Siz nerede fazlaysanız orada oyumuz fazla. Lütfen nitelikli üye sayınızı ikiye katlayın’ dedim. Bunu yapmak zorundayız. Aynı durum gençlik kolları için de geçerli… Çalışarak nitelikli üye sayımızı arttırmalıyız” dedi.

CHP KURULTAYLAR PARTİSİ DEĞİLDİR!

Güven olağan kurultay dönemi hakkında parti içi mesajında ise, “CHP kurultaylar partisi değildir. Artık bu iş bitmiştir. CHP mücadele eden, iş yapan Türkiye siyasetine damga vuracak partidir. Türkiye’nin geleceğini belirleyecek partidir. Kendi iç mücadelemizi artık istemiyoruz.  Önümüzde kongreler süreci var. Bu süreçten bizim olumsuz çıkmamızı bekleyen unsurlar var. Bunlara pirim vermemiz gerekiyor. İktidarın uşaklarına, imkan tanımayalım. Bu dönem özel bir dönemdir. Bu dönemi demokratik bir şekilde, güzel bir havada, en güzel şekilde atlatalım.  Delegelik sisteminde mümkün olduğu kadar koşan, emek veren, mücadele eden, işinden, zamanından, evinden her türlü fedakarlığı yapmış insanlara önem ve değer verelim. Koşan kadınlarımıza sahip çıkalım. Gençlerimize sahip çıkalım ve önlerini açalım. Yaş ortalamasını yukarı çıkarmaya çalışanlar var ama biz aşağıya çekelim. İlçe kongresi ve tabi ki il kongresi olacak. Bunları kardeşçe yapabileceklere devredelim” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.