Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP iptal için başvurdu: Seçimin meşruiyeti yok

CHP iptal için başvurdu: Seçimin meşruiyeti yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu. Tezcan, "Baskı ve tehditle alınamayan sonuç YSK devreye sokularak alınmaya çalışılmıştır. Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 15:03

Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) referandum itirazında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Halk oylamasının iptalini istiyoruz" dedi. CHP’li Tezcan, beraberinde çok sayıda CHP’li milletvekiliyle birlikte YSK’ya geldi. Girişte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tezcan, referandum dönemi boyunca halkın iradesinin hakim olması için sonuna kadar çaba gösterdiklerini söyledi.

"YSK’YA İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİK"

Kampanya sürecinin OHAL şartları altında yapıldığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "’Hayır’ propagandasının yasak, ’Evet’ propagandasının serbest olduğu bir ortamda yapıldı. ’Evet’ kampanyası devlet, ’Hayır’ kampanyası millet haline dönüştü. Millet kampanyası aslında devlet kampanyasına galip geldi. Ancak kampanya dönemi boyunca uygulanan hukuksuzluklar kampanyadan sonra oy kullanma günü ve sayımında devam etti. Devlet kampanyası yürütenler baskı ve tehditler ile alamadıkları sonucu en son oy kullanma, sayım döküm sırasında YSK’yı devreye sokarak almaya gitmiştir. Bu seçim tarihimize bir yeni seçim türünü eklemiştir. O da mühürsüz olarak anılacaktı. Bu seçim meşrutiyeti olmayan mühürsüz seçime dönüşmüştür. Sonuçlar gayri meşrudur. İşte bu sebeple sonuçlar kesinleşmeden bütün hukuk yollarını kullanmak üzere YSK’ya itiraz dilekçesi verdik. Halk oylamasının iptalini istiyoruz. Halk oylamasının meşrutiyeti, tek şey bu oylamanın iptalidir" diye konuştu.

Adliyede itiraz gerginliği

İstanbul CHP Gençlik Kolları üyeleriyle birlikte çok sayıda kişi, referandum sonucuna itiraz etmek için İstanbul Adalet Sarayı içinde yer alan İl Seçim Kurulu’na geldi.

Referandum sonuçlarına itiraz etmek için, İzmir Marşı’nı söyleyerek adliyeye giren yüzlerce kişi adliye içinde bir süre, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Hayır bitmedi. Daha şimdi başlıyor” şeklinde slogan attı. Slogan atan gruba, İl Seçim Kurulu’na itiraza gelen ve sırada bekleyen kişiler de destek verdi.

Kalabalık grup ve özel güvenlik arasında kısa süreli tartışmalar da yaşandı. Yaşanan arbede sonrasında bir kişi polis tarafından dışarı çıkartıldı. Yaşanabilecek olumsuzluklar için Çevik Kuvvet polisi adliye içinde konuşlandırıldı.

YSK ÖNÜNDE UZUN KUYRUK 

Ankara'da da vatandaşlar YSK'ya referandumun iptali istemiyle dilekçe vermek için uzun kuyruklar oluşturdu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.