Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ilk adımı attı: ‘Valilik kurası’ yargıya taşındı

CHP ilk adımı attı: ‘Valilik kurası’ yargıya taşındı

Daha önce üç kez ertelenen Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekimi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiş ve kuradan adı çıkan isim Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan olmuştu. Kuranın ardından ilçede sular durulmamış ve Cumhuriyet Halk Partisi, kura çekimini yargıya taşıyacaklarını açıklamıştı. Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt, konuyla ilgili dava başvurusunun bugün yapıldığını söyledi. Kurada birtakım usulsüzlükler olduğunu ifade eden Karakurt, “Yasal olarak biz kesinlikle biz haklıyız. Davamızı yüzde 100 kazanılması gerekiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2021 - 17:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine geçecek başkan vekilinin belirlenmesi süreci geçtiğimiz hafta nihayete ermişti.

Daha önce 3 kez ertelenen Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekimi geçtiğimiz hafta Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ın başkanlığında Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilmiş ve toplantıda çekilen kuradan  Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’ın adı çıkmıştı.
Yeni Başkanvekili’nin belirlenmesinin ardından gözler CHP’nin izleyeceği yola çevrilmişti.

Parti tarafından yapılan açıklamada, kura seçimine yönelik yargı yoluna gitme konusunu masaya yatırılacağı ve yönetmelik ve tüzük üzerinden araştırmalarda uygun bulunduğu takdirde  kura çekimi yargıya taşınacağı ifade edilmişti.

MAHKEMEYE BAŞVURU YAPILDI

Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt, yapılan kura çekimine yönelik ilk adımını attı. İzmir 1. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunan parti yönetimi konuyu yargıya taşıdı. 

Dava başvurusu hakkında konuşan Karakurt, başvuru gerekçesi hakkında şunları söyledii; “Mahkemeye yapılan başvurunu gerekçesi olarak en baştaki gerekçemiz, ‘yürütmeyi durdurma kararını’ uygulayacak olan merci Belediye Başkanlığıdır. Valiliğin böyle bir yetkisi bulunmamaktadır. Bizim asıl temel dayanağımız bu. İkinci dayanağımız da, ikinci başkanvekilimiz var ve en yaşlı üyemize toplantıyı yaptırmaları gerekirken vali yardımcısı atandı. Biz buna ‘işlem kayyımı’ diyoruz. Burada işlem kayyımının uygulanması yasalara aykırı. Biz bu iki noktadan davamızı açtık. Birçok usulsüzlük var ancak bizim temel dayanaklarımız bu iki nokta.”

“YASAL OLARAK KESİNLİKLE HAKLIYIZ”

Mahkemeden çıkacak sonuca ilişkin beklentilerini de açıklayan Karakurt, “Yasal olarak biz kesinlikle biz haklıyız. Davamızı yüzde 100 kazanılması gerekiyor. Ancak biliyorsunuz ki yargı üzerinde çok büyük bir baskı var. Bu konuda ne karar verilecek hep birlikte göreceğiz. Ama yasal anlamda davayı kazanmamız gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.