Dolar 32,5291
%-0.05
Euro 34,8039
%-0.18
Altın 2.434,360
%0.17
Bist-100 9.721,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkanı Yücel'den toplu mesaj; Kocaoğlu aday olmazsa...

CHP İl Başkanı Yücel'den toplu mesaj; Kocaoğlu aday olmazsa...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara temasları sonrası açıklama yaptı. Başkan Yücel, CHP'de olmayan 8 ilçe için adaylık takviminin ekim ayı içerisinde açıklanabileceğini belirtti. Yücel, belediye başkanlığı adaylığı konusunda da bir düşüncesinin olmadığını aktardı. Yücel ayrıca, Başkan Kocaoğlu'nun aday olmaması halinde herhangi bir kaosa izin vermeyeceklerini dile getirdi. Yücel'den toplu mesaj

  • Ege Postası
  • 11.09.2018 - 15:47

Geçen hafta sonu Ankara'da düzenlenen il başkanları toplantısına katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'e döndükten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Deniz Yücel, genel merkezde yerel seçimlere dair toplantılar yaptıklarını kaydetti. Yücel, "Ankara'da önümüzdeki yerel seçim süreci ile ilgili görüşmeler yaptık. Yerel seçimlere dair yol haritasının belirlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Genel merkeze önerilerimizi sunduk. Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile özel görüşmeler yaptık. 24 Haziran seçimleri ile ilgili hazırladığımız raporları sundum. Ankara'da önümüzdeki yerel seçim süreciyle ilgili izleyeceğimiz yol, seçim takvimi, aday belirleme yöntemleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Pazar günkü il başkanları toplantımız 24 Haziran seçimleri gündemiyle toplandı" dedi.

'ADAYLARIN ERKEN AÇIKLANMASI KONUSUNDA GÖRÜŞ VAR'

Öncelikle aday olmayı düşünen mevcut yöneticilerin görevlerinden ayrılmasıyla ilgili bir tarihin belirleneceğini aktaran Başkan Yücel, "Aday adaylarının başvurularıyla ilgili bir takvim belirlenecek. Her il ve ilçede farklı yöntemler kullanılabilir. Ön seçim, merkez yoklaması, anket gibi uygulamalar konusunda görüş alınacak. CHP'li olmayan yerlerde adayların erken açıklanması konusunda ortak bir görüş var. Aday adayları başvurularını yapacak, adayımız belirlenecek. Örneğin ekim ayında açıklanırsa adayın kendini tanıtması için 6 ayı oluyor. 2014'te adaylar geç açıklandı. 2 ay gibi bir sürede verimli çalışma yapmak zor olabiliyor. Bu konuda görüşler oldu. Biz de aynı görüşteyiz. CHP'li olan yerlerde erken açıklamak çok doğru bir yöntem değil. Onda daha farklı bir takvim belirlenecek. Aday isimleri konuşulmadı. İsim konuşmak için daha erken" diye konuştu.

İLÇEYE ÖZEL TAKVİM

İzmir'de CHP'de olmayan 8 ilçenin kazanılması için özel bir takvim oluşturulacağını da aktaran Deniz Yücel, şunları söyledi:

"Önceliğimiz, geçmişte yaşandığı gibi partide kırgınlıklara yol açmadan aday belirlemek. Doğru adayı belirlemek, seçimi kazandıracak, CHP'li, parti içinde tanınan, örgütün sahipleneceği, halkın benimseyeceği biri olmasıdır. Önceliğimiz bu. 8 ilçede yöntem önceden belirlenecek. Eylül ayını değerlendirip ekim ya da kasım ayında adaylarımızı açıklamayı planlıyoruz. Ama gelişmeler nasıl olur bilmiyorum."

İzmir ya da parti dışından aday gösterilme ihtimalinin bulunup bulunmadığı sorusuna da yanıt veren Yücel, "Dışarıdan aday gösterilmez diye bir şey yok. Ama bizim CHP İzmir örgütünnin içinden yetişmiş, seçim sürecini başarıyla götürebilecek birçok arkadaşımız var. Dışarıdan aday formülü gündemimizde yok. Olmazsa olmaz diye bir şey de yok" diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL'DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanlığı için aday olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Benim böyle bir düşüncem, gündemim yok. Böyle bir teklif beklemem. İl Başkanı olarak partimi seçime götürüp başarıyla çıkmak dışında bir hedefim yok."

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) 87'nci açılış töreni ve CHP'nin İzmir'deki 96'ncı kurtuluş yıl dönümü kutlamalarına katılmadığı için bazı partililerin eleştirdiği Yücel, konuya açıklık getirdi. Yücel, şunları söyledi:

"24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan imza süreciyle birlikte partimizde bir takım ayrışmalar oldu. Ya da fikir ayrılıkları oldu. Biz göreve geldiğimizden beri parti içinde birlik sağlamak için gayret ediyoruz. 24 Haziran seçimlerinden sonra da bu gayretimiz sürdü. Dolayısıyla fuar açılışında İzmir'de olmamam 9 Eylül'e katılmamam bir görüş ayrılığı gibi yorumlanmamalı. Birlik, beraberlik duygusuna özellikle hassasiyet gösteren bir il başkanıyım. Bizim il başkanları toplantımız 8 Eylül Cumartesi günü yapılacaktı. Ben programımı yaptım. Toplantı pazar gününe alındı. Partimizin kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılım noktasında örgütlere genel merkezden çağrı yapıldı. Bunu örgütlere duyurmamdan doğal bir şey olamaz. Bizim ne il başkanlığımızın ne yönetimimizin örgütü Ankara'ya çağırması söz konusu değil. Örgüt İzmir'deydi. Fuarda da, 9 Eylül'de de İzmir'de olmak isterdim. Ama program nedeniyle İzmir'de bulunamadım. Çünkü il başkanları toplantısı 24 Haziran'dan sonra yapılan ilk toplantıydı."

KOCAOĞLU AÇIKLAMASI

CHP'lilerin 9 Eylül günü Ankara'ya gitmesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun 9 Eylül törenlerinde örgüt tarafından yalnız bırakıldığı yorumlarına da yanıt veren Yücel, "Örgüt Aziz Kocaoğlu'nu yalnız bıraktı m? Bence bırakmadı. On binlerce kişi kutlamalara katılmış ben de bunları izledim. Aramızda bir fikir ayrılığı kırgınlık kesinlikle yok. Sadece imza sürecinde ayrı görüşlerimiz oldu" dedi.

1 Ekim'de aday olup olmayacağını açıklayacak olan Aziz Kocaoğlu'nun, yeniden aday olup olmaması konusunda görüşleri sorulan Yücel, "Bu konuda açıklama yapacak olan Sayın Kocaoğlu'dur. Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'e yaptığı hizmetler nesiller boyu anlatılacak hizmetlerdir. Partimiz için değerlidir. İradesini kendisi paylaşır. Aday olmaması durumunda kaos olmasına kesinlikle izin vermeliyiz. İzmir il örgütünde bu tip görevleri yapabilecek çok sayıda arkadaşımız vardır. Tartışma ortamı yaratılmaması önemlidir. Ben şahsım ve yönetim olarak buna izin vermem. Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'e yaptıkları ortada. Bitmeyen projeler var. Ama bu konuda kendi iradesi ve kararıyla aday da olabilir, başka bir arkadaşımızı da işaret edebilir, 'ben yokum' da diyebilir. Bu konuda bir açıklama yapmam, Sayın Kocaoğlu'nun iradesine haksızlık yapmak olur" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.