Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkanı Yücel'den önce Ticaret Odası ardından baro ziyareti

CHP İl Başkanı Yücel'den önce Ticaret Odası ardından baro ziyareti

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i makamında ziyaret etti. Başkan Yücel, Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta gerçekleşen linç girişimine yönelik hazırlanan kitabı Özgener’e hediye ederken, ekonominin sihirli dokunuşlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Başkan Yücel, ticaret odası ziyaretinin ardından İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel'i de makamında ziyaret etti. Başkan Deniz Yücel'den STK turu!

  • Ege Postası
  • 26.09.2019 - 16:20

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i makamında ziyaret etti. Başkan Yücel, İzmir Ticaret Odası’(İZTO’)na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta gerçekleşen linç girişimine yönelik hazırlanan kitaplarla geldi. Geçtiğimiz Pazartesi günü basın toplantısında İzmir’deki STK ve Derneklerle kitabı paylaşacağını duyuran Başkan Yücel’in ilk durağı Ticaret Odası oldu.

Ziyarette konuşan Başkan Deniz Yücel, araştırma komisyonu tarafından hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi kitabını paylaşmak için ilk durağının İzmir Ticaret Odası olduğunu ifade ederken, “ Yakın zamanda bir yerel seçim atlattık bu yerel seçim ülkemizin demokratikleşmesi adına bir değişim başlattığına inanıyoruz İzmir’de de İzmir’e yakışan bir şekilde kavgasız, çatışmasız halkın riadesi sandığa yansıdı. Ancak seçim sürecinde CHP’ye çok haksız eleştiriler ve suçlamalar yöneiltildi. Bu iktidarın geçmişten gelen kutuplaştıran, süreci ve toplumu geren siyaset anlayışının 31 Mart’taki devamı niteliğindeydi. Seçimlerden kısa bir süre sonra Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu şehit cenazesinde saldırıya uğradı, o gün devletin ileri gelenler bakanların olduğu yerde kolluk kuvvetlerinin zaafiyeti sonucu, organize ve planlı bir saldırıyı atlattı. CHP bu olayı araştırdı, gerçek faillerin ortaya çıkması adına bir komisyon kuruldu. Olay çok yönlü olarak etraflıca araştırıldı. Kamuoyuna yansımayan yüzünü halkın öğrenmesi adına komisyon raporu kitaplaştırıldı. İzmir’de STK meslek odaları ve derneklerle paylaşacağımı söyledim. Bu kitabı sizlerle paylaşmak için buradayız” diye konuştu.

“EKONOMİNİN SİHİRLİ DOKUNUŞLARA İHTİYACI VAR”

Başkan Yücel, hem İzmir’in hem de Türkiye ekonomisinin sihirli dokunuşlara ihtiyacı olduğunu dile getirirken, “Diğer yandan Ticaret Odasının çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte İzmir’de kruvaziyer turizminin önünü açan bir anlaşmanın imzalandığını öğrendik. Ekonominin sihirli dokunuşlara ihtiyacı var. Bu atılan adımın da  sihirli bir dokunuş olduğuna inanıyorum. İzmir’e katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

“SİZ SİYASET KONUŞTUNUZ AMA…“

Yücel’in ardından konuşan Başkan Mahmut Özgener, “Siz siyaset konuştunuz ancak biz bir STK olarak siyaset üstü bir makamız, biz siyaset konuşmayı doğru bulmuyoruz. Kılıçdaroğlu’na yönelik yaşanan olayı da üzülerek izledik. Aynı zamanda oda olarak da tepkimizi dile getirdik. İhmali olan varsa devletimiz gereğini yapmıştır ya da yapacaktır. Kamuoyunun her kesimin buna tepki gösterdiğini gördüm bundan da mutlu oldum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA YAKINEN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yakınen çalıştıklarını ifade ederken, “Kruvaziyer turizm konusuna gelince biz Büyükşehir Belediye Başkanımızla yakınen çalışıyoruz. Ben olarak yönetmiyoruz biz olarak yönetmek için buradayız. Ortak akılla hareket edeceğiz, kruvaziyer çalışması da şehir için güzel bir örneği oldu. Bazı sorunlar yerelde çözülmesi gereken bir kısmı da hükümetimiz nezdinde çözülmesi gereken sorunlar aynı şekilde Ankara ile sorunlarımız çözülünce mutlu oluyoruz. Kruvaziyeri atılan ilk adım olarak görüyorum, şehrimizin nasıl bir kazanç sağlayacağını düşünmemiz gerek. Kruvaziyerler geldiğinde İzmir esnafı fazla bir şey kazanmadı, gemi geldi bir kısmı Efes’e gitti şehre bir şey kalmadı. Bu süreci çok iyi yönetmemiz gerek diye düşünüyorum” dedi.

“BİZE GÖREV DÜŞERSE HAZIRIZ”

Başkan Özgener, kent ilgilendiren sorunlarda oda olarak üzerlerine düşen bir durum olduğu takdirde koşa koşa yapmaya hazır olduklarını belirtirken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız seçildikten sonra başlattığı bir uygulama var her ayın ilk perşembesi oda başkanlarıyla büyükşehir belediye başkanı bir görüşme yapıyor. Görüşmelerin temelinde yaşanan sorunlar ve önerilen çözümler iki kere yaptık bu toplantıyı ikisinde de verimli sonuçlar elde ettik. Şehrin sorunlarıyla ilgili ortak çözüm üretebileceğimizin göstergesi biz oda olarak hazırız bizde bir şey düşerse koşa koşa hazırız” dedi.

YÜCEL'DEN İZMİR BAROSU'NA ÖVGÜ

İzmir Ticaret Odası’na ziyaretinin ardından İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel’i de makamında ziyaret eden Başkan Yücel, Kılıçdaroğlu’na yöenlik gerçkeleşen linç girişimine dair kitabı Başkan Yücel ile de paylaştı. 

“KAÇAK SARAYDA YAPILAN TÖRENE GİTMEDİNİZ…ÖRNEK OLDUNUZ”

Ziyarette konuşan Başkan Deniz Yücel, “Aslında bu ziyareti daha önce yapmak istiyorduk ama bugüne nasip oldu adli yıl açılışında İzmir Barosu’nun tavrından ve duruşundan dolayı, bağımsız yargıyı savunmayı temsil eden, İzmri Barosu’nun tutumunu çok değerli ve önemli buluyoruz. Bu konuda İzmir Barosu kaçak sarayda yapılan adli yıl açılışına çok net bir tavır göstererek diğer barolara örnek olarak öncülük ettiniz. Avukatlar ve yargı görevi yapanlar kimsenin karşısında ceket iliklememeli bundan dolayı İzmir Barosu’na teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa çalışmalarınız İzmir’in insan haklarının başkenti olması, insan hakları üzerinden çeşitli kitllelere ulaşılması hem izmir’de yaşayan hem kentin hakkın ve hukukunu savunma yönünde başlattığınız çalışma çok değerli. İzmir Barosu’nun İstanbul seçiminde başlatmış olduğu demokrasi nöbetleri de çok kıymetli ve önemliydi. Sonucunda Ekrem İmamoğlu yaklaşık bir milyona yakın bir farkla tekrar seçildi” dedi.

“İZMİR’İ İNSAN HAKLARININ BAŞKENTİ YAPMAK GİBİ BİR HEDEFİMİZ VAR”

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, ziyaretten dolayı Başkan Yücel’e teşekkür ederken, “İzmir’i insan haklarının başkenti yapmak gibi bir hedefmiz var bunun için yola çıktık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, STK ve derneklerle bir çaba içindeyiz. Türkiye’nin her yerine ulaşmaya çalışıyoruz. Hukuk dediğimiz şey hakikati arar.Tahir başkan katledildi ancak hala faili bulunmadı. Faili meçhullerin ve oranize bir şekilde gerçekleşen saldırıların faillerinin bulunması aslında çok kolay ancak iktidar bulunmaması çabası içinde. Yapabileceğimiz bir şey varsa yapabiliriz. İzmir Barosu’nun yaptıkları bundan sonra ki süreçte yapacaklarımızın göstergesidir.  Göreve geldikten sonra İzmir Barosu en son ne söyledi diye sordum. Ancak tek bir cevap alamadık. Biz göreve geldikten sonra Türkiye’nin her yerinde İzmir Barosu’nun sözleriyle ilgili bir şeyler kamuoyuna yansıyor. Yurttaşlara da sorduğunuzda en az üç beş şeyi örnek veriyorlar. Bundan vazgeçmeye niyetimiz yok” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.