Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.489,650
%0.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkanı Yücel'den İZBAN çıkışı

CHP İl Başkanı Yücel'den İZBAN çıkışı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkisini kullanarak İZBAN grevini 60 gün ertelemesi konusunda, "Gönül isterdi ki grev böylesine tepeden inme bir kararla sona ermek yerine,  işçilerimiz kendilerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’ nun sunduğu yüzde 30’a kadar çıkarılan zam teklifini kabul etselerdi ve böylesine emrivakilere gerek kalmasaydı" açıklamasını yaptı. CHP İl Başkanı Yücel'den İZBAN çıkışı

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 13:33

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Gönül isterdiki grev böylesine tepeden inme bir kararla sona ermek yerine,  işçilerimiz kendilerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’ nun sunduğu yüzde 30’a kadar çıkarılan zam teklifini kabul etselerdi ve böylesine emrivakilere gerek kalmasaydı. İZBAN’da baştan beridir hem işçilerimiz, hem de İzmirli hemşerilerimiz mağdur olmasın diye çabaladık. Gelinen noktada İzmirlilerin İZBAN’a kavuşmuş olması sevindiricidir. Diliyoruz ki bundan sonraki süreçte İZBAN yönetimi ve Sendika uzlaşır" dedi.

ZEYBEKCİ İZMİR’İN YÜKSEK SİYASET KÜLTÜRÜNE ALIŞAMAMIŞ

İZBAN’ da grevin sona erdirilmesi ile ilgili AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin açıklamalarını da değerlendiren Yücel, “İZBAN büyükşehir belediyemizin ve hükümetin yüzde 50 ortaklığı ile yönetilen bir şirket.  Bu grevin Cumhurbaşkanının kararı ile ertelenmesi üzerinden bile, AKP’nin bir çıkar elde etmeye çalıştığını görmekten üzüntü duyuyoruz. AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayının açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyoruz. İZBAN’da çözüm için en çok çabayı kimin sarf ettiğini, grev bitsin İzmir İZBAN’a kavuşsun diye, işçilere en yüksek teklifi kimin götürdüğünü bütün İzmir kamuoyu biliyor. Grevin ertelenmesi ile ilgili karardan Sayın Zeybekci’nin kahramanlık çıkarma çabası gösteriyor ki, Zeybekci İzmir’deki seçim kampanyasını polemik, suçlama ve kutuplaşma üzerine kurmuş. Bu eskimiş  siyaset tarzına ne biz, ne de İzmirliler taviz vermez” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.