Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP gençlerden ‘Kızılay’ tepkisi

CHP gençlerden ‘Kızılay’ tepkisi

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na bağış yapmasının ortaya çıkmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. CHP gençlerden ‘Kızılay’ tepkisi

  • Ege Postası
  • 07.02.2020 - 09:37

CHP Gaziemir Gençlik Kollar, gençlik kolları başkanı Baran Manvav’ın öncülüğünde Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yapılan bağışlara tepkilerini Gaziemir Kızılay Kan Alma Merkezi’nin önünde toplanarak gösterdiler.
Cumhuriyet Halk Partililerin yoğun ilgi gösterdiği protestoda Gençlik Kolları Başkanı Manav’ın okuduğu basın bildirisinden sonra Gençlik Kolları üyeleri Kızılay Kan Alma Merkezi’nin kapısına siyah çelenk bırakarak Kızılay'ın vergiden kaçınma belgelerini ve çeşitli gazete haberlerini Kan Alma Merkezinin camlarına astılar. 'Kızılayın bir yardım kurumu olmaktan çıkarak, hükümetin yandaşlığını yaptığını ve yandaş kurumlar arasında vergi aklama amacı olarak kullanıldığını belirten gençler çok sayıda polisin eyleme karşı çıkmasına aldırış göstermeden eylemlerini gerçekleştirdiler.

CHP Gaziemir Gençlik Örgütü Başkanı Baran Manav'ın okuduğu basın metini;

“Faşist İktidarın ön ayak olup kurumsallaştırmaya çalıştığı yolsuzlukların önü kesilmiyor. Yandaş vakıfların, kuruluşların ve şirketlerin gerçekleştirdiği hırsızlık, yolsuzluk ve vergi kaçırmaları bir bir belgelenmeye devam ediyor. Milyonlarca liralık deprem vergilerine ve binlerce bağışçılarına rağmen Elazığ’da gerçekleşen depremin gecesi, bir tweet ile halktan en az 10’ar lira bağış toplamaya çalışan, ardından da bütün TC vatandaşlarına SMS atarak aynı çağrıyı yineleyen Kızılay’ın yolsuzlukları her geçen gün gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Yüksek zamlarla şişirilmiş vergilere maruz kalan halk, yoksulluk sınırının altında aldığı asgari ücretlerle ay sonunu getiremeye çalışırken,  yaşadığı sıkıntılar yüzünden intihar etmenin eşiğine gelmişken, kendisinden çalınarak toplanan vergilerin nerelere gittiğini sorduğu zaman, yandaş Kızılay iktidar tarafından dokunulmaz hale getirilmiştir. Halk soorgulamaya devam ettiği süre içerisinde yandaş Kızılayın arsızlıkları belgeleri ile ortaya çıkmaya başlamıştır.
Ankara’da doğalgaz dağıtım işlerini gerçekleştiren Başkentgaz adlı özel şirket, Kızılay’a 8 milyon dolar bağışlamış, ama bunun 75 bin doları Kızılay’da kalmak suretiyle 7 milyon 925 bin dolarının “yurt yapılması için” Ensar Vakfı’na verilmesini de şart koşmuş. Yani Kızılay tacizci, tecavüzcü bir vakfa vergisiz para gönderilmesinin aracısı olmuştur, yandaş Kızılayın başkanı da yapılan işlemin “vergi kaçırmak değil, vergiden kaçınmak” olduğunu söyledi. Hatta arsızlığa devam ederek “Başkentgaz Kızılay’ın daimi bağışçılarından bir tanesi. Bu protokolün daha önce başka örnekleride oldu.” dedi.

İktidarın yoldaşlarından biri olan tecavüzcü, Ensar Vakfı’na para aktarmasının kanalı olan Kızılay yöneticilerinin aldıkları maaşlar ve kaçırdıkları vergilerle lüks içinde hayat yaşamaya devam etmektedirler.

Halkın ihtiyacını karşılayan değil, kendi cebini ve yandaş Ensar Vakfı’nın cebini dolduran ve bunu arsızlık yaparak açıklamaya çalışan Kızılay başkanı ve yönetim kurulunu kınıyoruz. Kendinize muhtaç bıraktırdığınız halkın hayatları ile, hayelleri ile oynayamayacaksınız. Biz Cumhuriyet gençleri olarak hep dimdik karşınızda durmaya size rahat yüzü göstermemeye devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.