Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP eski İl Başkanı Güven'den çarpıcı mesajlar... Fabrika ayarlarına dönmeliyiz!

CHP eski İl Başkanı Güven'den çarpıcı mesajlar... Fabrika ayarlarına dönmeliyiz!

CHP eski İl Başkanı ve Konak Belediye Başkan Aday Adayı Asuman Ali Güven, Türkiye'nin çok ağır iç ve dış sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Aslolan Türkiye’mizi fabrika ayarlarına döndürecek önümüzdeki genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanmaktır. Ancak, yaklaşan yerel seçimler bu yolda önemli bir kilometre taşıdır. CHP’nin yerel seçim vizyonu o açıdan çok önemlidir" dedi. Güven'den çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 19.11.2018 - 11:16

CHP eski İl Başkanı ve Konak Belediye Başkan Aday Adayı Asuman Ali Güven, yazılı bir açıklama yaparak yerel seçim sürecine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin çok ağır iç ve dış sorunlarla karşı karşıya olduğunu, toplumsal ve ekonomik olarak derin bir buhran yaşadığını vurgulayan Güven, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında geçilen ve her derde deva olarak sunulan yönetim şekli, işlevsellikten uzaklaştırılan parlamento bırakın her derde deva olmayı; sorunları hem de hızlı sıçramalarla derinleştirdi. 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından ekonomik kriz had safhaya çıktı. Türk lirası maalesef aşırı değer kaybına uğradı, fakir daha fakir, zengin daha zengin oldu. Çalışanların satın alma gücü bir anda yarı yarıya düştü. İşsizlik tırmandı ve en yüksek banda ulaştı. İktidar tünelin ucunda ışık da gösteremiyor" dedi.

DIŞ POLİTİKA SORUNLAR YUMAĞI

Güven, dış politika ve uluslararası ilişkiler açısından da Türkiye'nin her geçen gün sorunlar yumağına itildiğini vurgularken, şöyle devam etti:

"Bağımsız olduğu ileri sürülen mahkemeler ABD, Almanya gibi odakların istekleri doğrultusunda kararlar alabiliyorsa, bu tablo Türkiye’nin ne kadar zayıflatıldığının göstergesidir. Bütün bu sorunlar büyük önder, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği, gösterdiği yoldan giderek aşılabilir. Atatürk’ün siyasal hedeflerinin gerçekleşmesi, bu yürüyüşün sürdürülmesi amacıyla kurulan ve faaliyetini her şart altında sürdüren CHP, bir yandan sorunları işaret edip iktidarı halka şikayet ederken bir yandan da alternatif hale gelerek çekim merkezi olmayı, umut olmayı başarmalıdır, başarabilmelidir."

YEREL BAŞARI GENEL İKTİDARIN YOLUNU AÇAR

Yaklaşan yerel seçimlerin CHP açısından önemine işaret eden Asuman Ali Güven, "Yerel seçimlerde alınacak başarılı bir sonuç, genel iktidarın da yolunu açabilecektir. CHP dört ay civarında bir zamanın kaldığı yerel seçimlere bu bilinçle hazırlanmalıdır. Halihazırda 15 milyon yurttaşımızın yaşadığı yerlerde yerel yönetimi üstlenen CHP’miz şimdi en azından 40 milyon yurttaşımızın yaşadığı yerde yerel yönetimi üstlenecek atağı yapabilmelidir. Bunun için parti içindeki dayanışma, birlik ve beraberlik büyük önem taşıyor. Bu sinerjiyi algılayacak seçmen de sandığa azami oranda giderek CHP’mizin yaklaşımlarına karşılık verecektir. 'Ben' değil, 'biz' dememiz gereken süreçlerden geçiyoruz. Atatürk’ün ışığını sosyal demokrasinin evrensel değerleriyle birleştirecek ve bu yoldan yürüyecek; CHP’nin tarihselle belediyecilik birikimini örnek alarak yürütülecek bir seçim kampanyası başarılı olacaktır" diye konuştu.

ADAYLARIN NİTELİĞİ ÖNEMLİ

Güven, bu yolda adayların niteliğinin de son derece önemli olduğunu belirterek, "Liyakatı, vizyonu, siyasi deneyimi ve duruşuyla öne çıkan; arkasında başarı hikayesi olan; toplumsal planda başarılı ve çok yönlü ilişkileriyle tanınan isimler CHP’mizin genel kampanyası yanında farklı yerel ortamlarda ilave oy getirebilecektir" dedi.

FABRİKA AYARLARI VURGUSU

"Özetle, aslolan Türkiye’mizi fabrika ayarlarına döndürecek önümüzdeki genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanmaktır. Ancak, yaklaşan yerel seçimler bu yolda önemli bir kilometre taşıdır. CHP’nin yerel seçim vizyonu o açıdan çok önemlidir" diyen Güven, CHP’yi aşağı çekebilecek her türlü tutum ve davranıştan da uzak durulması uyarısını yaptı.

SEÇMEN İKTİDARI CEZALANDIRACAK

Güven, "Binbir zorlukla kaşıkla topladığımızı kepçeyle vermemek, çok dikkatli olmak gerekiyor. Gerisi seçmene kalmıştır. Seçmenin 'hazır CHP’ye' azami yüz vererek iktidarı cezalandıracağına, ev ödevini iyi yapan CHP’ye bu kez 2014’ten çok daha fazla ve önemli yerel yönetim vereceğine inanıyorum" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.