Dolar 32,5499
%0.01
Euro 34,8801
%0.04
Altın 2.430,770
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den yüz yüze eğitim çıkışı: İktidar yapamıyorsa CHP yapar

CHP'den yüz yüze eğitim çıkışı: İktidar yapamıyorsa CHP yapar

CHP İzmir İl Başkanlığı koronavirüs salgının döneminde eğitimde yaşanan sıkıntılara ilişkin basın açıklaması düzenledi. CHP İzmir İl örgütü adına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, salgının pik yaptığı dönemde okullarda yüz yüze eğitimin başlamasını sert bir dille eleştirdi. Gerekli koşullar yerine getirilmeden okulların açılmasının gerçekçilikle bağdaşmadığını ifade eden Başkan Yücel, “İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 18.09.2020 - 15:01

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 21 Eylül tarihinde okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitim başlayacak. Ancak salgının neredeyse her ilde büyük oranlarda yükseldiği, koronavirüs vaka ve can kaybı sayısının katlanarak arttığı bu dönemde okulların hijyen, maske ve sosyal mesafe önlemlerini yerine getirecek kapasiteye sahip olmadan açılması veliler ve öğrenciler arasında büyük bir endişe yarattı.

İktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm tedbirlerin alındığını üzerine basarak söylemesine rağmen ayrıntılı bilgi verilmeyen açıklamalar muhalefeti ve velileri tatmin etmekten çok uzak.

Pandemi döneminde gerekli tüm tedbirleri alınmadan ve sosyal mesafe kurallarına uyulması için ideal eğitim ortamları yaratılmadan okulların açılmasına tepki gösteren CHP İzmir İl Başkanlığı bir basın açıklaması düzenledi. CHP İzmir Başkanlığı binası önünde ve pandemi koşulları nedeniyle az sayıda katılımcıyla düzenlenen açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel ve Kani Beko, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

Açılamayı yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, evde eğitim için milyonlarca öğrencinin gerekli teçhizata sahip olmadığının altını çizen Yücel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğitim sürecine ilişkin 14 maddelik çağrısını yineledi ve “İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir” dedi.

“3 MİLYON 17 BİN ÖĞRENCİNİN İNTERNETİ YOK”

Pandemi sürecinde tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşandığını ifade eden Yücel, “18 yıllık AKP döneminde günü birlik politikalarla bilimsel, rasyonel, eşit koşullarla ulaşılabilir olmaktan çıkan eğitim sistemimiz pandemi koşullarında tamamen felç olmuştur. Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmamaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alamayacağı bugünden açıktır. Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim sıcak siyasetin konusu olamaz” dedi.  

Salgında eğitim sürecinde yapılması gerekenlere ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hafta açıkladığı 14 maddelik çağrısını yineledi.

Yücel, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı; “İçinden geçtiğimiz pandemi süreci sosyal devletin önemini bir kez daha göstermektedir. İktidar adayı bir parti olarak biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarımızın eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazırız. İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir. Çocuklarımızın geleceği siyaset malzemesi yapılmayacak kadar değerlidir!”

“İKTİDARIN ACİZLİĞİNİN SOMUT KANITIDIR”

Basın açıklamasının ardından basının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, eğitim öğretim yılı başlamadan önce çocuğunu okula gönderecek velilere “Çocukları okulda koronavirüs kaparsa okulun ya da bakanlığın herhangi bir sorumluluğu olmadığına” dair imzalı belge istenmesi iddialarına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Yücel, “Bu durum iktidarın ne kadar aciz bir durumda olduğunun somut kanıtıdır. Devletin böyle ciddi ve toplum sağlığını tehdit eden bir konuda sorumluluğu bir kağıt imzalatarak velilerin üzerine ata çabası acizlikten başka bir şey değildir. Bir hukuk devletinde ve sosyal bir devlette asla ve asla kabul edilemez. Bu, iktidarın yönetemediğinin kanıtıdır” diye cevapladı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.