Dolar 32,5487
%0.01
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.431,280
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den topyekun ‘Agamemnon’ tepkisi! Sosyal medyayı salladı

CHP'den topyekun ‘Agamemnon’ tepkisi! Sosyal medyayı salladı

Konak'ta bulunan Pasaport İskelesi'nin tadilatı için geçici olarak hizmet vermesi adına Urla’dan getirtilen yüzer iskelenin isminin Agamemnon olmasına ilişkin AK Parti'den gelen eleştirilere CHP'nin tepkisi dinmiyor.

  • Ege Postası
  • 10.01.2021 - 20:18

EGEPOSTASI- Urla’dan getirtilen yüzer iskelenin adının Agamemnon olması üzerine AK Parti bu ismin Yunan kralı Agememnon'un isminin verildiğini iddia ederek tepki göstermesine İzmir Büyükşehir Belediyesi açıkalama yazılı açıklama yaparak yanıt vermişti.

"Tuzağa düşmeyeceğiz" denilerek yapılan açıklamada iskelenin 2017 yılında dönemin bakanlığının da onayıyla hizmete girdiği vurgulanırken, iskelenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer zamanında yapılmadığı açıklanmıştı.

Açıklamada şunlar söylenmişti:

Yalan 1: Tarihi Pasaport İskelesi’nin adı değişmemiştir, asla değişmeyecektir.

Yalan 2: Pasaport iskelesi tadilata alındığından, gemilerin yanaşması için Urla’dan geçici olarak getirilen ‘Agamemnon’ isimli yüzer iskele 2017 yılında yaptırılmıştır. Tunç Soyer’in iskelenin yapımıyla da adıyla da bir ilgisi yoktur.

Yalan 3: Birkaç gün sonra Urla’daki yerine dönecek olan yüzer iskele adını, Balçova’da hizmet veren Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına ithafen turistik amaçla alır.

 

Konuya ilişikin Başkan Tunç Soyer sosyal medaydan, "Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. #YalanınızBatsın Biz bu yola çıktığımızda milyonlarca insanımızla kardeşlik köprüleri kurduk.İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz. #BizVarız , milyonlarız!" paylaşımını yaptı.

Büyükşehir'in açıklamasının ardından CHP örgütü sosyal medyada harekete geçti ve #yalanınızbatsın etiketi altında Başkan Soyer'e destek verilirken AK Parti'ye de tepki gösterildi.

 

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: Ekonomik buhran derinleştikçe iktidarın yalan ve iftiraya dayalı çamur siyaseti de artıyor. Ama o çamur halkın belediyelerine yapışmaz!  Halk yalan değil, iş, aş, istiyor. Bir sonraki sandıkta bu iftira düzenini değiştireceğiz! #YalanınızBatsın

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: İftiralarla nereye kadar gideceksiniz  #YalanınızBatsın Başarılı #İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız 
@tuncsoyer tüm İzmirlilerin gönlündedir, iftiralarınız ve yalanlarınız bizi engelleyemez.

CHP  Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Yalanla siyaset olmaz!
Yalanla devlet yönetilmez! Yalancının mumu da yatsıya kadar yanar.
#İzmir'i ve başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı #TunçSoyer'i yalanlarla yıpratamazsınız. #YalanınızBatsın

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Tüm siyasetlerini yalan üzerine inşa edenlere cevabımızdır. İşte İzmir halkını algı operasyonları ve ısmarlama haberlerle kandırabileceğini sananların gerçek yüzü. AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in Pasaport İskelesi’nin adını değiştirdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı ve Pasaport İskelesi’nin tadilatı nedeniyle geçici süreliğine Urla’dan getirildi.

CHP İzmir İl Başkanlığı resmi hesaplarından, "AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in Pasaport İskelesi’nin adını değiştirdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı ve Pasaport İskelesi’nin tadilatı nedeniyle geçici süreliğine Urla’dan getirildi."

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik: Entellektüel birikimi tv izlemekle sınırlı muhterislerin, yaşadığı kentin kadim tarihini okumadan araştırmadan,izlediği filminin tesiriyle siyaset yapma çabası; kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla kazanabileceklerini sanmasındandır. 
Çaresizliklerinin kanıtıdır.#YalanınızBatsın

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan: Yalanın ve iftiranın siyasetine mahkum olanlara vatanı teslim etmeyeceğiz. Bu memleket bizim!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in yüzer iskeleye Yunan Kralı Agamemnon’un adını verdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı adını ise Balçova’daki Agamemnon Kaplıcaları’ndan almakta. #YalanınızBatsın 
@tuncsoyer

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: @izmirbld başkanı 
@tuncsoyer‘in Pasaport iskelesi adını Urla’dan geçici getirilen yüzer iskelenin adıyla değiştirdiğini sanan “akıl yoksunu zavallı cahiller” Yakında, iskeleye yanaşan her deniz aracının adının pasaport iskelesine verildiğini zannedebilirler. #YalanınızBatsın

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in Pasaport İskelesi’nin adını değiştirdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı ve Pasaport İskelesi’nin tadilatı nedeniyle geçici süreliğine Urla’dan getirildi. #YalanınızBatsın

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Yalan, iftira ve düşman siyasetinden de kurdukları bu örgütlü kötülük düzeninden de kurtulacağız. 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Tüm siyasetlerini yalan üzerine inşa edenlere cevabımızdır. İşte İzmir halkını algı operasyonları ve ısmarlama haberlerle kandırabileceğini sananların gerçek yüzü. #YalanınızBatsın

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız @tuncsoyer‘in yüzer iskeleye Yunan Kralı Agamemnon’un adını verdiği iddiası tamamen yalandır.Agamemnon adlı iskele 2017’de yapılmış adını ise Balçovadaki Agamemnon Kaplıcaları’ndan almaktadır. #YalanınızBatsın

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Yalan ve iftiralarla siyaset yapma anlayışının terk edildiği gün bir başka Türkiye’ye uyanacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i yalanlarla yıpratmaya çalışanların itibar cellatlığına soyunmaları, sonuç vermeyecektir.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: Siyaseti yalanlar ve çıkarları üzerine inşa edenlere karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in yanındayız.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’i yalanlarla yıpratmaya çalışanların karşısındayız. #İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz. #YalanınızBatsın

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: Ama biz Çelik gibi, Demir gibi, Dağ gibi durmaya devam edeceğiz... #YalanınızBatsın

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Yalan siyaset, suni gündem yaratmanın dışında topluma faydası olmadığı gibi toplumu kutuplaştırır. Halkın gündemi; aş, iş iken suni gündemlerin topluma faydası değil zararı olur.
#YalanınızBatsın

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: Tüm siyasetlerini yalan üzerine inşa edenlere cevabımızdır. İşte İzmir halkını algı operasyonları ve ısmarlama haberlerle kandırabileceğini sananların gerçek yüzü. Yalanın ve iftiranın siyasetine mahkum olanlara bu vatanı teslim etmeyeceğiz. Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz. #YalanınızBatsın... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e yönelik iftira kampanyalarını kınıyoruz. Bu iftiralar ile İBB başkanımız Sayın Tunç Soyer’e leke süremeyeceksiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.