Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den taşeron ve kadro açıklaması

CHP'den taşeron ve kadro açıklaması

AK Parti'nin taşeron işçilere yönelik uyguladığı politikaları sert bir şekilde eleştiren CHP'li Süslü, KHK sayesinde işçilere haklarından feragatname imzalatıldığına dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 03.01.2018 - 06:57

CHP PM Üyesi Hüsnü Süslü Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarla AK Parti'nin taşeron işçilere yönelik izlediği politikayı sert bir şekilde eleştirdi.

Çıkarılan KHK dolayısıyla fırsat bilen kamu idareleri, belediyeler ve taşeron firmalar, işçilere tüm haklarından vazgeçtiklerine dair feragatname imzalatmaya çalıştıklarına dikkat çeken Süslü'nün açıklamaları şöyle:

"Taşeron işçilere kadro iddiasıyla AKP'nin meclisten kaçırarak KHK ile gerçekleştirdiği taşeron işçilerin başvuruları bugünden itibaren başladı. Fakat işçileri bekleyen ciddi bir tehlike var! KHK’yı fırsat bilen kamu idareleri, belediyeler ve taşeron firmalar, işçilere tüm haklarından vazgeçtiklerine dair feragatname imzalatmaya çalışıyor. KHK’da geçen feragatname işçilerin kıdem tazminatı ve yıllık izin gibi haklarını kapsamadığı gibi, işçilerin böyle bir belgeye imza atma zorunluluğu da bulunmuyor. 696 sayılı KHK’nin 127. maddesinde hem merkezi idarelerdeki taşeronlarda çalışan ve kadroya geçirilecek işçiler için hem de yerel yönetimlerdeki taşeronlarda çalışan ve şirketlere geçirilecek işçiler için iki özel koşul bulunuyor.  

Birinci koşul, “Bu kapsamda çalıştırılmasına ilişkin olarak açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair yazılı beyanda bulunmak. 

İkinci koşul ise, “En son çalıştığı idare ile daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında alt işveren işçisi olarak çalıştığı iş sözleşmelerinden dolayı bu madde ile tanınan haklar karşılığında herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini yazılı olarak beyan etmek."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.