Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den STK'lara 'emek' teşekkürü

CHP'den STK'lara 'emek' teşekkürü

Cumhuriyet Hak Partisi İzmir İl Başkanlığı, 16 Nisan Referandumunda CHP Emek Bürolarıyla birlikte çalışmalara yapan sendika ve STK temsilcileri ile Emek Büroları ilçe temsilcilerine, referandumdaki çalışmaları sebebiyle teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 23.05.2017 - 11:54

Balçova'da gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Denizli milletvekili Melike Basmacı, Emek Büroları Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Petek, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Tüm-Bel Sen, KESK, Eğitim-Sen, Memur-Sen ve Emekli-Sen'den temsilciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını, Emek Bürolarından Sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı yaptı.

Basmacı Yaptığı konuşmada "Referandumun kazananının Hayır olduğunu ve bununda birlik, beraberlik ve hayır diyenlerin omuz omuza mücadelesi sonucunda olduğunu" belirterek, şunları söyledi;

İSMET BASMACI; OMUZ OMUZA MÜCADELEDEN VAZGEÇEMEYİZ

Bugün burada olan, olmayan ama referandum kampanyası boyunca, memleket meselesi için, Hayır için yan yana çalıştığımız, mücadele verdiğimiz tüm Hayır bloğu mensubu kurum ve kişilere, hem partim adına hem de Emek bürolarımız adına teşekkür ediyorum. Ayrıca ilçe başkanlıklarımızın tüm emek bürosu sorumlularına da kısa süre içinde emek bürolarının amacına yönelik yaptıkları çalışmalar için ayrıca teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki, referandum seçimleri, Mühürsüz Seçim olarak anılacaktır. Kazanan Hayır olduğu halde, hileyle, usulsüzlükle referandumu geçersiz hale getirdiler. Ama bize düşen bu yasa dışı, kural ve egemenlik tanımaz anlayışla mücadeleye devam etmektir. Bu mücadele için Hayır bloğunu daha da genişletmeli ve omuz omuza mücadeleden asla vazgeçmemeliyiz.

ATİLA SERTEL; BİRLİK OLMAMIZDAN KORKTULAR

Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili ve Emek Büroları kurucu üyesi Atila Sertel'de "Referandumda halkın emeğinin ve milletin iradesinin YSK eliyle çalındığını ifade ederek " Emek büroları kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen referandumda tüm emek bileşenleriyle ortaklaşa ve çok etkili çalışmalar yapmıştır. Buradan Emek Bürolarına destek veren tüm sendikalarımıza ve STK'larımıza yürekten teşekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki referandumun kazananı hayır olmuştur. Ancak YSK marifetiyle Hayır oyları çalınmış ve milli irade yok sayılmıştır. Tüm bunlar gösteriyor ki, korktular. Memleket için, cumhuriyet için, emek ve hayır için yan yana gelmemizden, yıkılmaz bir birlik oluşturmamızdan korktular. Bize düşen bu beraberliği sürdürmek ve büyütmektir. Bizlerde, il yönetimimizle birlikte emek bürolarının ilk tüzük kurultayında tüzüğe alınarak daha da resmileşmesi için her türlü çabayı sarf edeceğiz" dedi.

MELİKE BASMACI "EMEĞİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYALIM"

CHP Denizli Milletvekili ve Emek Bürosu kurucu üyelerinden Melike Basmacı' da yaptığı konuşmada Emek Bürolarının kurulmasının ne kadar doğru bir iş olduğunun referandumda görüldüğünü belirterek " Emekçilerin birlik içinde olduklarında ortaya çıkan gücü referandumda gördük. Bu bizim için daha başlangıç. Bundan sonra hep bir arada ve daha büyük bir güçle, Emeği ve Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Toplantının sonunda Emek Bürosu sorumluları ve bileşenlerinin temsilcileri de söz alarak, referandum ve sonrasına ilişkin görüşlerini dile getirdi.Konuşmacılar hayır bloğunun daha da genişletilmesi ve mücadelenin birlik içinde devam etmesi konusunda ortak görüş bildirdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.