Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den 'Sözcü' eylemi!

CHP'den 'Sözcü' eylemi!

CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı öncesinde hem salon dışında hem salon içinde Sözcü Gazetesi'ne yönelik yapılan operasyon sonrası yaşanan gözaltıları ve tutuklama kararına yönelik eylem gerçekleştirildi. Danışma kuruluna damga vuran hareket

  • Ege Postası
  • 27.05.2017 - 11:34

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Örgütü, 13 ay sonra danışma kurulu toplantısında bir araya geldi. Toplantı Kültürpark’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

SALON ÖNÜNDE EYLEM

Toplantı öncesinde, CHP'li milletvekilleri ilginç bir eylem gerçekleştirdi. CHP'liler, Sözcü Gazetesinin İzmir Muhabiri Gökmen Ulu ve internet sitesinin Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ile açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakçanın tutuklanmasına, "Türkiye yarı açık cezaevine dönüştü" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Özcan Purçu, İl Başkanı Asuman Ali Güven ve partililer Kültürpark'ta 'volta atarak' tutuklamalara gönderme yaptı.

Volta sonrası eline aldığı terazinin bir kefesine Sözcü Gazetesi diğer kefesine temsili iddianemeler koyan Milletvekili Mustafa Balbay açıklama yaptı. Balbay, şunları söyledi:

"Sözcü Gazetesi'ndeki arkadaşlarımız dün sabaha karşı tutuklandı. Şu anda Türkiye, Genel Başkanımız'ın dediği gibi yarı açık cezaevi haline gelmiştir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu karanlığa teslim olmayacağız. Cumhuriyet yazarlarının Sözcü gazetecilerinin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Özgürlük, adalet istiyoruz. Bu kefenin düzgün olmasını istiyoruz. Adaletin sembolü olan genç kızın kimseyi görmeden eşit adalet dağıttığı gibi eşit adalet istiyoruz. Hükümetin devletin terörle mücadelede yanındayız ama herkesin terörist ilan edilip aynı çuvala konulmasına karşıyız. Adalet terazisinin dengesi kaymıştır. Biz adalet ediyoruz. Artık insanlar hak aramak için bedenlerini ölüme yatırmak zorunda kaldı. Hemen onları da terörist ilan ediyorsunuz. Savcılık kayıtlarında açıklandı. Sicillerinde bir şey yok. AKP iktidarını desteklemeyen herkesin terörist ilan edilmesine karşıyız."

İl Başkanı Asuman Ali Güven ise ülkede tutuklu gazeteci sayısının 160'ı geçtiğini söyledi.  Bunun bir utanç olduğunu belirten Güven "Biz böyle bir ülke istemiyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Ali Yiğit ise, "Çok kötü bir durumdayız. Sözcü'nün yıllarca attığı başlıkları incelesinler. FETÖ'ye karşı dik durmuş ama bugün ona destek vermekten yargılanıyor. Ülke bu hale geldi. Kendilerine karşı olan herkesi susturuyorlar. Televizyonlar, gazeteler kapandı, sesimizi çıkarmadık. Ama kim bilir daha kaç tane gazeteci tutuklanacak" dedi.

HAYIR KAZANDI

‘Hayır kazandı’ sloganıyla düzenlenen toplantının yapıldığı salonda yer alan pankartla dikkat çekti. Pankartlarda “Mühürsüz seçimi tanımıyoruz”, “ Milletin oyunu çalanlar milli iradeden söz edemez, “ Oy hırsızlarına, faşistlere ve diktaya hayır”, “ “Boyun eğimiyoruz OHAL ve KHK’lara” ifadeleri yer aldı. Salonda İzmir Marşı çalındı.

GAZETE HAVAYA KALDIRDILAR

Danışma kurulunun yapıldığı salonda ise toplantı öncesi tüm CHP'liler Sözcü Gazetesi havaya kaldırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.