Dolar 32,5966
%0.38
Euro 34,7499
%0.05
Altın 2.496,750
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den seçim sonuçları için yeni hamle

CHP'den seçim sonuçları için yeni hamle

Seçim takip sisteminin altyapısını güncelleyen CHP, ‘Herkes kendi ilçesini takip etsin’ anlayışıyla her kentte gönüllülerle çalışarak seçim sonuçlarını takip etmeyi amaçlıyor.

  • Ege Postası
  • 28.02.2019 - 06:40

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sonuçlarıyla eşzamanlı olarak takip etmeyi amaçlarken, bu kapsamda seçim takip sisteminin altyapısını güncelledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Herkes kendi bölgesinde bu sürece katılabilir. Herkes kendi ilçesini takip ederse sıkıntı kalmaz” diye konuştu. 

Seçim takip sistemi hakkında bilgi veren Adıgüzel, 31 Mart’ta seçim sonuçlarını YSK sonuçlarıyla birlikte açıklamayı hedeflediklerini belirterek, “Teknik altyapı hazırlandı. Sistemimiz hazır. Testleri gerçekleştiriyoruz. Kendi takip sistemimizi oluşturduk. Sandık görevlilerinin belirlenmesi devam ediyor. Müşahit çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimler veriliyor” diye konuştu. 

Adıgüzel, kullanılan altyapının yerel seçimlere göre güncellendiğini belirterek, örgütlerin katılımlarıyla bir test yapılacağını kaydetti. Sistemin çalışması için insan kaynağı olarak her bölgede adaylarla birlikte çalışan gönüllülerden faydalanacaklarına işaret eden Adıgüzel, şunları dile getirdi:

Mahallede destek

“İnsan kaynağı olarak gönüllülerle çalışacağız. Örneğin; Ekrem İmamoğlu gönüllüleri ve Mansur Yavaş gönüllüleri var. Yerel seçimin doğası gereği herkes kendi evinin önünü süpürecek. Kendi göbeğini kendi kesecek. Herkes kendi bölgesinde bu sürece katılabilir. Herkes kendi ilçesini takip ederse sıkıntı kalmaz. Yerel seçimlerin özelliği gereği kimsenin başka bir il ya da bölgeden gelecek sonuçları beklemesine gerek yok. Kurallara uygun bir seçim olmasını istiyorsanız oyunuzu kullandıktan sonra herkes kendi mahallesinde destek olursa sıkıntı kalmaz.”

Adıgüzel, Ankara’nın Mamak ilçesinde toplam 1323 sandık olduğunu, bu ilçede yalnızca 1323 sandık sonucunun toplanmasıyla sonucun ortaya çıkacağını belirterek, “Ankara’da toplamda 12 bin 158 sandık var. Bu sandıkları takip edersek, sandıklara ulaşırsak, Ankara sonucunu öğrenmek için başka hiçbir şeye gerek kalmıyor” diye konuştu. 

Adıgüzel, öncelik sıralamasına göre takip etmeyi hedefledikleri her sandıkta en az iki görevlinin, her okulda da en az bir bilişim sorumlusunun görevlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.