Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9699
%0.41
Altın 2.423,710
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den parti üyesi olmayan aday adayları ile ilgili genelge

CHP'den parti üyesi olmayan aday adayları ile ilgili genelge

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı genelgede, parti üyesi olmayan belediye başkan aday adaylarıyla ilgili tereddütlere açıklık getirildi. Buna göre üye olmayanların başvurusu alınacak, ardından üyelik başvurusu üst yazıyla genel merkeze iletilecek. CHP'den flaş genelge

  • Ege Postası
  • 10.10.2018 - 15:43

EGEPOSTASI - CHP Genel Merkezi tarafından partinin il ve ilçe başkanlarına gönderilen genelgede, parti üyesi olmayan aday adaylarının durumuna açıklık getirildi.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı genelgede, daha önce yayınlanan genelgeye göre, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak, Yerel Yönetimler Seçimine ilişkin, aday adaylık başvuru tarihleri ve koşullarının belirtildiği vurgulandı. Genelgede, "Ancak, yerel yönetimler seçimine ilişkin, aday adaylığı başvurusunda bulunan kişilerden 'Parti üyesi olmayanların' müracaatları ile ilgili bazı tereddütlerin yaşandığı" ifade edildi. 

Parti Tüzüğü'nün 6. maddesinin 1. fıkrasında “Partiye üye olmak isteyen kişinin Nüfus Hizmetleri Kanununda Tanımlanan Adres Kayıt Sistemi'nde (AKS) bağlı bulunduğu ilçe başkanlığına ya da İlçenin bağlı olduğu İl Başkanlığına doğrudan başvurur.” dendiğinin hatırlatıldığı genelgede şu ifadelere yer verildi: 

"Bu nedenle, il ve ilçe başkanlıklarına aday adaylık müracaatı için başvuran kişilerden, üyelik kaydı olmayanların seçilme haklarını kullanabilmeleri için aday adaylığı müracaatlarının başkanlığınızca kabul edilmesi gerekmektedir. Ayrıca üye kayıtlarının yapılabilmesi için de eksiksiz doldurulan Üye Kayıt Başvuru Belgelerinin bir üst yazı ile Genel Merkeze gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.