Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Menemen'de flaş karar! Kura çekimi ertelendi

CHP'den Menemen'de flaş karar! Kura çekimi ertelendi

İzmir Valiliğinin bugün yapılmasına karar verdiği Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekimi CHP Grubunun meclis toplantısına katılmaması nedeniyle ertelendi. Toplantıya CHP'lilerin yanı sıra İYİ Partili üyelerin de katılmadığı belirtildi.Meclisi yöneten Katipoğlu, AK Parti ve MHP'li üyelerin tepkilerine karşın toplantının 7 Ocak'a bırakıldığını açıkladı. Öte yandan CHP'nin katılmama kararına AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, sert tepki gösterdi. Demircioğlu, “CHP’nin yazdığı senaryonun farkındayız ama biz bu senaryonun oyuncusu olmayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.01.2021 - 16:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4'üncü turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine CHP'li Deniz Karakurt seçilmişti.

AK Parti adayı Aydın Pehlivan, Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesine başvurmuş ve mahkeme kuranın yenilenmesine karar vermiş ve İzmir Valiliği kura çekiminin 4 Ocak’ta yapılmasına karar vermişti.

Belediye meclisinin son gündem maddesine konulan kura çekimi için belediye binasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Belediye binasının önüne polis konuşlandırılırken binaya girişler yasaklandı.

CHP GRUBU MECLİSE KATILMADI

Meclis öncesinde CHP Menemen İlçe Başkanlığında toplantı yapan CHP İzmir il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Grubunun meclise katılmaması yönünde karar aldı.

“CHP’NİN SENARYOSUNA OYUNCU OLMAYACAĞIZ"

Menemen Belediyesi 2. Başkanvekili Nursel Katipoğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, CHP grubunun toplantıya katılmaması AK Parti Grubundan büyük tepki gördü.

Yusuf Demircioğlu, CHP Grubunun meclise katılmamasını sert bir dille eleştirdi ve  “Şu anda anlamış olduğumu kadarıyla CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri toplantıya katılmayarak süreç uzatımı kararı almış gibi görünüyor. Valiliğin yazdığı yazı doğrultusunda İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla yapılması gereken kura çekiminin tekrardan ötelenmesinin Menemen’e İzmir’e ya da Menemenli vatandaşlarımıza hiçbir faydası olmadığını belirtmek isterim. Zaten Menemen hizmet alma noktasında sürekli ötelenen bir ilçe haline gelmişti. Her geçen gün Menemen ana haber bültenlerinde fazlasıyla yer aldı. Bu 3 günlük süre kaybı da Menemen’in hayrına değildir. Menemen’in kaybedecek bir dakikası ya da kuruşu yok. Milyonlar havada uçuşurken biz kuruşun hesabını yapıyoruz. Süre. Zaten uzadı ve uzatılıyor. biz burada art niyet seziyoruz. Bununla ilgili aldığınız bir grup kararı varsa kamuoyu bilgilendirilmelidir. Biz Cumhur İttifakı olarak Menemen’e hizmet için sabırsızlanıyoruz. Biz CHP Grubunun yazdığı senaryoyu görüyoruz ama biz bu senaryoya oyuncu olmayacağız” dedi.

7 OCAK'TA TOPLANACAK

CHP Grubunun ve İYİ Partili meclis üyelerinin meclis toplantısına katılmaması nedeniyle çoğunluk sağlanamadı ve kura çekimi 7 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

AK Parti ve MHP'li çok sayıda partili de belediye binası önünde toplantının sonucunu beklerken iptal edildiğini öğrenince duruma tepki gösterdi. 

İlgili Haber

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.