Dolar 32,4480
%-0.12
Euro 34,7449
%-0.65
Altın 2.440,580
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den ‘kura’ya ilk tepki: O koltuğu çalarak nasıl oturacak'

CHP’den ‘kura’ya ilk tepki: O koltuğu çalarak nasıl oturacak'

Menemen’de bir aydan uzun bir süredir devam eden Belediye Başkan Vekili kura çekimi düğümü bugün çözüldü. Kuradan adı çıkan isim ise Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan oldu. Kuranın ardından basın açıklaması yapan Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt, kuranın usulsüz bir işlem olduğunu söyledi. Hukuki sürecin devam ettiğini hatırlatan Karakurt, rakibi Pehlivan’a hitaben “Ben zaten seçimi kazanmıştım. Asıl ben şimdi merak ediyorum, o arkadaşım o koltuğu çalarak nasıl oturacak” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 13.01.2021 - 15:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine geçecek başkan vekilinin belirlenmesi süreci bugün son buldu.

Daha önce 3 kez ertelenen Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekimi bugün, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ın başkanlığında Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Usullere uygun gerçekleştirilen kurada ismi çıkan aday ise Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan oldu.

Kura sonucunun açıklanmasının ardından CHP grubu meclis salonunu terk etti.

Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt meclis çıkışında basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmazken CHP Menemen İlçe Binası önünde Cumhuriyet Meydanı’nda Deniz Karakurt bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Hukuki sürecin devam ettiğini hatırlatan Karakurt, “Menemenlinin milli iradesi gasp edilmiştir, çalınmıştır. Biz dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da buradayız. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Mahkeme sonucu beklenmedi. Mahkeme devam edecek ve ben Türk adaletine inanıyorum. Bizim lehimize davanın sonuçlanacağına inancım sonsuz. Bugün yapılan işlem de usulsüz bir işlemdi. Kuradan bugün ben çıksaydım zaten benim hakkımdı. Ben zaten seçimi kazanmıştım. Asıl ben şimdi merak ediyorum, o arkadaşım o koltuğu çalarak nasıl oturaca? Hiç kimse üzülmesin, sıkılmasın. Biz, bütün arkadaşlarımla buradayız, Millet İttifakı olarak buradayız. Davalarımızı sonuna kadar götüreceğiz. Biz Cumhuriyet halk Partisi olarak davamızın arkasındayız. Hiç kimse meraklanmasın” diye konuştu. 

HALİL ARDA'DAN DESTEK

Kura çekiminin ardından CHP'den tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hukuki mücadeleye sonuna kadar destek vereceğini dile getirdi.

Başkan Arda, "Menemen Belediyesi Başkanvekili seçimlerinde büyük bir hukuksuzluk ve adaletsizlikle karşı karşıyayız. Menemen’de halkın iradesi yok sayılmıştır. Partimizin yürüteceği hukuki mücadelenin sonuna kadar arkasındayım." dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.