Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den kadına şiddete karşı proje

CHP'den kadına şiddete karşı proje

CHP şiddet gören kadınlara destek olmak için "YaşamHak" isminde bir proje başlattı. Projenin tanıtımında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadınların siyasette daha çok temsil edilmelerini gerektiğini söyleyerek kadınlara ''Bunun için mücadele edin. Cinsiyet kotası isteyin'' çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 05.12.2020 - 13:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da partisinin Kadın Kolları'nın "YaşamHak Projesi"nin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU'DAN KADINLARA ÇAĞRI

Kadınların şiddet ve haksızlıklar karşısında daha güçlü olmaları gerektiğini bunun yolunun da siyasi temsilden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kaba kuvvet asla kişi haklı kılmaz. Kişiyi haklı kılan adalete duyduğu saygıdır. Kaba kuvvetle ilişki kurmak erkeğin insana saygı duymadığını gösterir. CHP, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık Dünya Kadın Kadın Hakları gününde yeni bir projeyi hayata geçirdi. YaşamHak projesi şiddet gören kadınlara psikolojik ve hukuki destek vermeyi amaçlıyor. Siyasette var olmanız lazım. Yapacağınız ilk şey Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesini istemektir. Bu kanuna cinsiyet kotasını getiren partiye oy vereceksiniz karşı durana karşı çıkacaksınız.''

Kılıçdaroğlu kadının ekonomik olarak da güçlü olması gerektiğini söyleyerek ''Kimseye el avuç açan bir kadını görmek isteyorum. 21. yüzyılda yoksulluğu yaşamak istemiyoruz diyeceksiniz. 1974 yılında söz verilen aile sigortasının hayata geçirilmesini isteyeceksiniz. O zaman kadın erkek eşitliğini yakalamış olacağız'' ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.