Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den iki eski başkan için flaş karar

CHP'den iki eski başkan için flaş karar

CHP’li, Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partisinden ihraç edildi. Öte yandan Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür için de ihraç kararı aldı. YDK sürece noktayı koydu!

  • Ege Postası
  • 18.03.2020 - 11:24

EGEPOSTASI - Memenen Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin için görevde olduğu sürenin sonunda aday gösterilmeyince, şimdiki Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'u (aday olduğu dönemde) hedef aldığı ve açıkça aleyhinde çalıştığı gerekçe gösterilerek hakkında disiplin dosyası oluşturulmuştu. Şahin'in partiden kesin ihracı isteniyordu. İl yönetimi dosyayı MYK'ya gönderme kararı almıştı. MYK’nın dosyayı İzmir İl Örgütü’ne göndermişti. İl yönetimi dosyası son olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na göndermişti. 

YDK, 16 Mart Pazartesi günü yaptığı toplantı sonrası ihraç talebini haklı buldu ve Tahir Şahin'i CHP'den ihraç etti. Şahin için İzmir İl Disiplin Kurulu'ndan kınama isteğiyle gelen dosyanın görüşülmesi sırasında kesin ihraç görüşünün ağır basması sonrası bu kararın alındığı öğrenildi. Şahin 20 yıl boyunca Memenemen Belediye Başkanlığı yapmıştı.

YDK VEFA ÜLGÜR’Ü DE PARTİDEN ATTI

Öte yandan Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür için de aynı toplantıda ihraç kararı alındığı öğrenildi. Ülgür'ün dosyasının İzmir'den geldiği gibi kabul edildiği belirtildi. Ülgür'le birlikte oğlu ve kardeşi de partiden ihraç edildi.

Vefa Ülgür, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Şirince'de düzenlenen etkinlikte sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuştu. 

İhraçların ardından parti ile bağı koparılan 4 ismin geri dönebilmesi için sadece yargı yolu açık.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.