Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den Genco Erkal’a ödül

CHP’den Genco Erkal’a ödül

Geçtiğimiz günlerde CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nun 2017 Türkçe Onur Ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın elinden alan tiyatro sanatçısı Genco Erkal, sosyal medya hesabından bununla ilgili teşekkür paylaşımında bulundu.

  • Ege Postası
  • 30.09.2017 - 08:13

Dil Bayramı’nda bu ödülün kendisi için çok değerli ve anlamlı olduğunu belirten sanatçı, dilin sanatı, sanatın da dili geliştirici bir yönü olduğunu vurguladı.

genco

İşte Erkal’ın sosyal medya hesabından paylaşımı;

Dil Bayramı’nda CHP bana 2017 Türkçe Onur Ödülünü verdi, ben de teşekkür ettim: İflas edip, çökmüş bir imparatorluğa özenme, onu yeniden canlandırma çabalarının yoğunlaştığı bir dönemde, bilim dünyasını dışlayıp, Cumhuriyetin bize getirdiği tüm kazanımlara sırtını dönerek, laiklikten ve aydınlanma yolundan adım adım uzaklaşılan şu günlerde en büyük gücümüz dilimizdir. Ona sımsıkı sarılıyoruz.
Dilimizi en güzel biçimiyle değerlendiren, zenginleştiren büyük yazarlarımız, ozanlarımız yolumuzu aydınlatıyor. Bir tiyatro sanatçısının, oyuncunun gücü de buradan gelir. Ana dilini tüm incelikleriyle kullanmak, ona hizmet etmek oyuncuyu yücelten temel görevidir. Benim de sahne üstünde her zaman en büyük zenginliğim, bayrağım dilim olmuştur.
Bu nedenle, ömür boyu süren çabalarımı taçlandıran bu ödül benim için çok anlamlı, çok değerli. Yürekten teşekkür ediyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.