Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den flaş Kurultay kararı

CHP'den flaş Kurultay kararı

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısı sonrası tüm kongreler ve 28-29 Mart'ta yapılması planlanan 37. Olağan Kurultayın koronavirüs önlemleri kapsamında ertelendiğini açıkladı. MYK sonrası Öztrak açıkladı

  • Ege Postası
  • 16.03.2020 - 15:33

EGEPOSTASI- CHP, koronavirüs önlemleri kapsamında 28-29 Mart'taki olağan kurultayını erteledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK sonrası yaptığı açıklamada, koronavirüsün artık Türkiye'de olduğu gerçeğini kabul ederek, önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada 37. CHP Olağan Kurultayı’nın ertelendiğini şu sözlerle duyurdu: "Olağanüstü zamanlar olağanüstü tedbirler gerektirir. Burada görev devlete düştüğü kadar halkımıza da düşmektedir. Öncelikle hedefimiz salgının bulaşmasını önleyerek vatandaşlarımızın hastaneye düşmesini engellemek olmalıdır. Karşımızdaki sorun basit bir sorun değildir. Dilediğimiz gibi yaşayamayacağımız yeni bir normalle karşı karşıyayız. Bu çerçevede parti meclisimizin verdiği yetkiyle merkez yönetim kurulumuz tüm kongrelerimizi ve kurultayımızı ileri bir tarihe ertelemiştir."

Bir basın mensubunun, "28-29 Mart'ta yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay ne zamana ertelendi'" sorusu üzerine Öztrak, "Henüz belli değil, gelişmeleri izleyeceğiz" yanıtını verdi.

CHP'de il ve ilçe kongreleri tamamlanmış, büyük kurultay öncesi kadın ve gençlik kolları kongreleri yapılıyordu.

PERŞEMBE GÜNÜ VAKA SAYISI 1’Dİ

Hafta sonu gerçekleştirilen kongreler konusunda yapılan eleştirileri de değerlendiren Faik Öztrak “Perşembe günü yapılan Parti Meclisimizde yapılan toplantı sırasında vaka sayısı 1 idi. Biz kurultay erteleme yetkisi almıştık. Hafta sonunda kadın ve gençlik kollarımızın kongreleri yapılırken hükümetten bir açıklama gelmemişti. Baktık hasta sayısı artıyor. Eğlence mekanları ve okullar kapatılmaya ve tatil edilmeye başladı. Biz de kendi durumumuzu değerlendirmek durumunda kaldık. Hafta sonu İstanbul’da bin kişi yerine 300 kişilik bir kongre yapılmıştır. Hijyen konusunda her konuda özeni göstererek bu toplantılarımızı gerçekleştirdik” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.