Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den eş zamanlı İsrail protestosu

CHP’den eş zamanlı İsrail protestosu

CHP İzmir il örgütü tüm illerde eş zamanlı olarak İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti. İzmir’de Kemeraltı girişinde milletvekili ve belediye başkanlarının da katıldığı protestoda açıklama yapan İl Başkanı Deniz Yücel, “Filistin’ de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistin’ linin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği, insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.” Dedi. CHP’den eş zamanlı İsrail protestosu 

  • Ege Postası
  • 16.05.2018 - 12:54

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il örgütü, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Belediye Başkanları Abdül Batur ve Levent Priştina’nın da katılımı ile Filistin’de yaşanan katliama karşı kınama açıklaması gerçekleştirdi. İl örgütü adına açıklamayı yapan başkan Deniz Yücel, “Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkânsızdır.” Şeklinde konuştu. 

1967 SINIRLARI ESASTIR
‘Filistin halkı yalnız değildir’ ‘Müslümanlara zulme son ver’ dövizlerinin açıldığı açıklamada İl Başkanı Yücel şunları söyledi: “İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının, İsrail Devlet’inin yetmişinci kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi, bu yanlış politikasını terk etmeye; İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin Devleti ile İsrail’in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.”

İKTİDAR İKİLİ DAVRANIYOR
Açıklamanın ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtlatan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “CHP Gurubu olarak İsrail ile ilgili anlaşmaların askıya alınması teklifinde bulunduk, ancak AKP oyları ile bu teklif red edildi. Bu da gösteriyor ki, AKP dış politikada iki taraflı davranıyor. Türkiye’deki seçimlerde daha fazla oy almak için başka konuşuyor, yurt dışına çıktığında başka. Dikkat edin gittiği ülkelerde Türkiye adına sürekli yeni satın almalarda bulunuyor. Ülkelere şirin gözükmeye çalışıyor, seçim arifesinde destek istiyor. İngiltere’ye gidiyor uçak alıyor, bir başka ülkeye gidince tank alıyor. Oysa İsrail tarım ürünleri ile ilgili bize veto koyuyor. Filistin bizim kardeş halkımız, ancak AKP Filistin halkına yapılan bu zulme sanki karşı çıkıyormuş gibi gözükse de, uygulamalarında karşı çıkmıyor. Yani bir ikircikli politika var burada. Altı çizilmesi gereken nokta budur. Madem samimiydiniz, niye verdiğimiz teklifi reddettiniz. İsrail ile ilgili tüm anlaşmaları rafa kaldıracaksınız, ta ki Filistin’den Amerika ve İsrail çekilene kadar.” Diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.