Dolar 32,2286
%-0.14
Euro 35,0781
%-0.02
Altın 2.502,250
%1.46
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Cumhurbaşkanı'na 'İstiklal Marşı' itirazı

CHP'den Cumhurbaşkanı'na 'İstiklal Marşı' itirazı

CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Can İrat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı’nın bestesinin değiştirilmesi konusunda “En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır” sözlerine itiraz ederek “İstiklal Marşı çalınırken tüyleri diken diken olmayanın Türklüğünden, şüphe ederim” dedi. CHP'den Cumhurbaşkanı'na 'İstiklal Marşı' itirazı;

  • Ege Postası
  • 15.03.2018 - 14:51

İZMİR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekarlara büyük iş düşüyor" ifadeleriyle İstiklal Marşı’nın değiştirilebileceği iddiaları gündeme geldi.

İstiklal Marşı‘nın değiştirilmesiyle ilgili iddialara itiraz eden CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Can İrat “İstiklal Marşı çalınırken tüyleri diken diken olmayanın, içinde küçücükte olsa rahatsızlık hissedenin, anlam ve ehemmiyetini anlamayanın Türklüğünden, şüphe ederim” dedi.

İrat, İstiklal Marşı'nın yürekte hissedilen milli bir duygu olduğunu ifade ederek yaptığı açıklamada, “Bizler, her okunduğunda İstiklal Marşımızı yüreğimizde hissederiz... Bunu hissetmeyenler önce kendini sorgulasın! Neresi hoşunuza gitmiyor ‘korkma’ diye başlaması mı'  Yoksa Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Marşı’nda en beğendiği yeri m? ‘Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal!’ Bu demektir ki, Türk’ün hürriyetine dokunulamaz. İstiklal Marşı’na ve bestesine dokunma” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.