Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den çok sert Karşıyaka Hakimi tepkisi

CHP'den çok sert Karşıyaka Hakimi tepkisi

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun, Yargıçlar Sendikası Başkanı Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan'ı 3 ay süreyle görevden uzaklaştırması kararına CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Atila Sertel’den tepki geldi. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel de kendisi gibi hukukçu olan Pehlivan hakkında sosyal medya hesabından destek mesajı yayınlarken, HSK’nin kararını sert bir şekilde eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2020 - 14:38

EGEPOSTASI - Ölüm orucuna ara vermesinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkında 7 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda, "Ölüm adın kalleş olsun" ifadelerini kullanan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan'ı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdı. Kendisine tebliğ edilen kararı sosyal medya hesabından paylaşan Hakim Pehlivan’a CHP İzmir milletvekillerinden destek geldi.

HSK’nin aldığı bu karara karşı CHP’li Mahir Polat sosyal medya hesabından: “Acıyı anlayacak vicdanlı biri olmak, kültüründe biat olmamak hakimlik mesleğinin hamurudur. #İbrahimGökçek'e üzüldü diye Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan'ın açığa alınması, HSK'nın adil yargı düzenine vicdansız bir müdahalesidir #Aysesarisupehlivanyalnizdegildir” açıklamasını yaptı.

CHP’li Atila Sertel ise Karşıyaka Hakimi Pehlivan hakkında verilen flaş karara yönelik “Ayşe Sarısu Pehlivan Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışan yurtsever bir yargıçtır. Trol sürülerinin linç etmeye çalıştığı bu aydın, çağdaş kadın yargıcımızın açığa alınması da büyük bir rezalettir. Yaşam hakkını savunan bu genç hukuk insanına yapılan bu zulme insan olan karşı çıkar” ifadelerini kullandı.

 

"BU ZİHNİYETİN GİDİŞİ HIZLANACAK"

Konuyla ilgili olarak, HSK’nin Pehlivan aldığı karara bir eleştiri de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi.

Kendisi gibi hukukçu olan meslektaşının görevden uzaklaştırılmasını sert sözlerle eleştiren Yücel şunları kaydetti:

“Yaşam hakkının kutsallığı için insanlığın gereğini yerine getiren bir hakim, hukukta asla yeri olmayacak trollerin kışkırtmasıyla açığa alındı. 'İnsanlar ölmesin, yaşasın!' denilmesine bile tahammülü olmayanlar var. Hakimler, savcılar, hukukçular tüm meslekleri icra edenler önce insandır. Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ın bir insan, bir anne olarak yaptığı sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek onu meslekten uzaklaştırmak, hukukun kalan kırıntılarını da yok etmektir. @aysesp İktidarın baskıcı, sansürcü, tek tip insan yaratmaya çalışan uygulamaları sadece bu zihniyetin gidişini hızlandıracaktır. Vicdan, insanlık ve merhamet yargılanamaz. @aysesp‘ın linç girişimine verdiği yanıta baksak dahi bunu anlarız:

Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir. Türkiye'de adaletin ve insan haklarının teminatı için; kendi görüşü dışındaki her görüşü sakıncalı sayan zihniyete karşı yine hukuk, yine vicdan kazanacak. Düşünceye ve ifade özgürlüğüne vurulan darbeyi kınıyoruz. @aysesp”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.