Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den AK Parti'ye toplu yanıt: Kandıramazsınız

CHP'den AK Parti'ye toplu yanıt: Kandıramazsınız

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetimi, AK Parti İzmir yöneticilerinin CHP hakkındaki eleştirilerine toplu yanıt verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, meclis toplantısında esprili şekilde "Mecbur 2019’da aday olacağız artık” sözlerini değerlendiren Güven, "Aziz Beyin görevine devam edeceğini düşünüyoruz. Bu konuda sıkıntının olacağını tahmin etmiyoruz” dedi. Güven, AK Parti'nin Atatürkçü söylemlerini de samimi bulmadıklarını belirterek, "İzmirlileri kandıramazsınız" diye konuştu.  CHP'den AK Parti'ye toplu yanıt

  • Ege Postası
  • 15.11.2017 - 11:06

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, il yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin son günlerde kamuoyunda CHP ve CHP'li belediyeleri hedef alan açıklamalarına sert sözlerle yanıt verdi. Güven, gazetecilerin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun meclis toplantısında “Mecbur 2019’da aday olacağız artık” sözlerini sorması üzerine, “Başkanımız Aziz Kocaoğlu 3 dönemdir başkan ve örnek, dürüst belediyecilik yapmakta. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız aldığı ödüllerle, uluslararası değerlendirme kuruluşlarının ölçümleri sonucunda İzmir’in aldığı takdiri şayan değerlendirmelerle örnek ve marka bir belediyecilik yapmaktadır. CHP, bu süreçte Ankara ve İstanbul gibi büyükşehir belediyelerini kesinlikle alma kararlılığındadır ve alacaktır. Büyükşehir belediyelerini alırken en büyük referansımız CHP’li belediyeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu’dur. Aziz Beyin görevine devam edeceğini düşünüyoruz. Bu konuda sıkıntının olacağını tahmin etmiyoruz. Türkiye ve İzmir’in Aziz Kocaoğlu gibi değerli belediye başkanına ihtiyacı vardır. Bu konuda görevine bize göre devam edecektir” yanıtını verdi.

“ÇIRPINIYORLAR”

İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Güven, “Son günlerde AKP İzmir Milletvekillerinin ve İl Başkanının telaş içinde, bir can havliyle CHP'ye iftiralar atarak, kendi içinde bulundukları FETÖ, PKK ve İŞİD bataklıklarından çıkmak için, çırpındıklarını görüyoruz. Gerçi artık İzmirliler olarak bu duruma alıştık. AKP'nin İzmir politikası her zaman ‘Yavuz Hırsız, Ev sahibini bastırır’ politikası olmuştur. Ne zaman vatandaşı canından bezdirseler, zamlarla vergilerle, işsizlikle, yalanlarla halkımızı ezmeye kalksalar, gündem değişsin, yarattıkları krizler konuşulmasın diye İzmir ve İzmirliler üzerinden iftiralara, hakaretlere başvuruyorlar. AKP Genel Başkanı ‘Ekonomide müjdeli haberler geliyor’ dedikten 24 saat geçmeden AKP'nin müjdesi halka ulaştı. Neydi o müjde, Petrole zam geldi, Enflasyon çift haneli rakamlara çıktı. Allah aşkına bu iftiralarla bir hayal dünyasında yaşayan AKP'nin vekillerinden veya il başkanından bu konuda tek bir açıklama duydunuz m? Duyamazsınız, çünkü onların işi CHP'ye, İzmirlilere, Belediyelerimize yalanlarla, mesnetsiz iddialarla saldırmak ve ülkenin bu berbat gidişatını, İşsizliği, terörü ve ekonomik krizi gizlemeye çalışmak” diye konuştu.

“İZMİRLİYİ İYİ TANISINLAR”

AK Parti’yi hamaset babası olarak niteleyen Güven “Hamasetten şikayet eden AKP'li hamaset babalarının iddiasına göre, biz İzmirlileri "AKP ülkeyi bölecek, ekonomik kriz çıkacak, terörle pazarlık ediyorlar" gibi yalanlarla korkutuyormuşuz. Her şeyden önce şunu akıllarına bir soksunlar ve artık İzmirliyi bir tanısınlar,.İzmirliyi korkutamazsınız, İzmirli sırf biz diyoruz diye körü körüne bir şeye inanacak kadar cahil değildir. Siz her ne kadar İzmirlileri, makarna kolileriyle kandırmaya, AKP gelmezse hizmet yok tehditleriyle korkutmaya çalıştıysanız da, bunun işe yaramadığını herhalde İzmir'den arkaya arakaya yediğiniz tokatlarla almışsınızdır” ifadelerini kullandı.

“İZMİRLİNİN SİZİ ANLATMAMIZA İHTİYACI YOK”

Ülkede yapılan zamları eleştiren Başkan Güven, “Sizin ülkedeki kardeşliği, birlik ve beraberliği yok etmek için yaptıklarınızı, yıllardan beridir emekliye, esnafa, asgari ücretliye ve işsiz bıraktığınız milyonlarca gencimiz çektirdiğiniz sefaleti, ekmekten benzine kadar yaptığınız fahiş zamları, bir zamanlar sevgili dediğiniz, dahi dediğiniz, Hocaefendi dediğiniz, büyük düşünür dediğiniz, İcazet almadan vekil, il başkanı, bakan, başbakan olamadığınız FETÖ elebaşı Fettullah Gülen'e olan aşkınızı ve onunla iş birliğinizi; Bizim, İzmirliye anlatmamıza, İzmirlinin ihtiyacı yok. Siz, bu FETÖ bataklığında çırpınanlar, İzmirliye zaten her şeyi anlatıyorsunuz. İzmir ve tüm Türkiye, ağzınızdan çıkan her sözde, her icraatınızda, her hareketinizde, buralara gelirken kimlerle yürüdüğünüzü,  o yürüdüğünüz terör örgütlerine "Ne istedilerse verdiğinizi", masumların, yoksulların, halkın rızkını, vergisini, malını alarak parsel parsel sattığınızı, İhaleleri, memleketin en değerli kurumlarını ve arazilerini FETÖ' ye ve onun istediği kişilere verdiğinizi İzmirliye siz yaşatıyorsunuz zaten, bizim anlatmamıza gerek kalmıyor” şeklinde konuştu.

“ATATÜRKÇÜLÜĞÜ BELLİ OLUYOR”

AK Partili yöneticilerin CHP’yi FETÖ’cü, AK Parti’yi ise Atatürkçü ilan etme noktasına geldiğini ifade eden Başkan Güven, “AKP iftiraları o kadar saçma, trajikomik ve inanılmaz boyutlara geldi ki, artık bizleri FETÖ' cü, kendilerini Atatürkçü ilan etme noktasına geldiler. Adeta İzmirlilerin aklıyla alay ediyorlar. İl Başkanı daha da ileri gidip ‘Cumhuriyet nimetlerini vatan için, millet için kullanıyoruz’ demiş ve buna inanmamızı beklemiştir. AKP’nin Atatürk sevgisi İsmail Kahraman'ı yeniden Meclis Başkanlığına aday göstermelerinden belli oluyor” diyerek şu soruları  yöneltti:

“Şimdi soruyorum; ordunun içini FETÖ'cü hain yandaşlarınızla doldururken, mahkemeleri FETÖ'nün hakimleriyle, adliyeleri FETÖ'nün savcılarıyla doldururken, üniversite ve KPSS sorularını,  bir zamanlar aşkla bağlı olduğunuz Fettullah Gülen'e verirken, dört bir yanda cemaat okullarını bakanlarla birlikte açarken, Genel Başkanınızla birlikte FETÖ'nün bankasının kurdelesini keserken, , seçimi kazananlar yerine FETÖ cemaatinin müritlerini üniversitelere rektör atarken, Cumhuriyetin emaneti olan milletin mallarını yok pahasına satarken, masum insanlara uydurma delillerle Balyoz, Ergenekon, Kumpas davaları ile tuzak kurup yıllarca hayatlarını zindan ederken, valilere PKK'ya operasyon yapmayın talimatı verirken, Dolmabahçe'de, Oslo'da PKK ile pazarlık ederken , PKK'lı teröristlere karşı askerimizin elini kolunu bağlarken, İŞİD'li teröristleri Türkiye'ye getirip tedavi ettirirken, İŞİD'in Türkiye'de yuvalanmasına, barınmasına izin verirken Cumhuriyet nimetlerini millet için mi kullanıyordunuz'”

ATATÜRK SEVGİLERİ SAMİMİ GELMİYOR

Atatürkçülükle ilgili örnekler sıralayan Başkan Güven, “Öncelikle artık Atatürkçü olmaya karar vermişlerse ve bu kararlarında samimiyseler bundan ancak mutluluk duyarız. Umarız bu kararları kendilerini FETÖ kıskacından kurtarmak veya yaptırdıkları anket sonuçlarından kaynaklanmamaktadır. Atatürk'ü ve cumhuriyeti sevmek, anlamak, korumak kimsenin tekelinde olmamıştır, olamaz da. Bu ülkenin doğusundan, batısına kadar yaşayan vatandaşlarımız Atatürk'ü sevmek için kimseden icazet almamıştır, almaz da. Bugün aldığımız her özgür nefesin, dalgalandıkça gözlerimizi dolduran ay yıldızımızın, AKP'nin yandaşa ve cemaatlere satıp tükettiği, ekonomimizin dev kuruluşlarının varlığını, Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte bu yolda, ölümüne çarpışan şehitlerimize borçlu olduğumuzu bilen her vatandaşımız, babasını, anasını, yavrusunu, kardeşini, toprağını sever gibi sever Atatürk'ü. Bunun için kimseden icazet almaz, kimseye hesap vermez. Ancak AKP'nin yöneticileri icazet almadan konuşamadıkları, izin almadan aday olamadıkları, zamanında Pensilvanya' ya gidip el öpmeden bir yerlere gelemeyeceklerini bildikleri için, yeni tanıştıkları Atatürk sevgisinin de birilerinin tekelinde olduğu yanılgısına düşmüştür. Şimdi Atatürk sevgilerinin İzmirlilere ve Türkiye'ye samimi gelmemesi de bu yüzdendir” ifadelerini kullandı.

“TELAŞINI ANLIYORUZ”

AK Parti’nin telaş içinde olduğunu iddia eden Başkan Güven,  CHP’ye bu nedenle saldırdıklarını söyleyerek “Aslında AKP'nin telaşını anlıyoruz. Her seçim yaklaştıkça İzmir'de yaşadıkları korku, bu sefer tüm Türkiye için onları sarmıştır. Bu durumda yaptıkları şey her seferinde aynıdır. CHP'ye saldırmak ve karalamak onların artık alışageldiğimiz stratejilerdir. Göreceksiniz, önümüzdeki günlerde bunun dozunu arttırarak, bizim üzerimizden, Ulu önderimiz üzerinden, hep konuşup yarım yamalak projelerle gündemi meşgul ettikleri projeler üzerinden konuşmaya, İzmirliyi yanıltmaya ve gündemi değiştirmeye çalışacaklardır. Kendilerine bir tavsiye, artık anlayın, artık tanıyın.. İzmirlileri bu türden hamaset nutuklarıyla Kan-dı-ra-maz-sı-nız. Şimdi bugüne kadar göstermediğiniz samimiyeti gösterirseniz, Atatürk sevginizin gazete arasına sıkıştırılmış, parti logolu bir posterden ibaret olmadığını gösterirseniz, belki İzmirliyi inandırabilirsiniz” diye konuştu.

“İNSAN HAYRETLER İÇİNDE KALIYOR”

AK  Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın CHP’li belediyelerle ilgili söylemlerini de değerlendiren  Başkan Güven, “Belediyelerimiz ile ilgili de bazı söylemleri olmuş Sayın İl Başkanının ve AKP'li vekillerin. İnsan İzmir halkının, arka arkaya defalarca, açık ara oylarıyla seçilmiş belediyelerine yöneltilen suçlamaları duyunca hayretler içinde kalıyor. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere, ilçe belediyelerimizin ürettiği hizmetleri görmemek için insanın ya kör, ya da kötü niyetli olması lazım. Bizim belediye başkanlarımızı, kendilerinin görevden zorla istifa ettirdikleri ile karıştırmasınlar. CHP'li yerel yönetimler, halka hizmet eder. Hem de hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürür. AKP iktidarında ise belediyelerin hali içler acısıdır. Bugün Türkiye'de belediyelerin yüzde 43'ünde, ya belediye başkanları istifa ettirilmiş, ya da belediyelere kayyum atanmış şekilde yönetilmektedir. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz her hafta yeni açılışlar, yeni hizmetler ve yatırımlarla İzmir'i hak ettiği şekilde geliştiriyor. Üstelik bunu yaparken de, AKP iktidarının tüm engellemelerine rağmen yapıyor. Son olarak Avrupa Birliğinin örnek gösterdiği, Rusya'nın ödül verdiği "Kırsalda Kalkınma Modeli" ne engel çıkarmaya çalışıyorlar. Kendi iktidarlarının yok ettiği çitçiyi, hayvancılığı ve köylüyü kalkındıran bu projeyi Sayıştay kanalıyla durdurmaya çalışıyorlar. Yani şunu söylüyorlar, ‘AKP olarak biz köylüyü, çiftçiyi, tarımı yok edecektik, bu CHP'li belediye onları kalkındırıyor, kurtarıyor. Önlerini keselim, bu hizmeti halka götürmelerini engelleyelim.’  Hem CHP'li belediyelerin hizmet yapamaması için her engeli çıkaracaksın, hem de bu CHP'li belediyeler çalışmıyor diyeceksin. Ama bizlerde, İzmirlilerde bu söylemlere ve engellemelere gülüp geçiyoruz artık. Tüm belediyelerimizle hizmete devam ediyor, halkımıza daha fazla hizmet etmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“VATAN HAİNLERİYLE İŞBİRLİĞİNDE OLMADIK”

CHP’nin vatan hainleriyle hiçbir zaman iş birliğinde bulunmadığını da belirten başkan Güven “Bizim Belediye Başkanlarımız FETÖ'yü mutlu etmek için değil, halkı mutlu etmek için hizmet üretiyor. Bizler vatan hainleriyle hiçbir dönem işbirliği içinde olmadık. Ancak biliyoruz ki birileri, vatan hainleriyle, darbecilerle kol kola yürüdü, yardım ve yataklıkta sınır tanımadı. Üstelikte bu hainlerle işbirliklerini yıllarca övüne övüne anlattılar. AKP, kendi belediye başkanlarını neden görevden aldığını açıklayamazken, vatandaş kimin ihanet içinde olduğunu çok iyi biliyor. Bu ihanet bataklığı içinde artık nefes alamaz duruma gelenler, kendi üzerindeki çamuru etrafa sıçratmaya çalışıyorlar. AKP'li yöneticilerin, Bugün yaptıkları her açıklamanın, söyledikleri her sözün, attıkları her iftiranın ardından, yarın "Yanlış yaptık, kandırılmışız" diyerek çark etmeyeceklerinin garantisi yok. Onun içindir ki, Bizim bu konudaki muhatabımız AKP'nin koltuğunu kurtarmaya çalışan FETÖ kalıntısı yöneticileri değil, İzmir halkının kendisidir” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.