Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den 10 Kasım çıkışı

CHP'den 10 Kasım çıkışı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında anıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 10 Kasım paylaşımında “tek kullanımlık maske” kullanmasına tepki gösterirken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Hazine ve Maliye Bakanlığı binasına 10 Kasım nedeniyle Atatürk posteri asılmamasını eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 10.11.2020 - 11:47

EGEPOSTASI- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde tüm yurtta özlem ve saygıyla anılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın saat 9'u 5 geçe siyah maske üzerinden Atatürk'ü andığı paylaşım sosyal medyada tepkilere neden oldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, Bakan Koca'nın 10 Kasım paylaşımına tepki gösterdi. Bakan Koca paylaşımında 'siyah maske' kullanarak,  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82 yıl önce bugün kaybettik. Cumhuriyetimizin her kuşağı, onun öncülük ettiği Milli Mücadeleden ilham aldı. Dayanışma ve beraberlik ruhuna ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde onu saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Koca'nın paylaşımına tepki gösteren CHP'li Yücel, "Bu millet Atatürk’ü vefat yıl dönümünde “tek kullanımlık maske” ile ananları unutmaz! #MustafaKemalAtatürk bu milletin kırmızı çizgisidir!

Böyle bi paylaşımın bırakın yapılmasını, akıllara geliyor olması bile utanılası bir hal! Evet Atatürk’le, Atatürk’ün idealleriyle ve Atatürk’ü sevenlerle derdiniz olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ama bari vefat ettiği gün böyle bir saygısızlık yapmaktan utanmanızı beklerdik!" dedi.

 

SERTEL'DEN BAKANLIĞA ATATÜRK POSTERİ SALVOSU

Diğer yandan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Hazine ve Maliye Bakanlığı binasına 10 Kasım nedeniyle Atatürk posteri asılmamasına tepki gösterdi.

Sertel, "Bugün 10 Kasım.
Meclisteki odam Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bakıyor.
Atatürk posteri asılmamış.
Bir bakanlık bu kadar mı duyarsız, bu kadar mı gayri milli olur'
Atatürk’ü unutanlar milli olabilir mi'" ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.