Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de yerel zirve

CHP'de yerel zirve

CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile Ankara'da buluştu. CHP'nin yerel seçim tanıtım kampanyası toplantısında, partinin seçim sloganı “Halkın Belediyeciliği, Derman Belediyeciliği" oldu. Toplantıda Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin süt kuzusu ve metro projelerini övdü. Kocaoğlu, 1 Ekim'deki 'Yeniden aday değilim' açıklamasının ardından, Kılıçdaroğlu ile ilk kez, öğle arasında yarım saatlik görüşme yaptı. Yerel zirvede Kılıçdaroğlu'ndan Kocaoğlu'na övgü

  • Ege Postası
  • 12.10.2018 - 11:59

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta duyurulan belediye başkanları toplantısı bugün Ankara’da, Çankaya Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Sosyal Tesislerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleştiriliyor.

Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına, yerel seçime ilişkin yapılması gerekenleri anlatacağı toplantı sabah saatlerinde başladı.

Toplantıda 2019 yerel seçimlerinde izlenecek yol haritası CHP’li belediye başkanlarına aktarıldı.

CHP'nin yerel seçim tanıtım kampanyası toplantısında, partinin seçim sloganı “Halkın Belediyeciliği, Derman Belediyeciliği" oldu.

Türkiye’de halkın belediyecilik anlayışını iktidara taşımak, bu ülkenin yurttaşlarının derdine 'Derman' olmak için bu sloganın seçildiği belirtildi.

Toplantıda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metro ve süt kuzusu projelerini övdü ve örnek gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Biz AK Partili seçmenle de ittifak yapacağız. Seçmene CHP’li belediyelerin yönettiği kentleri örnek göstereceğiz… Bizim belediyelerimiz her kuruşun hesabını verir… İzmir neden metroyu İstanbul ve Ankara’ya göre yarı yarıya ucuz yapabild? Çünkü, İzmir’i CHP’li belediye yönetiyor. İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da metronun temelini atan CHP’li belediyelerdir. İzmir metroyu 56 milyona yapıyor. AK Partili belediyeler 3 katına yapıyor. Süt uygulamasını bizim belediyeler başlattı. İzmir de başarıyla bunu hala sürdürüyor” dedi.

Ankara’da düzenlenen toplantıya İzmir’den başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere çok sayıda belediye başkanı da katılım gösterdi. Başkan Kocaoğlu'nun protokolün büyükşehir belediye başkanlarına ayrılan bölümünde değil de arka sıralarda oturması dikkat çekti.  

Kocaoğlu, 1 Ekim'de yeniden "aday değilim" açıklamasından bu yana Genel Başkan'la bir görüşme yapmadığını belirtmişti. Kocaoğlu ve Kılıçdaroğlu, 1 Ekim'deki açıklamadan sonra ilk kez, yerel seçim tanıtım kampanyası toplantısında bir araya geldiler. Toplantıya verilen arada Kılıçdaroğlu belediye başkanlarıyla öğle yemeği yedi. Burada Kılıçdaoğlu ve Kocaoğlu'nun yaklaşık yarım saatlik bir görüşme yaptıkları öğrenildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.