Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Türkmen krizi il başkanlığına sıçradı!

CHP'de Türkmen krizi il başkanlığına sıçradı!

Kemalpaşa’da AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun yardımcılığını yaparken önce görevinden, ardından da AK Parti’den istifa eden ve hangi partiye geçip aday adayı olacağı merak edilen Mehmet Türkmen’in CHP ile dirsek temasına geçmesi CHP Kemalpaşa Örgütünde büyük kriz yarattı. Gün içinde yaşanan Türkmen krizi CHP İzmir il yönetimine de iletildi. AK Partili Türkmen CHP'yi karıştırdı

  • Ege Postası
  • 04.12.2018 - 22:14

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, belediye başkan aday adayı olmak için CHP’ye geçmesi beklenen Mehmet Türkmen’in kendisiyle görüştüğünü açıkladı. Ancak Kemalpaşa Belediye eski Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen görüşmeyi doğrulamak yerine, ‘Mecliste selamlaştık, ortada bir şey yok, resmi bir başvurum da yok’ demişti.

Mehmet Türkmen, CHP’ye henüz resmen geçmemesi ve aday adaylığı başvurusunda bulunmamasına karşın CHP’nin kaybettiği 8 ilçe arasında yer alan ve çok sayıda partili aday adayının bulunduğu CHP Kemalpaşa Örgütünde ciddi rahatsızlık yarattı. İlçe Başkanı Mehmet Ayçil'in "Görüştük" açıklamalarına Kemalpaşa Örgütünden tepki yağdığı öğrenildi. Bu rahatsızlık gün içinde il yöneticilerine iletilmesi üzerine Bugün yapılan il yönetim kurulu toplantısında bazı il yöneticileri tarafından gündeme taşındı. İl yöneticileri AK Partili Türkmen'ın adaylığını gündeme gelmesinin örgüt içinde ciddi rahatsızlık yarattığını il başkanına aktardığı ifade edildi.

 KEMALPAŞA ÖRGÜTÜNÜN RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRDİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri, ilçe örgütünün rahatsızlığını dile getirdi. Kemalpaşa Belediye Meclis Üyeliği de yapan il yönetim kurulu üyesi Hasan Ali Oray da partililerin ve Kemalpaşa Örgütünün Türkmen rahatsızlığını aktardığı ve "Bu arkadaş Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı" diyerek algı yaratmaya çalışıyor. Bu açıklamaları örgütte ciddi kriz yaratacak" diyerek rahatsızlığını dile getirdiği öğrenildi.

İL BAŞKANI YÜCEL ENDİŞELER YERSIZ

Bunun üzerine İl Başkanı Deniz Yücel'in ve diğer yönetim kurulu üyelerinin "Mehmet Türkmen’in henüz partiye resmi üyelik başvurusunu yapmadığı,  CHP’ye geçmesinde de aday adaylığı başvuru yapmasının önünde de bir engel bulunmadığı belirtilerek, endişelerin yersiz olduğu, herkesin aday adayı olma hakkı bulunduğunu belirttikleri öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.