Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de son adaylar belirleniyor

CHP'de son adaylar belirleniyor

CHP MYK öncesi 8 aday belirlendi. İYİ Parti ile işbirliğinin genişleyeceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2019 - 05:59

CHP’de 31 Mart’taki yerel seçimlerde yarışacak adayların belirlenmesinde son aşamaya gelinirken, bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) belediye meclis üyelerine ilişkin listeler ele alınacak. CHP’de bugüne kadar 906 aday belirlenirken, bir MYK, bir parti meclisi (PM) üyesi ve 10 belediye başkanı ise görüş ayrılıkları nedeniyle istifa etti.

CHP bugüne kadar dün açıklanan 8 adayla birlikte toplam 906 aday belirlerken, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) aday listelerinin teslim edileceği 19 Şubat öncesi son toplantılar yapılıyor. CHP MYK toplantısında belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerine ilişkin hazırlanan aday listeleri ele alınacak. CHP’de bugün gerçekleştirilecek MYK öncesi ikisi ilçe, 6’sı belde olmak üzere toplam 8 belediye başkan adayı daha belirlendi. Mersin’de açıklanmayan tek ilçe olan Toroslar’da eski Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Süleyman Dalkılıç aday gösterildi. Bitlis’in Hizan ilçesinde Süleyman Baştürk aday olurken, Batman’ın Yücebağ beldesinde Yaşar Tuncay, Isparta’nın Hüyüklü beldesinde Halil Görmez, Yozgat’ın Uzunlu beldesinde Okan Yaşar Elbaşı, Zonguldak’ın Gülüç beldesinde Burak Emrah Yapıcı, Ormanlı beldesinde Ayhan Turan, Karaman beldesinde ise Mustafa Kalaycı aday gösterildi.

İşbirliği genişleyebilir

CHP ile İYİ Parti arasında sağlanan uzlaşı kapsamında iki parti 23 büyükşehir, 27 il belediyesi olmak üzere toplam 50 kentte 31 Mart yerel seçimlerinde işbirliği yapacak. AKP ile MHP arasındaki ittifakın genişlemesi üzerine CHP ile İYİ Parti’nin de yeniden bir durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. İki partinin meclis üyelikleri için çalışmada işbirliği kapsamında olmayan 30 kentin gündeme geldiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.