Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de sandık mesaisinde 2. gün

CHP'de sandık mesaisinde 2. gün

CHP’de delege seçimleri mesaisi devam ediyor. Seçimler Karşıyaka'nın mahalleleriyle başlarken pek çok sandıkta gerginlik yaşandı. Son olarak Karşıyaka Bahariye Mahallesi'ndeki seçim ileri bir tarihe ertelenirken, darp edildiklerini iddia eden il başkan yardımcısı Sedredil Coşkuner ve Emine Ata'nın suç duyurusunda bulunacağı öğrenilirken, olayın diğer tarafı Sedat Koçak da suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Öte yandan Güzelbahçe'de tüm mahallelerde, Buca, Karabağlar, Gaziemir ve Bornova ilçelerinde de seçim heyecanı yaşandı. CHP'de sandık mesaisinde 2. gün... Hangi listeler kazandı'

  • Ege Postası
  • 09.11.2019 - 09:16

EGEPOSTASI- CHP olağan kongre süreci mahalle delege seçimleri devam ediyor. Üyeler mahalle delegelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor.

KARŞIYAKA

Karşıyaka'da Alaybey, Tuna, İmbatlı, Demirköprü, Atakent, Aksoy, Donanmacı, Bahariye ve Latife Hanım mahallelerinin tamamında sandığa çift listeyle gidildi. Tersane Mahallesi'nde ise tek listeli seçim yapıldı.  Yamanlar ve Sancaklı'da seçimler ertelendi.

Tersane

Tersane Mahallesi'nde yapılan tek listeli seçimde, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay'ın yanı sıra Ayşe Gürsoy, Gamze Uğurlu, Bülent Doğan, Fulya Sivrioğlu, Ahmet Uğurlu, Aynur Zore, Ecem Elmalı ve Engin Yılmaz delege seçildi. 

Alaybey

Alaybey'de gergin başlayan seçimi İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay’ın desteklediği Beyaz listenin kazandı. Beyaz liste 125 oy alırken, Mavi listenin 99 oyda kaldığı öğrenildi.

Alaybey Mahallesi'ndeki seçimlerde Mehmet Arısoy, Nejla Altıntaş, Cem Olga, Beste Ertürk, Taylan Alabay, Mustafa Fikret Girgin, Celal Abbas Algün, Barış Erel ve Kalender Kaya delege oldu.

İmbatlı

İmbatlı'da ipi Mavli liste göğüsledi. Mavi liste 91 oy alırken, Beyaz liste 27 oyda kaldı. İmbatlı’nın mahalle delegeleri Günay Türer, Hayati Doğan, Musa Demirol, Şerif Can İdil, Özgür Kalender, Fikret Gülşen ve Duran Tunçel oldu.

Tuna

Mavi listenin 99 oy aldığı Tuna'da Beyaz liste 27 oy alarak seçimi kaybetti. Bu sonuçla Mavi listeden, Hülya Ortaç, Abdullah Aydemir, Anıl Kaya, Songül Bayat, Kezban Kaya, Gülcan Peker, Meral Elaldemir ve Saliha Palalı delege seçildi.

Atakent

Mavi listenin güvendiği mahallelerden birisi olan Atakent'te 62'ye 51 üstünlük ile Beyaz liste seçimi kazandı.

Demirköprü

Balkan göçmenlerinin ağırlıkta olduğu Demiköprü Mahallesi'nde ise Mavi Liste 83'e karşı 26 oyla önde bitirdi.

Aksoy

Karşıyaka'nın köklü ve önemli mahallelerinden Aksoy'da seçimi 130'a karşı 56 oyla Mavi Liste kazandı

BAHARİYE MAHALLESİ’NDE SEÇİM İPTAL

Bahariye Mahallesi’ndeki seçim darp iddiaları nedeniyle iptal oldu. İl yöneticisi Sedredil Coşkuner’in seçim alanına geldikten sonra ortalığın karıştığı iddia edildi. Sandıkta bulunanlardan öğrenilen bilgilere göre; Sandık divanı oluşturulmadan seçim alanına gelen Sedredil Çoşkuner ve Mavi liste destekçilerinin sandık başına kendi görevlilerini koymak istemesine tepki gösteren Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Koçak'a saldırdığı ve arkasından Koçak'a ilçe gençlik kollarından bir partilinin de yumruklu saldırıda bulunduğu ve bu sırada isimleri öğrenilemeyen iki kadın partilinin yaşanan arbedede darp edildiği ileri sürüldü. Olay yerine polisin geldiği bildirildi. 

Öte yandan seçim alanına gelen İlçe Başkanı Yıldırım, seçimi iptal ederken suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Yıldırım seçimin başka ileri bir tarihte yapılacağını bildirdi.

COŞKUNER DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

CHP'nin Karşıyaka ilçe teşkilatında yapılan mahalle delege seçimlerinde darbedildiklerini öne süren CHP İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner ve delege adayı Emine Ata, basın açıklaması yaptı. Coşkuner, sandıklar kurulduktan sonra gözlemci görevlendirilmesi konusunda seçime giren iki listeyi destekleyenler arasında tartışma yaşandığını belirtti. Seçimde usulsüzlük yapıldığı konusunda İl Başkanı Deniz Yücel'i uyardığını ancak önlem alınmadığını iddia eden Coşkuner, çıkan olayda kendisinin ve delege adaylarının darp edildiğini öne sürdü. Hastaneye giderek darp raporu aldıklarını, ellerinde kamera kayıtlarının da bulunduğunu söyleyen Coşkuner, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Seçimde Alaybey Mahallesi'nden delege adayı olan Emine Ata ise tartışma sırasında darbedildiğini iddia ederek kendisinin de suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Öte yandan Bahariye Mahallesindeki delege seçimlerinin de çıkan olaylar nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

KARABAĞLAR

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun mahallesi Fahrettin Altay'da seçimi Kırmızı liste kazandı. Kırmızı liste 112 oy alırken, Mavi liste 73 oyda kaldı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra Gökhan Bahçeci, Yavuz Selim Kızılcan, Savaş Akıncı, Kadınşah Bursa, Mürüvvet Daşkın, Nurdan Aygıner, Hasan Hüseyin Uslu, Selahattin Tanık, Fatma Semra Koyuncu, Cihan Bozkurt, Deniz Alpar, Ferdi Baltacı delege seçildi.

İhsan Alyanak ve Adnan Süvari mahallelerinde de seçimi belediye ve ilçe destekli listelerin kazandığı öğrenildi.

Abdi İpekçi Mahallesi'nde tek listeyle yapılan seçimde Bülent Taşlı ve İlyas Nohut delege seçildi. 

BORNOVA

Tek liste ile seçime gidilen Naldöken Mahallesi'nde Sani Kaya, Alptekin Tunç, Aziz Görücü, Deniz Zonguldak, Aysun Şahin, Gül Otçu, Eyüp Gülperi delege seçildi.

Ümit Mahallesi'nde Ali Aydın, Şener Özel, Filiz Kocaoğlu, Burak Kamiloğlu delege seçildi.

Meriç Mahallesi'nde Hüseyin Yazal, Duygu Bölük, Çiğdem Eski, Zeki Baycu, Salim Yılmaz, Özlem Sezer, Remzi Uysal ve Aydın Yurtçu delege seçildi.

Serintepe Mahallesi'nde Alişan Han, Burca Civan, İsmail Avcı, Ezgi Solan, Gürsel Durmaz, Sercan Atabay delege oldu.

Mevlana Mahallesi'nde Esra Bilgi, Güneş Kutluay, Halime Demirbağ, Cemal Kömürcü, Engin Bayar, Bülent Özmen, Gökhan Gürbulak, Hayrettin Demirbağ, Doğan Bektaş, Özer Özoğul, Bilgin Kömürcü delege oldu.

Çınar Mahallesi'nde Murat Aksoy, Mustafa Kaplan, Ali Sözer, Meftune Selvi ve Fikret Vatansever delege seçildi.

Merkez Mahallesi'nde Behçet Koç, Mihriban Özdoğan, Mehmet Kulaksız ve İsmet Yüksel delege seçildi. 

GAZİEMİR

Sevgi Mahallesi'nde Beyaz listenin, Gazi ve Gazikent mahallelerinde ise Mavi listelerin seçimi kazandığı belirtiliyor.

FOÇA

İlçede 16 mahallenin tamamında çarşaf listeli seçim yapılacağı belirtildi. Yeniköy Mahallesi'nde Turgay Altun ve Neşe Kaynak, Ilıpınar Mahallesi'nde Gülderen Çakır, Mehmet Kodak ve Mutlu İzmirli, Kozbeyli Mahallesi'nde de Mehmet Demir, Abidin Yüksel ve Şakir Yalavaç delege seçildi. 

GÜZELBAHÇE

Güzelbahçe'de 12 mahallede delege seçimlerini yapılırken, tamamında tek listeyle gidildi. Seçimde 135 kongre delegesi belli oldu.

Payamlı Mahallesi'nde Hasan Hüseyin Acar ve Sercan Dalyan delege seçildi.

Küçükkaya Mahallesi'nde Veli Koyuncu delege seçildi.

 

 

BUCA'DA KIYASIYA SEÇİM

Buca’nın 44 üyeli Seyhan Mahallesi’nde seçilecek 3 delege için 3 ayrı liste yarıştı. Seçimi Kırmızı liste kazandı. Kırmızı liste 15, Mavi liste 9, Beyaz liste ise 1 oy aldı.

Ali Aşkın Toktaş, Cem Unutmuş ve Burak Genç delege seçildi.

Şirinkapı ve Cumhuriyet mahallelerinde seçim tek listeyle gerçekleştirildi. Şirinkapı’da Muzaffer Kater, Bekir Koçak, Memet Yılmaz, Burcu Gürbüz delege oldu. 

Cumhuriyet'te Enver Aladağ, Aydın Demirel, Semra Şahin, Gamze Aslan, Okşan Tatarlar , Sevim Özçelik delege seçildi.

Murathan Mahallesi’nde beyaz ve pembe listeler yarıştı. İki listenin de 91 oy alması üzerine kazananı belirlemek için ya kura çekileceği ya da seçimlerin yenileneceği ifade edildi.

İzkent Mahallesi'nde mavi ve beyaz liste yarışırken, beyaz liste 113 oyla seçimin kazananı oldu. Mavi liste 79 oyda kaldı. Ahmet Topaloğlu, Ecevit Uğraş, Mine Kutluğtekin, Sevilay Erkek, Soner Özer, Şerife Delice, Yağmur Kılıç, Çağdaş Mahallesi’nde Timur Yıldız, Zeynel Hürmeydan, Aydın Ustabaş, Nazlı Hersanlı delege seçildi.

Çağdaş Mahallesi’nde Mavi liste 25 oy alırken seçimin galibi 39 oyla beyaz liste oldu. 

Aydoğdu Mahallesi’nde kırmızı liste ve beyaz liste yarışırken, seçimi kırmızı liste kazandı. Seyfettin Gül, Saithan Çiftçi, Meltem Öztürk, Aşur Eylem, Mahmut Tunus, Ali Sonkaya, Mehmet Kurnaz, Aslı Doğmaz delege seçildi. 

DİKİLİ

İsmetpaşa Mahallesi’nde Beyaz ve Mavi listeler yarıştı. Beyaz liste 315 oy alırken Mavi liste 83 oyda kaldı.

İşte delege seçilen isimler;

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.