Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Örs bombası

CHP'de Örs bombası

CHP 7 Ocak'taki il kongresine kilitlenirken, kulislerde konuşulan aday isimlerinin arasına yeni bir isim, bomba gibi düştü. İZFAŞ'ın Eski Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ün adı, il başkan adaylığı için dillendirilirken, Karşıyaka'dan il delegesi olan Örs'ün nabız yokladığı öne sürüldü. İl kongresi öncesi sürpriz isim

  • Ege Postası
  • 20.12.2017 - 11:24

EGEPOSTASI -  7 Ocak’ta yapılacak CHP İzmir İl Kongresi öncesi  heyecan tırmanırken, kulislerde konuşulan aday isimlerine sürpriz bir isim eklendi. İZFAŞ Eski Genel Müdürü Şakir Örs'ün başkanlığa aday olacağı, nabız yokladığı öne sürüldü. 

Geçtiğimiz hafta sonu ilçe başkanları ile yaptığı görüşmede “İl Başkan adayı kim olsun” diye soran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önerilen İl Başkan Yardımcısı Salih Özçifçi, CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç gibi isimleri not ederken, bunların dışında PM Üyesi ve eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Eski Başkanı Rıfat Nalbanoğlu, PM üyesi Sevda Erdan Kılıç, Gaziemir İlçe Eeski Başkanı Umut Tekin, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İl Eski Başkanı Kemal Karataş, önceki dönem PM üyesi Hüseyin Saygılı gibi ismeler de kulislerde konuşulmaya devam etti.

Son günlerde gündeme bir isim daha geldi. İZFAŞ'ta bir dönem genel müdürlük yapan Mehmet Şakir Örs’un adı il başkan adaylığı için kulislerde dillendirilmeye başlandı.  Karşıyaka’dan il delegesi olan Örs’ün adaylık için nabız yokladığı gelen bilgiler arasında..

ŞAKİR ÖRS KİMDİR

1956 yılında Alaşehir’de doğdu. 1979 yılında E.Ü. İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Bir dönem E.Ü. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimi yaptı. Çeşitli ekonomik, sosyal ve kültürel konularda araştırmaları yayımlandı. Radyo programları hazırlayıp sundu. 1985 yılında ‘Hasan Tahsin Gazetecilik Özel Ödülü’nü kazandı.

İlk kitabı ‘Toprak İnsanları’ 1987’de yayımlandı. Bu kitabı ve kırsal kesime yönelik çalışmaları nedeniyle, kendisine ‘Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) 1987 Tarımsal Basın Ödülü’ verildi. 1988’de gazeteci yazar Burhan Esen’in anısına ‘İnsan Sevgisi’ isimli kitabı hazırlayıp yayımladı.

1989 yılında, Ege üzerine çalışmalarının toplandığı ‘İmbatın Türküsü’, 1990 yılında da denemelerinin, kültür sanat yazılarının yer aldığı ‘Kır Çiçekleri’ isimli kitapları yayımlandı. 1992 yılında ‘Hümanist Enternasyonal Uluslararası Araştırma Ödülü’nü kazandı. Bu çalışması ‘Barış Güzellemesi’ ismiyle yayımlandı.

Yeni Asır gazetesindeki yazıları ve çalışmaları nedeniyle, kendisine ‘TZD 1998 ve 1999 Basın Ödülleri’ ile ‘1999 USİAD Basın Ödülü’ verildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘1999 yılı yerel gazetecilik birincilik ödülü’ ile ödüllendirildi. 2001 yılında, İzmir Kent Kitaplığı kapsamında, ‘İzmir - Sesler, Yüzler, Sokaklar’ isimli kitabı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlandı. Aynı yıl, yazıları ve Ege ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle, EBSO tarafından kendisine özel basın ödülü verildi.

2002 yılında da, İzmir’in ekonomi ve ticaret tarihini araştırıp yazdıkları ‘Yüzyıllar Köprüsü’ isimli ortak çalışma, İzmir Ticaret Odası tarafından yayımlandı. Yine eşiyle birlikte ortaklaşa hazırladıkları ‘Yerelge – Toplumsal Belediyecilik’ kitabı, 2008 yılında Etki Yayınları’ndan çıktı.

1990’lı yıllarda, Yeni Asır’da köşe yazıları yazmaya başladı. İzmir’in, Ege’nin toplumsal yaşamına yönelik ekonomik ve sosyal konularda yaptığı araştırmaları, çalışmaları Yeni Asır’da yayımlandı. Başta ekonomi, iletişim ve kültürel konular olmak üzere, pek çok toplumsal içerikli toplantıya konuşmacı olarak katıldı ve bildiriler sundu. CHP İzmir İl Yöneticiliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanlığı görevinde bulundu.

35 yıldır İzmir’de yaşayan ve çalışmalarını sürdüren Örs; Türkiye Yazarlar Sendikası, Dil Derneği, Edebiyatçılar Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.