Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de örnek seçim

CHP'de örnek seçim

Karabağlar'ın Yunus Emre Mahallesi’nde atılan imza ile zarf sayısı tutmadığı için iptal edilen CHP delege seçimi tekrarlandı. Tek listeli seçim bu kez sorunsuz tamamlandı, uzlaşı kazandı. Sağduyu ve uzlaşı kazandı

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 17:58

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Çift listenin yarıştığı, Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'ndeki CHP delege seçimlerinde, zarf ve imza sayısı arasında 24 oy fark çıkınca seçim iptal edildi. Bugün tekrarlanan seçimde  bu kez taraflar uzlaşarak tek liste çıkardı. İlk seçimde sandık önderlerinin birbirine oy atarak verdiği birlik ve beraberlik mesajı, bu kez tek listeyle perçinlendi.

Yunus Emre Mahallesi’ndeki seçimde, 11 delege için her iki listeden 5'er isim seçildi, son isim ise kurayla belirlenerek tek liste oluşturuldu. Çekilen kurada Mehmet Hınız isminin listeye yazıldığı ifade edildi. Yunusemre’de delege olan diğer isimler ise şöyle: Orhan Polat, Tuncer Polat,Hamdin Erişen, Cumhur Taşdelen, İnan Karakoyun, Fikriye Ergün, Mehmet Durmaz, Murat Keleş, Rıza Ercan ve Ayla Elmas. 

NE OLMUŞTU'

İlçe Eski Başkanı Orhan Polat’ın mahallesi olan Yunus Emre’de önceki hafta yapılan seçimde taraflar birbirinin listesine oy atmış, birlik mesajları vermişti. Ancak sandıktan çıkan 364 oya karşılık 340 imza sayısı tutmayınca il yöneticisi Ednan Arslan aradaki farkın sonucu etkileyeceği gerekçesiyle her iki tarafın onayını alarak seçimi iptal etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.